Camille Cosby

Care este valoarea netă a lui Camille Cosby?

Camille Cosby este un manager, producător, autor și filantrop american, care are o netă de 20 de milioane de dolari. Camille este soția actorului și comedianului Bill Cosby și a fost inspirația pentru Clair Huxtable din „The Cosby Show”, care a fost difuzat pe NBC din 1984 până în 1992. Ea a fost managerul de afaceri de multă vreme al lui Bill și este președintele COC. Productii. și C&J Productions.

Camille a regizat videoclipul documentar „Bill Cosby: 49” din 1987 și un produs mai multe proiecte, inclusiv serialul de televiziune „Obkb” (2010–2012). Ea a publicat cartea „Television’s Imageable Influences: The Self-Perception of Young African-Americans” în 1994, urmată de „The Other Side of Color: African American Art in the Collection of Camille O. and William H. Cosby Jr.” în 2001.

Tinereţe

Camille Cosby sa născut Camille Olivia Hanks pe 20 martie 1944, în Washington DC. Mama ei, Catherine, lucra la o creșă, iar tatal ei, Guy, lucra la Spitalul General Walter Reed ca chimist. Camille a crescut cu trei frați mai mici în Norbeck, Maryland, și a urmat școlile catolice St. Cyprian’s și St. Cecilia’s Academy. După ce a absolvit liceul, sa înscris la Universitatea din Maryland pentru a studia psihologia. Camille la cunoscut pe viitorul ei soț, Bill Cosby, când era la facultate și a renunțat la vârsta de 19 ani pentru a se căsători cu el. Mai târziu sa întors la facultate, obținând o diplomă de master de la Universitatea din Massachusetts Amherst în 1990 și-a luat doctoratul. doi ani mai tarziu. În 1987, Cosby a primit un doctor onorific în litere umane de la Universitatea Howard din Washington, DC.

Carieră

Cosby a fost descrisă ca o „femeie de afaceri pricepută”, iar în timpul unui interviu „Ebony” din 1988, Bill a declara: „Oamenii ar prefera să aibă de-a face cu mine decât cu Camille. Este greu de tratat cu ea când vine vorba de afacerea mea”. Camille a apărut-un episod din 1986 din „The Cosby Show” și a avut un rol necreditat în filmul TV din 1999 „Having Our Say: The Delany Sisters’ First 100 Years”, pe care ea la și produs executiv; ea a produs versiunea anterioară pe Broadway a filmului. Ea a lucrat ca producător executiv la „No Dreams Deferred” (1994), „Bill Cosby: Mr. Sapolsky, with Love” (1996), „Ennis’ Gift” (2000), „Sylvia’s Path” (2002) și „Fat Albert” (2004), precum și albumul lui Bill „Oh, Baby” (1991). Camille a scris prefața pentru cărțile „Our Family Table: Recipes and Food Memories from African-American Life Models” (Thelma Williams, 1993), „Dear Success Seeker: Wisdom from Outstanding Women” (Michele R. Wright, 2009) și „The Man from Essence: Creating a Magazine for Black Women” (Edward Lewis, 2014) și a editat în 2004 „A Wealth of Wisdom: Legendary African American Elders Speak” cu Renee Poussaint. În 2001, ea a co-fondat National Visionary Leadership Project, care a fost dedicat dezvoltării „următoarei generații de lideri prin înregistrarea, păstrarea și împărtășirea poveștilor unor bătrâni afro-americani extraordinari”. Legendarii bătrâni afro-americani vorbesc” cu Renee Poussaint. În 2001, ea a co-fondat National Visionary Leadership Project, care a fost dedicat dezvoltării „următoarei generații de lideri prin înregistrarea, păstrarea și împărtășirea poveștilor unor bătrâni afro-americani extraordinari”. Legendarii bătrâni afro-americani vorbesc” cu Renee Poussaint. În 2001, ea a co-fondat National Visionary Leadership Project, care a fost dedicat dezvoltării „următoarei generații de lideri prin înregistrarea, păstrarea și împărtășirea poveștilor unor bătrâni afro-americani extraordinari”.

Getty Images

Viata personala

Camille sa căsătorit cu Bill Cosby pe 25 ianuarie 1964 și au avut patru fiice, Erika (născută în 1965), Erin (născută în 1966), Ensa (născută în 1973) și Evin (născută în 1976) și un fiu, Ennis. (născut în 1969). În 1997, Ennis a fost împușcat la moarte în Los Angeles în timp ce schimba o cauciucă deflată; avea doar 27 de ani. După uciderea tragică a fiului ei, Camille a scris sau rubrică intitulată „America Taught My Son’s Killer to Hate Blacks” pentru „USA Today”. Din păcate, soții Cosby au pierdut un alt copil în 2018, când Ensa a murit de o boală renală la vârsta de 44 de ani. Camille este rudă cu actorul Tom Hanks și amândoi sunt rude cu Abraham Lincoln, o persoană mamă se numea Nancy Hanks.

După ce Bill a fost acuzat că a drogat și agresat sexual femei, datând de la mijlocul anilor ’60, Camille a declarat în 2014: „Bărbatul pe care l-am cunoscut și de care m-am îndrăgostit și pe care să continue să-l iubesc, este bărbatul pe care l-ați cunoscut cu toții. prin munca sa. Este un om bun, un om generos, un om amuzant și un soț, tată și prieten minunat.” Ulterior, ea a fost citată să dea o depoziție atunci când șapte dintre acuzatorii lui Bill au încercat un proces pentru defăimare împotriva lui și a invocat. privilegiul de soț pentru mai multe dintre întrebări. Când Bill a fost condamnat pentru agresiune sexuală în mai 2018, Camille a lansat o declarație pe rețelele de socializare care spunea, parțial, „O persoană nevinovată a fost găsită vinovată pe baza unei frenezii neconstituționale, neîndoielnică și neconstituțională propagată de mass-media și lăsată să se desfășoare. într-o presupusă instanță. Aceasta este justiția mafiotă, nu dreptate reală. Thistragedie trebuie să fie anulată nu doar pentru Bill Cosby, ci și pentru țară.” În iunie 2021, Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat condamnarea lui Bill din cauza unei „încălcări a drepturilor lui Cosby la un proces echitabil.” Aproximativ 60 de femei l-au acuzat pe Bill de viol, agresiune sexuală, agresiune sexuală sau abatere sexuală. Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat condamnarea lui Bill din cauza unei „încălcări a drepturilor lui Cosby la un proces echitabil.” Aproximativ 60 de femei l-au acuzat pe Bill de viol, agresiune sexuală, agresiune sexuală sau abatere sexuală. Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat condamnarea lui Bill din cauza unei „încălcări a drepturilor lui Cosby la un proces echitabil.” Aproximativ 60 de femei l-au acuzat pe Bill de viol, agresiune sexuală, agresiune sexuală sau abatere sexuală.

Filantropie

Camille este pasionată de muncă de caritate și este membru al Fondului United Negro College, al Operațiunii PUSH, al Consiliului Național al Femeilor Negre, al Conferinței de Conducere Creștină din Sud și al Coaliției Naționale Curcubeu. În 1992, a fost onorată cu Coaliția Națională a 100 de Femei Negre Candace Award, iar în 2005, a donat 2 milioane de dolari liceului catolic negru din Baltimore St. Frances Academy, ceea ce a dus la dotarea școlii a mai mult de o duzină. de burse. Număr. Soții Cosby au donat 100.000 de dolari Universității Centrale de Stat la începutul anilor 1980 și 325.000 de dolari în 1987; doi ani mai târziu, școala a organizat „Camille and Bill Cosby Cleveland Football Classic” pentru ai onora pentru generozitatea lor. Cuplul a donat și bani Universității Fisk (1,3 milioane de dolari), Colegiului Medical Meharry (800. 000 de dolari), și Universitatea Bethune-Cookman (750.000 USD). Când au donat 20 de milioane de dolari Colegiului Spelman în 1987, „The New York Times” a raportat că a fost cea mai mare donație acordată vreodată unui colegiu istoric de negru. În 1996, Spelman a deschis Centrul Academic Camille Olivia Hanks Cosby în onoarea lui Cosby.

Imobiliare

În 1983, Bill și Camille au plătit 225.000 de dolari pentru o casă de 5.835 de metri pătrați în Elkins Park, Pennsylvania. Casa cu cinci dormitoare și 4,5 băi a fost construită în 1800 și se află pe un teren de trei acri. Cuplul mai deține o proprietate de 21 de acri în Shelburne Falls, Massachusetts.

Articolul precedentSpike Lee
Articolul următorPete Rose

Related Articles

Ultimele articole