Andre Agassi

Care este valoarea netă a lui Andre Agassi?

Andre Agassi este un jucător profesionist de tenis american pensionat, care are o avere netă de 145 de milioane de dolari. Andre Agassi a fost clasat pe primul loc în lume și este unul dintre cei doi jucători de tenis masculin care au câștigat un Slam de Aur în carieră. El este fondatorul Andre Agassi Charitable Foundation, care lucrează cu copiii expuși riscului din Nevada și finanțează, de asemenea, o școală autorizată K-12.

Tinereţe

Andre Kirk Agassi sa născut pe 28 aprilie 1970, în Las Vegas, Nevada, din Emmanuel „Mike” Agassi, un fost boxer olimpic din Iran și Elizabeth „Betty” Agassi. Are trei frați mai mari – Rita, Philip și Tami. Agassi a câștigat în 1982 Campionatul Național de dublu pentru băieți de 14 ani, la Chicago. Avea 12 ani. La 13 ani, Agassi a fost trimis la Academia de tenis a lui Nick Bollettieri din Florida. Era menit să rămână doar trei luni pentru asta era tot ce și-a putut permite să tatăl său. După doar o jumătate de oră în care a urmărit pe Agassi joacă, Bollettieri la sunat pe tatăl lui Agassi și ia spus: „Ia-ți cecul înapoi. El este aici gratis”. Agassi a abandonat școala în clasa a IX-a pentru a urma o carieră de tenis cu normă întreagă.

Carieră

Agassi a devenit profesionist în 1986, la 16 ani, și până în 1988 câștigă deja peste 2 milioane de dolari în premii în bani. Anii 1990 i-au prezentat pe Andre Agassi și Pete Sampras dominând lumea tenisului masculin. Sampras a fost tăiat constant și curat. Agassi era strălucitor, cu o atitudine de băiat rău. Cariera profesională a lui Agassi sa întins de la mijlocul anilor 1980 până la începutul anilor 2000. A câştigat Grand Slam de opt ori. Este medaliat cu aur olimpic în 1996. În timpul erei tenisului numită în mod obișnuit Era Open, Agassi a fost primul jucător de tenis masculin care a câștigat patru Australian Open. Este unul dintre cei cinci jucători de simplu masculin care au câștigat Marele șlem în carieră în Era Open și unul dintre doar opt jucători de-a lungul istoriei tenisului. Este primul dintre doi jucători de până acum care a câștigat Campionatul Mondial de Aur în carieră și Campionatele Mondiale ATP Tour. El a fost și primii bărbați jucătorului de tenis să câștige toate cele patru turnee de Grand Slam pe trei terenuri de tenis diferite (dur, zgură și iarbă). A făcut parte din echipele câștigătoare ale Cupei Davis în 1990, 1992 și 1995. A fost numit pentru prima dată numărul 1 mondial în 1995. Până în 1997, a căzut pe locul 141 din cauza unor probleme personale. Cu toate acestea, până în 1999 a fost din nou numărul 1. Următorii patru ani au fost cei mai de succes din cariera lui Agassi. A făcut parte din echipele câștigătoare ale Cupei Davis în 1990, 1992 și 1995. A fost numit pentru prima dată numărul 1 mondial în 1995. Până în 1997, a căzut pe locul 141 din cauza unor probleme personale. Cu toate acestea, până în 1999 a fost din nou numărul 1. Următorii patru ani au fost cei mai de succes din cariera lui Agassi. A făcut parte din echipele câștigătoare ale Cupei Davis în 1990, 1992 și 1995. A fost numit pentru prima dată numărul 1 mondial în 1995. Până în 1997, a căzut pe locul 141 din cauza unor probleme personale. Cu toate acestea, până în 1999 a fost din nou numărul 1. Următorii patru ani au fost cei mai de succes din cariera lui Agassi.

În 2005, Agassi, în vârstă de 35 de ani, a reușit să ajungă în finala US Open, dar a pierdut în fața lui Roger Federer. Deja afectat de probleme cu spatele, sa retras oficial pe 3 septembrie 2006, după ce a pierdut în turul trei de la US Open/

Stu Forster /Allsport

Alte intreprinderi de afaceri

Agassi și soția sa Steffi Graf au format o companie numită Agassi Graf Holdings. Au investit într-un club de noapte de la Caesars Palace numit Pure. Clubul de noapte sa deschis în 2004. Agassi și Graf și-au vândut participația la Pure către Angel Management Group în 2010.

În august 2006, Agassi și Graf au încheiat o înțelegere cu producătorul de mobilă de ultimă generație Kreiss Enterprises pentru a lansa sau linie de mobilă numită, desigur, Agassi Graf Collection.

Andre Agassi College Preparatory Academy/Agassi Center for Education

În 2001, Agassi a deschis Andre Agassi College Preparatory Academy din Las Vegas. Școala este o școală charter fără școlarizare pentru copiii cu riscul din zonă. El a donat personal 35 de milioane de dolari școlii. În 2009, clasa absolventă a avut sau rata de absolvire de 100% și se așteaptă la o rata de acceptare a colegiului de 100%.

Agassi sprijină, de asemenea, Child Haven, singura unitate rezidențială pentru copiii abuzați și neglijați din Las Vegas. În 1997, Agassi a donat fonduri către Child Haven pentru o clădire cu șase săli, numită acum Centrul Agassi pentru Educație. Fundația sa a oferit, de asemenea, 720.000 de dolari pentru a ajuta la construirea căsuței Andre Agassi pentru copii fragili din punct de vedere medical. This unitate de 20 de paturi a fost deschisă în decembrie 2001 și oferă îngrijire cuprinzătoare copiilor care sosesc cu răni sau boli contagioase sau care au nevoie de îngrijire fizică și de dezvoltare.

Viata personala

Agassi sa întâlnit cu Barbra Streisand la începutul anilor 1990, în ciuda diferenței lor de vârstă de 28 de ani. Sa căsătorie cu Brooke Shields în 1997. Au divorțat în 1999. Pe 22 octombrie 2001, Agassi sa căsătorit cu jucătoarea de tenis pensionară Steffi Graf într-o ceremonie intimă la casa lor din Las Vegas. Au doi, fiul Jaden, copii în 2001, și fiica Jaz, născut în 2003. Familia locuiește în comunitatea Summerlin din Las Vegas cu mama lui Graf, fratele Michael și cei patru copii ai săi.

Agassi a fondat Andre Agassi Charitable Association în 1994, care ajuta tinerii din Las Vegas. El a primit premiul ATP Arthur Ashe umanitar în 1995 pentru eforturile sale de a ajuta tinerii defavorizați. El a fost citat drept cel mai caritabil și mai implicat jucător din tenisul profesionist. S-ar putea să fie cel mai caritabil sportiv al generației sale.

Organizația caritabile ale lui Agassițiile ajutătoare să-și atingă potențialul atletic. Clubul său Boys & Girls vede 2.000 de copii pe tot anul mondial și se mărește cu o echipă de tenis de juniori de clasă mondială. Are, de asemenea, un program de baschet (Agassi Stars) și un sistem riguros care încurajează un amestec de academicieni și atletism.

Repere salariale

Agassi a câștigat peste 30 de milioane de dolari în premii în bani în timpul carierei sale, plasându-l pe locul șase în general, doar cu Djokovic, Federer, Nadal, Sampras și Murray care au câștigat mai mult decât Agassi până în prezent (mai) 2018). El a câștigat, de asemenea, peste 25 de milioane de dolari pe an prin aprobări în timpul carierei sale, care era pe locul patru în toate sporturile la acea vreme.

Imobiliare

Agassi și Graff locuiesc într-un complex imens din comunitatea Summerlin din Las Vegas, care are propriul teren de tenis, desigur.

Ei au locuit anterior într-un oraș numit Tiburon, în comitatul Marin, California. Ei și-au cumpărat cu Tiburon de 10.000 de metri pătrați în 2001 pentru 23 de milioane de dolari. Proprietatea de 3,5 acri avea, de asemenea, o casă de oaspeți pentru personal de 2.500 de metri pătrați, precum și două piscine, trei spa-uri, o cadă cu hidromasaj, o baie rece, un pârâu și o cascadă de hidroterapie. Agassi a listat inițial casa spre vânzare pentru 24,5 milioane de dolari.

În ianuarie 2007, el a acceptat 20 de milioane de dolari, o pierdere de 3 milioane de dolari, de la un cumpărător pe nume Stuart Peterson. Stuart este managerul unui fond speculat numit Artis Capital. În 2005, Artis și Sequoia Capital le-au oferit fondatorilor YouTube 11,5 milioane de dolari în finanțare de risc. Cu trei luni înainte de a cumpăra proprietatea Tiburon, Google a doritonat YouTube pentru 1,65 miliarde de dolari în acțiunile Google. Artis a primit 176.621 de acțiuni ale Google din tranzacție. La momentul încheierii tranzacției, acele acțiuni valorează 83 de milioane de dolari. Dacă Artis a păstrat acele acțiuni, astăzi ar valora mai mult de 400 de milioane de dolari.

După ce au cumpărat casa lui Andre și Stefi cu 20 de milioane de dolari, Stuart și soția lui și-au șocat vecinii când planurile depuse să distrugă întreaga proprietate. În locul său, au construit un complex multi-structură de peste 20.000 de metri pătrați, cu vederi perfecte la Golden Gate. Astăzi, proprietatea valorează probabil 60-80 de milioane de dolari.

Related Articles

Ultimele articole