Cand nu ai orgasm – Anorgasmie sau lipsa orgasmului

Cand nu ai orgasm – Anorgasmie sau lipsa orgasmului

Anorgasmia este disfunctia sexuala in care persoana nu poate ajunge la orgasm chiar si dupa stimulare adecvata. Este mai frecventa la femei decat la barbati.

Printre cauzele anorgasmiei se pot numara probleme medicale cum sunt: neuropatia din diabetul zaharat, scleroza multipla, traumatismele si chirurgia pelvina, dezechilibrele hormonale, histerectomia totala, leziuni ale maduvei spinarii si afectiuni cardio- vasculare. O cauza frecventa este utilizarea de antidepresive.

Anorgasmia primara este situatia in care femeia nu ajunge la orgasm niciodata, indiferent de situatie, si de obicei se datoreaza inhibitiilor culturale, abuzului sexual in antecedente, lipsei de cunostinte despre sex si sexualitate, dificultatilor de erectie ale partenerului, dispareuniei sau problemelor psihologice individuale. De multe ori un exista un motiv aparent, si aceasta este o situatie foarte frecventa la femei.

Anorgasmia secundara este pierderea capacitatii de a avea orgasm dupa ce a existat o perioada in care femeia a avut orgasm si se datoreaza mai ales depresiei, alcoolismului, perioadelor de doliu, medicamentelor, menopauzei sau traumelor psihologice. Poate apare si la barbat dupa prostatectomie.

Anorgasmia situationala se refera la lipsa orgasmului numai cu anumiti parteneri sau la o anumita forma de stimulare.

Tratamentul anorgasmiei este medical pentru cauzele organice, dar cel mai frecvent anorgasmia este de cauza psihologica si tratamentul este prin psihoterapie

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole