Bryan adams

Care este valoarea netă a lui Bryan Adams?

Bryan Adams este un cântăreț/compozitor, muzician și producător canadian care are o netă de 75 de milioane de dolari. În momentul în care am scris acest articol, Bryan a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume de-a lungul unei cariere de mai multe decenii. Este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali din lume și cel mai bine vândut artist rock canadian din toate timpurile.

Tinereţe

Născut pe 5 noiembrie 1959 în King Ontario, Canada, Adams a avut o copilărie plină de evenimente, plină de călătorii în lume carierei tatălui său. Mama Elizabeth Jane și tatăl căpitanul Conrad J. Adams și-au mutat familia frecvent, deoarece Conrad a fost inițial ofițer militar, înainte de a lucra pentru Națiunile Unite ca observator de menținere a păcii și apoi ca diplomat al serviciului extern pentru Canada. Adams și-a petrecut o parte din copilărie la Lisabona, Portugalia, Viena, Austria și Tel Aviv, Israel. Și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în Ottawa, înainte de a se muta în North Vancouver, cu mama și fratele său mai mic, în timp ce ați lucrat în străinătate.

Adams sa implicat în muzică devreme, cumpărând prima sa chită electrică la vârsta de 12 ani. În loc să urmeze o facultate, a decis să folosească banii economisiți de părinții lui pentru educație pentru a-și cumpăra un pian cu cotă. A devenit vocalistul trupei Sweeney Todd la vârsta de 15 ani și a fost prezentat pe single-ul „Roxy Roller”, care a ajuns în topurile muzicale din SUA. După câțiva ani în trupă, Adams a plecat la vârsta de 16 ani. Doi mai târziu, la cunoscut pe Jim Vallance, ceea ce sa dovedit a fi începutul unui parteneriat de decenii.

Cariera muzicala

În 1978, Adams a semnat cu A&M Records și și-a lansat albumul de debut omonim în 1980, care includea o serie de single-uri care au cunoscut un succes popular în Canada. În 1981, a lansat apoi al doilea album „You Want It You Got It”. De pe acest album, single-ul „Lonely Nights” a ajuns pe locul 3 în topul american Album Rock Tracks. În 1983, a lansat albumul său „Cuts Like a Knife”, care conține o serie de single-uri care au ajuns în topurile muzicale din SUA și Canada. În anul următor, a lansat albumul „Reckless”, care a atins un vârf atât în ​​topul canadian al albumelor, cât și în Billboard 200 din SUA, urcând totodată în topurile din Marea Britanie și Australia.

În 1987, a lansat următorul album, „Into the Fire” și a contribuit cu o melodie la „A Very Special Christmas”, care a devenit unul dintre cele mai bine vândute albume de vacanță din Statele Unite. Succesul său a continuat în anii 1990, lansând albumul „Waking Up the Neighbours” în 1991, care a fost certificat Diamond în Canada și cvadruplu platină în Statele Unite. Albumul a inclus single-ul „(Everything I Do) I Do It for You”, care apare în filmul „Robin Hood: Prince of Thieves” și a petrecut 16 săptămâni pe primul loc în UK Singles Chart.

Adams a continuat să lanseze muzică în mod constant până în anii 2000 și 2010, lansând câteva albume compilație ale celor mai mari hituri ale sale, precum și o serie de albume noi cu material complet nou.

Pe lângă faptul că lucrează la propria sa muzică, Adams a scris și produs cântece și albume și pentru o serie de alți muzicieni, lucrând cu Rod Stewart, Sting și Eric Clapton, printre mulți alții. De asemenea, sa angajat într-un număr mare de turnee globale cu alți artiști și participă adesea la concert tribut pentru a onora munca altor muzicieni.

Gareth Cattermole/Getty Images

Succesul lui Adams de-a lungul deceniilor a fost comemorat printr-o serie de premii de mare profil. El a fost nominalizat la 56 de premii Grammy și a primit un total de 15. De asemenea, a fost nominalizat la premiile Juno de 20 de ori și a primit trei nominalizări la premiile Oscar, împreună cu cinci premii Globul de Aur. I sa acordat titlul de ofițer al Ordinului Canadei drept recunoaștere pentru contribuțiile sale la muzică și activitatea sa filantropică. El a fost inclus în Hollywood Walk of Fame, Canadian Music Hall of Fame și a primit Medalia Jubileului de Aur a Reginei.

Filantropie și activism

Pe lângă muzică, Adams este puternic implicat într-o serie de cauze umanitare, majoritatea fiind realizate prin propria sa fundație, Fundația Bryan Adams. Fundația oferă granturi financiare pentru diverse proiecte din întreaga lume, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

De asemenea, și-a folosit talentele muzicale în scopuri umanitare, participând la Live Aid în 1985 și la turneul Amnesty International în 1986. De asemenea, a cântat pe Greenpeace Albums și a susținut o serie de alte concerte de caritate pentru cauze precum Rainforest Foundation Fund, Farm Aid, UNICEF, Live 8 și pentru persoanele afectate de diverse dezastre naturale. În 2006, Adams a devenit primul artist occidental care a cântat în Pakistan după atacurile din 11 septembrie din 2001. El a cântat și la Tel Aviv într-o serie de concerte menite să ajute la deescala conflictului israeliano-palestinian.

În 2015, Adams a primit „Allan Slaight Humanitarian Spirit Award” care a recunoscut toată munca de activism social a lui Adams și implicarea în diverse cauze umanitare.

De asemenea, a fost implicat în activismul pentru drepturile animalelor, lucrând cu Greenpeace, organizația Dian Fossey Gorilla Fund International și diverse organizații împotriva vânătorilor de balene.

Viata personala

Adams nu a fost niciodată căsătorit, deși a fost implicat în câteva relații serioase. Sa întâlnit cu modelul danez Cecilie Thomas în anii 1990 și apoi cu Alicia Grimaldi, care a fost anterior asistentă personală, dar de atunci a devenit administratorul și co-fondatorul fundației sale. Cuplul a avut două fiice împreună și am împărțit timpul în principal între Paris și Londra. Adams pledează și pentru o dietă vegană și pe bază de plante, deoarece este vegan din 1989.

Related Articles

Ultimele articole