Bobby Orr

Care este valoarea netă și salariul lui Bobby Orr?

Bobby Orr este un jucător de hochei pe gheață pensie, care are o avere netă de 5 milioane de dolari. Bobby ar trebui să fie mult mai bogat, dar ar fi fost escrocat de un agent de o singură dată. Se pare că tulburările financiare l-au lăsat pe Orr foarte îndatorat și aproape în faliment.

După ce a jucat în NHL timp de 12 sezoane, mai întâi cu Boston Bruins și apoi cu Chicago Black Hawks, el a ajutat la revoluționarea poziției de apărător. Orr a câștigat un record de opt trofee Norris la rând, precum și trei trofee Hart consecutive ca cel mai valoros jucători din ligă.

Primul început de viață și începutul carierei

Bobby Orr sa născut în 1948 în Parry Sound, Ontario, Canada. Mama lui era Arva, iar tatăl său, Doug, servise în Marina Regală Canadiană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Orr este unul dintre cei cinci frați. De mic, demonstrează deja abilități de hochei. La un an după ce a primit primele patine, la vârsta de cinci ani, a jucat hochei organizat la divizia „squirt minor”. Jucând mai întâi ca atacant, și apoi ca apărător, performanța lui Orr în competițiile provinciale din Ontario a atras în cele din urmă atenția cercetătorilor NHL. La vârsta de 14 ani, Or sa alăturat Oshawa Generals, o afiliată de hochei pentru juniori a Boston Bruins. În acest timp, Orr sa mutat la Oshawa, unde a urmat liceul RS McLaughlin și sa internat într-o familie locală. În fiecare an în timpul carierei sale de juniori,

Când Orr a împlinit 16 ani, tatăl său Doug le-a cerut Bruins mai mulți bani, dar a fost refuzat. Doug sa întâlnit ulterior cu avocatul din Toronto, Alan Eagleson, pentru ai ajuta; Eagleson a fost de acord să lucreze cu familia gratuită și a dezvoltat o relație strânsă cu Orr. După ce au fost făcute mai multe oferte, Orr și Bruins au convenit asupra unui bonus la semnare de 25.000 de dolari și a unui contract de doi ani care l-au făcut pe Orr, la acea vreme, cel mai bine plătit jucătorul din istoria ligii. ca începător.

Cariera cu Bruins

Orr sa alăturat celor de la Bruins pentru primul său sezon profesionist în 1966-1967. În acest sezon, Orr a marcat 13 goluri și a făcut 28 de pase decisive și a câștigat Calder Memorial Trophy ca începător excepțional al legii. Pentru al doilea sezon, Orr a jucat doar 46 de meciuri din cauza mai multor accidente. Deși nu a putut termina sezonul, a câștigat primul său dintr-un record de opt trofee Norris consecutive și a fost numit în prima echipă All-Star a NHL. În sezonul următor, deși încă se luptă cu accidentările, el a marcat 21 de goluri și a totalizat 64 de puncte, un nou record de un singur sezon pentru un apărător. În sezonul 1969-1970, Orr aproape că a făcut un record în ligă, înscriind 120 de puncte și a câștigat primul dintre cele trei trofee Hart consecutive. El a continuat să conducă Bruins în playoff-ul din 1970, marcând nouă goluri și 11 pase decisive. Acest marș al victoriei a culminat în mai,

În sezonul următor, Bruins au doborât numeroase recorduri. Orr a terminat pe locul al doilea în ligă cu 139 de puncte și a stabilit un record de puncte într-un sezon de către un apărător. După ce a semnat un nou contract pe cinci ani în 1971 – primul contract de un milion de dolari din istoria NHL – Orr a ajuns din nou pe locul al doilea la puncte cu 117. În anul următor, ia condus din nou pe Bruins la Cupa. Stanley, câștigând împotriva New York-ului. . Pentru sezonul 1973-1974, Orr a condus echipa la un alt loc pe primul loc și a ajuns în finala Cupei Stanley, pierzând în cele din urmă în fața Philadelphia. În sezonul următor, Orr și-a doborât propriul record de goluri marcate de un apărător cu 46. Orr a avut ultimul sezon în 1975-1976, dar a trebuit să plece din cauza unei accidentări la genunchi.

Jared Wickerham/Getty Images

Chicago Black Hawks și pensionare

După ce a devenit pentru scurt timp agent liber, Orr a semnat un contract pe cinci ani de 3 milioane de dolari cu Chicago Black Hawks în 1976. Echipa ia dat lui Orr permisiunea de a juca în turneul Cupei Canadei din 1976 pentru Echipa Canada; deși genunchiul lui era încă rău, performanța sa a dus la desemnarea lui MVP al turneului. Cu toate acestea, rănile lui l-au împiedicat să joace full-time în timp ce era pe Black Hawks. El a trebuit să nu fie în afara sezonului 1977-1978 și a jucat doar șase meciuri în 1978-1979. În 1978, el a marcat ultimul gol în NHL împotriva lui Detroit pe Stadionul Olympia.

La retragere, Orr a marcat 270 de goluri și a făcut 645 de pase decisive, însumând 915 puncte în 657 de jocuri. La aceea vreme, el era principalul apărător în ceea ce urmărește golurile, pase decisive și puncte. Ulterior, Hockey Hall of Fame a renunțat la perioada obișnuită de așteptare de trei ani pentru a introduce pe Orr la vârsta de doar 31 de ani, făcându-l cel mai tânăr jucător în viață care a fost inclus.

Cariera post-joc

După cariera sa de jucător în NHL, Orr a servit pentru scurt timp ca antrenor asistent pentru Black Hawks și a fost consultant pentru Hartford Whalers. Mai târziu, sa mutat înapoi în zona Boston și a înființat Can-Am Enterprises cu Paul Shanley și Tom Kelly. În 1996, Orr a devenit agent reprezentând jucătorii de hochei. El a acționat pentru Woolf Associates și, împreună cu Rick Curran și partenerul Paul Krepelka, a încorporat-o companiei Orr Hockey Group.

De la retragerea sa, Orr a făcut multe aruncări ceremoniale de primulck pentru Bruins. În 2013, a lansat o autobiografie intitulată „Orr: My Story”, care a debutat în top zece pe lista celor mai bine vândute non-ficțiune a The New York Times.

Viata personala

În 1973, Orr sa căsătorie cu logopedul Margaret Wood; au doi fii, Darren și Brent. Orr este și bunicul lui Alexis și Robert.

Printre nenumăratele sale interese personale, Orr este pasionat de pescuit, lucru pe care îl face încă din copilărie. În timp ce locuia cu antrenorul și colegul de cameră de la Bruins, John Forristall, Orr era cunoscut și pentru că a păstrat apartamentul curat și se abține de băutură, fumat cluburi de noapte.

Articolul precedentCassandra „Elvira” Peterson
Articolul următorKenny Loggins

Related Articles

Ultimele articole