Birdman

Care este valoarea netă a lui Birdman?

Birdman este un rapper american, director executiv, CEO și antreprenor, care are o netă de 150 de milioane de dolari. Birdman, cunoscut și sub numele lui Bryan „Baby” Williams, este CEO-ul și fondatorul Cash Money Records, pe care a fondat-o împreună cu fratele său Ronald „Slim” Williams în 1991. Pe lângă faptul că este el însuși un artist muzical, Cash Money Records proprietatea de remarcabil. joacă rolul Lil Wayne, Drake, Nicki Minaj și Blueface.

Tinereţe

Bryan Christopher Brooks sa născut pe 15 februarie 1969, în New Orleans, Louisiana. Părinților săi, Johnnie Williams și Gladys Brooks, le-a aproape luat o lună să-l numească. Williams nu a semnat certificatul de naștere, așa că Bryan a folosit numele de familie al mamei sale. Are trei frați – Kim, Ronald și Ray. Birdman și familia lui locuiau într-un apartament deasupra barului pe care îl deține tatăl său. În 1975, când Birdman avea cinci ani, mama lui sa îmbolnăvit și a murit. După moartea lui Gladys, Birdman și frații săi și-au petrecut câțiva ani locuind cu unchiul lor în British Columbia, Canada.

Când copiii Brooks s-au mutat înapoi în New Orleans, au petrecut doi ani în plasament. Când tatăl lor a aflat că copiii lui erau în plasament, a lansat un proces pentru a obține custodia copiilor săi. După o luptă juridică lungă și îndelungată din anii 1970, Birdman a plecat să locuiască cu tatăl său Johnnie și cu mama vitregă Patricia. În acest moment și-a schimbat numele de familie în Williams. Tatăl și mama vitregă a lui Birdman locuiau în Magnolia Projects din New Orleans. În timp ce locuia acolo, Birdman cu fratele său vitreg Eldrick Wise. Cei doi adolescenți au comis știu și au vândut heroină. Amândoi au fost arestați când aveau 16 ani. Când Birdman și Wise aveau 18 ani, amândoi au fost arestați și condamnați la trei ani într-un centru de corecție. Williams a executat 18 luni și a fost în cele din urmă achitat de toate acuzațiile.

Birdman și Lil Wayne în 2000 (Fotografie de Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Înregistrări de bani în număr

Odată ce Birdman a ieșit din închisoare, el și fratele său Ronald „Slim” Williams au început să observe sub-genul hip-hop emergent „bunce”, care era popular în cluburile de noapte din New Orleans la acea vreme.

Căutând să valorifice tendința, în 1991 frații și-au format propria casă de discuri. L-au numit Cash Money Records. Niciunul dintre frați nu avea experiență în conducerea unei case de discuri sau chiar în industria muzicală. Nu dețin un studio de înregistrări și nu aveau niciun artiști în lista lor. Pe de altă parte, frații aveau în jur de 100.000 de dolari în capital de pornire care ar fi putut (se presupune) să fi fost bani din droguri furnizați de fratele lor vitreg Terrence. Terrence Williams a fost fondatorul unui grup de droguri notoriu numit Hot Boys.

Ronald și Bryan au numele „Cash Money Records” ca referință la filmul recent lansat „New Jack City”, în care Wesley Snipes a jucat rolul unui gangster bogat din New York care conduce o echipă numită „Cash Money Brothers”.

Curând, duo-ul a călătorit în sus și în jos din Louisiana, surprinzând spectacole în diferite cluburi de noapte, încercând să găsească artiști care să semneze la noua lor etichetă. Primul artist pe care l-au semnat a fost un rapper pe nume Kilo G. Albumul său horrorcore din 1992 „The Sleepwalker” a fost primul proiect al lui Cash Money. Birdman și Slim au continuat să caute noi artiști de recrutat. În cele din urmă, Birdman și-a convins prietenul, DJ Mannie Fresh, să fie producătorul intern pentru Cash Money.

Cash Money a devenit una dintre cele mai populare case de discuri independente din sud la mijlocul anilor 1990. În 1995, Birdman a fost prezentat lui Dwayne Carter, un rapper local de 12 ani. Birdman la semnat lui Carter la Cash Money. Poate îl cunoști mai bine ca Lil’ Wayne.

În ciuda succesului lor regional, Cash Money sa confruntat cu o serie de eșecuri. De exemplu, Kilo G, Pimp Daddy și Yella – toți artiști Cash Money – au fost uciși în anii 1990. Disperați de succes, Birdman și fratele său Slim l-au recrutat pe Turk și Juvenile pentru a crea nouă trupă pe care au numit- o Hot Boys, care a avut în curând și pe Lil Wayne și BG. Aceasta sa dovedit a fi biletul pentru Cash Money.

Prin agitație și talent, înregistrări Cash Money au mai semnat cu zeci de artiști între 1994 și 1997. Și mai impresionant, albumele lor se vindeau între 25.000 și 50.000 de exemplare fără un acord de distribuție sau promovare de la nici o casă majoră. Albumul de debut al lui Hot Boys a vândut 300.000 de copii în primele două luni.

Acord Universal Records

În 1998, Cash Money Records a fost urmărită de un număr de cazuri de discuții pentru a crea un fel de parteneriat sau acces direct.

Momentul lor a fost perfect, deoarece Sony și Universal Music se află într-un meci de moarte pentru cota de piață. Cash Money a ajuns să semneze cu Universal Music Group, care ia oferit lui Ronald și Birdman un contract de 30 de milioane de dolari. Acordul le-a oferit fraților 3 milioane de dolari în avans, le-a garantat 1,5 milioane de dolari per album. Dar, în cea mai îndrăzneață mișcare dintre toate, când Cash Money a semnat cu Universal, au negociat o înțelegere care să le permită să-și dețină stăpânii, să știe că The Beatles nu l-au avut vreo dată! Deci, în loc să obțină câțiva bănuți pentru fiecare disc vândut, compania primește câțiva dolari din profiturile generate pe unitate.

În schimb, Universal a câștigat o taxă simplă de 7% pentru distribuirea albumelor și single-urilor Cash Money, dar nu a primit nicio proprietate asupra casei de discuri. Pe de altă parte, odată cu ascensiunea lui Lil Wayne, Nicki Minaj și Drake ani mai târziu, Universal ar fi în curând de două ori mai mare decât cei doi concurenți apropiați ai săi… la un loc.

Valoarea totală a tranzacției Universal a fost de 30 de milioane de dolari.

Mai mult succes

În același timp, Birdman a intrat în jocul de rap, formând un grup cu DJ Mannie Fresh numit Big Tymers. Au lansat albumul lor de debut How Ya Luv That? în 1998 și a urmat cu I Got That Work și Hood Rich. BG și Juvenile au părăsit Cash Money cândva în această activitate de timp, forțându-l pe Birdman să se îndrepte către munca sa solo. În noiembrie 2002, Birdman și-a lansat debutul la casele de discuții majore, numite pur și simplu Birdman. Albumul a ajuns pe locul 24 în Billboard 200.

În 2004, Lil’ Wayne a lansat Tha Carter, care a avut succes atât din punct de vedere critic, cât și din punct de vedere comercial. Lil’ Wayne a fost cel mai mare artist al lui Cash Money. În 2005, Birdman a lansat al doilea album, Fast Money. A debutat pe locul nouă în Billboard 200. Like Father, Like Son, primul album colaborativ al lui Lil Wayne și Birdman a fost lansat la Halloween 2006. Albumul a ajuns pe locul trei în Billboard 200.

Cash Money Records este cea mai de succes label comercial din istoria muzicii hip-hop, cu 50 de milioane de discuri vândute. La apogeul său, Cash Money Records a obținut venituri de 100 de milioane de dolari pe an.

La începutul anului 2010, Birdman a lansat împreună cu fratele său o afacere petrolieră și energetică sub numele „Bronald Oil”. „Bronald” este o combinație între numele lui, Bryan și numele fratelui său Ronald. Planurile lor erau să exploreze și să dezvolte resurse petroliere de pe Coasta Golfului SUA și din Oklahoma Osage County. Nu este clar dacă această afacere a avut vreodată succes sau dacă a descoperit de fapt petrol.

Matt Winkelmeyer/Getty Images

Probleme legale

În noiembrie 2007, Birdman a fost arestat în Tennessee și sa dovedit a fi în posesia aproape o liră de marijuana.

În 2009, Birdman, Lil Wayne și Cash Money Records au fost dați în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor de Thomas Marasciullo, care susține că vocea lui a fost folosită fără permisiune. Ambii rapperi i-au cerut să înregistreze niște „înregistrări de cuvinte vorbite în stil italian” în 2006. Versurile ar fi fost folosite piese din albumul de colaborare al rapperilor Like Father, Like Son și Birdman’s 5 * Stunna.

Viata personala

Mama lui Birdman a murit în 1975, după o boală. Fratele său vitreg, Eldrick Wise, a fost ucis într-o crimă nerezolvată în 1991. Tatăl său a fost ucis într-un accident de mașină în 1996. Una dintre surorile mai mici ale lui Birdman, Tamara, a fost ucis într-un accident de mașină în 2006.

Birdman are 10 frați și 12 surori.

Birdman are doi copii biologici, Bryan Jr. (născut în 1997) și Bria (născut în 1998).

În perioada de vârf, Birdman a susținut că a cumpărat 100 de mașini noi la fiecare șase luni, dându-le pe cei „vechi” prietenilor și familiilor. El este văzut de obicei purtând bijuterii în valoare de câteva milioane de dolari, inclusiv un inel cu diamante negre de 15 carate și cercei asortați și un grătar de 500.000 de dolari pe dinți.

În timpul uraganului Katrina, Birdman a pierdut 20 de case și 50 de mașini, inclusiv două Maybach și patru Ferrari.

Repere ale câştigurilor

Până la vârsta de 22 de ani, Birdman adunase deja sau avea netă de 40 de milioane de dolari.

Venituri în Carieră Birdman Pe an Yearkount2007 12.000.0002008 $ 10.000.0002009 $ 9.000.0002010 $ 10.000.00011111110.00012 $ 20.000.00013 $ 21.000 000 $ $ 24.00015 $ 18.000.00016 $ 20.000 $

Birdman a fost dat în judecată de câțiva artiști actuali și foști pentru că nu a plătit redevențe.

Imobiliare

La apogeul său, Birdman deținea un apartament de 30 de milioane de dolari în Miami, pe lângă cel puțin alte două proprietăți din Miami (dintre care unul este un studio de înregistrări) și un conac mare în New Orleans. Portofoliul său de proprietăți este semnificativ mai mic astăzi.

Timp de mulți ani, casa principală a lui Birdman a fost un conac mare pe Palm Island din Miami. Conacul are o istorie interesantă. Producătorul de hip hop Scott Storch a plătit 10,5 milioane de dolari în 2006, doar ca să-i piardă din cauza executării silite câțiva ani mai târziu, după ce a trecut prin ceea ce era o avea de 70 de milioane de dolari. Antreprenorul Russell Weiner, care și-a câștigat averea de mai multe miliarde de dolari ca fondator al băuturilor energizante Rockstar, a cumpărat casa de la o bancă în 2010 pentru 6,7 milioane de dolari. Doar doi ani mai târziu, Russ ia dat casa lui Birdman pentru 14,5 milioane de dolari.

În ianuarie 2018, o bancă a amenințat că îl va evacua pe Birdman din conacul de 20.000 de metri pătrați de pe malul apei. Birdman a încercat imediat să vândă casa cu 20 de milioane de dolari, dar nu a avut nicio persoană. El a scăzut prețul la 16,9 milioane de dolari, apoi la 15 milioane de dolari, acceptând în cele din urmă 10,9 milioane de dolari în noiembrie 2019.

În decembrie 2021, un proprietar de locuință din Los Angeles la dat în judecată pe Birdman, solicitând 114.000 de dolari în chirie pentru un conac din Bel-Air. Potrivit documentelor legale, Birdman ar fi fost de acord să plătească 33.000 de dolari pe lună în chirie pentru conac, dar la un moment dat a încetat să plătească.

Citate Birdman pe bani

„Singura dată când am fost stricat în viața mea a fost când m-am născut”. – Omul pasăre

„M-am născut fără probleme, dar după aceea ne-am trezit și am realizat că putem obține niște bani. ” – Birdman

Am pierdut 20 de case, 50 de mașini și amintiri. ” – Birdman, despre pagubele cauzate de uraganul Katrina

Pune-i puțină respect numelui meu! ” – Birdman

Articolul precedentNikki Sixx
Articolul următorJamie Dimon

Related Articles

Ultimele articole