Cand e cel mai bine sa ai copil?

Cand e cel mai bine sa ai copil?

Orice femeie isi doreste sa intemeieze o familie si sa fie mama buna. Femeia moderna de azi amana tot mai mult  conceperea unui copil .E recomandat ca aceasta amanare sa nu fie prea lunga .mama-si-bebele

Varsta cea mai fertila pentru femeie este intre 18 si 30 de ani .cei mai multi experti ,considera ca fertilitatea scade treptat dupa 30 de ani ,vizibil dupa 35 si vertiginos dupa 40.Se pare ca ovarele ,inzestrate de la nastere cu un numar finit de oua,incep sa piarda din ouale de bunacalitate,capabile sa formeze o sarcina viabila.Femeile mai in varsta au tendinta de ovul ami rara,de a suferi mai usor ,avorturi spontane si de a naste copii malformati.

Barbatii nu sunt supusi acestor limitari biologice si multi pot face copii si la batranete .Natura pare nedreapta ,dar de fapt situatia este logica ,deoarece multe femei obisnuiesc sa se casatoreasca cu barbati mai in varsta .

Unele cupluri sunt mai fertile ,altele mai putin fertile ;dar probabilitatea este de a concepe mai greu decat media dupa 30 de ani.

Daca partenerul tau si cu tine puteti si doriti sa faceti dragoste de cateva ori pe saptamna,nu trebuie sa va faceti griji  in legatura cu perioada fertila a lunii.Dar daca faceti dragoste mai rar si doriti sa concepeti un copil e bine sa va calculati perioada fertila.Intr-un articol anterior echipa Fistichiu te sfatuieste cum sa iti calculezi perioada cea mai fertila a luni si cum sa iti intocmesti un calendar menstrual.

E necesar sa consulti un medic ginecolog daca ai semnalat urmatoarele indicii care indica probleme ale fertilitatii:

-menstruatii absente ,neregulate sau izolate;
-unul sau mai multe episoade de infecti pelvice;
-un antecedent gonoreic sau chlamidic;
-dureri mari la menstruatie sau dureri acute la contact sexual;

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole