Anna Wintour

Care este valoarea netă și salariul lui Anna Wintour?

Anna Wintour este editor de reviste americane și iconiță de știri despre modă. Anna Wintour are o avere netă de 50 de milioane de dolari. Salariul ei anual ca editor la Vogue este de 4 milioane de dolari. Este considerată una dintre cele mai influente figuri din industria modei. Ea a servit drept inspirație iconică (deși nu foarte măgulitoare) pentru romanul și filmul popular „The Devil Wears Prada”.

Tinereţe

Anna Wintour sa născut pe 3 noiembrie 1949 în Hampstead, Londra. Cariera ei a început în lumea modei înainte de a trece în jurnalism, în mare parte la ordinul părinților ei. Tatăl ei, Charles Wintour, a fost redactor la London Evening Standard timp de aproape două decenii. Părinții ei au fost căsătoria timp de aproape patruzeci de ani înainte de a divorța în 1979. Ea are patru frați. Fratele ei mai mare, Gerald, a murit, din păcate, într-un accident de mașină, când erau copii. Wintour a urmat cursurile North London Collegiate School și a început să se întâlnească cu bărbați mai în vârstă, bine conectați, în adolescență. Tatăl lui Wintour ia aranjat primul loc de muncă, la Bib boutique, când avea 15 ani.

Cariera timpurie

Ea a părăsit North London Collegiate și a început un program de formare la Harrods în timp ce urma cursuri de modă la o școală din apropiere. În 1970, Wintour a fost angajat ca asistent editorial pentru noua reviste de modă Harper’s & Queen. Chiar și în această etapă timpurie a carierei sale, Wintour le-a divulgat colegilor că are dorința de a edita Vogue (o dorință care avea să devină aproape 20 de ani mai târziu.) După multe neînțelegeri cu rivalul ei, Min Hogg, Anna a părăsit revistă și sa mutat la New York împreună cu iubitul lui Jon Bradshaw.

Acasă, în noua ei țară, Anna a început să lucreze ca editor de modă junior la Harper’s Bazaar în 1975. Cu toate acestea, a fost acordată doar după nouă luni pentru că a încercat să facă filmări îndrăznețe, riscante și inovatoare. Câteva luni mai târziu, ea a obținut prima poziție la Viva ca editor de modă. Cu toate acestea, revista sa închisă din cauza faptului că nu era rentabilă în 1978. Wintour și-a luat concediu și sa despărțit de Bradshaw, funcțional o nouă relație cu producătorul francez de discuri Michel Estaban. Timp de doi ani, și-a împărțit timpul între Paris și New York. Wintour sa întors la muncă în 1980 și a devenit editor de modă pentru New York. Wintour a avut în sfârșit șansa de a lucra pentru Vogue, când Alex Liberman, director editorial pentru Conde Nast (editorul Vogue) ia spus Anna despre o poziție acolo în 1983. Wintour a primit postul și și-a dublat imediat salariul când a devenit primul director de creație al revistei. În 1985, Wintour a obținut primul ei statut de redactor când a preluat ediția Vogue din Marea Britanie, după ce Beatrix Miller sa pensionat. Ea a înlocuit o mare parte din personal și a exercitat mai mult control asupra revistei decât editorii anteriori, ceea ce a adus porecla Nuclear Wintour.

În 1987, Conde Nast a cerut lui Wintour să preia House & Garden, a cititori se zguduia și rămânea în urma Architectural Digest. Ea a făcut într-adevăr radicale: a anulat în prima ei fotografii și articole în valoare de 2 milioane de dolari și a împachetat atât de multă modă pe paginile care au câștigat porecla House & Garment. Zece luni mai târziu, Anna Wintour a devenit editorul Vogue din SUA.

Getty Images

Vogă

Wintour a introdus din nou modificări radicale la Vogue de la primul ei număr înainte. Multe dintre aceste schimbări au putut fi văzute chiar pe copertă. Wintour a favorizat fotografia mai naturalistă a modelelor mai puțin cunoscute de afară, spre deosebire de fotografii strânse la cap pe care revista le favorizase anterior. În plus, prima coperta Vogue a lui Wintour a fost și prima care a prezentat un model care poartă blugi, cu bonusul suplimentar de a purta un tricou cu bijuterii, evaluat la aproximativ 10.000 de dolari.

Până în anii 2000, Wintour și-a consolidată înțelegerea asupra direcției artistice a Vogue și a devenit un nume cunoscut. Numărul din septembrie 2004 a fost cel mai mare număr al unei reviste lunare publicate vreodată la aceea vreme, având 832 de pagini. Wintour a supravegheat introducerea a trei reviste spin-off: Teen Vogue, Vogue Living și Men’s Vogue. Teen Vogue a devenit o entitate extremă de populară, obținând mai multe venituri din vânzarea de publicitate decât Elle Girl sau Cosmo Girl.

În 2006 a fost lansat „The Devil Wears Prada”, cu un personaj bazat pe Wintour. Filmul ia transformat imaginea într-o icoană culturală față de doar o persoană publică. Zvonurile au început să zboare în 2008 că Wintour și-a pierdut atingerea și ar fi fost pregătită să se retragă, dar ea a contestat acel zvon pe un profil „60 Minutes”. În 2013, Conde Nast a anunțat că Wintour va prelua funcția de director artistic, rămânând în continuare la Vogue. În 2014, Wintour a fost numită de revista Forbes drept a 39-a cea mai puternică femeie din lume. În același an, Muzeul Metropolitan de Artă și-a numit complexul Costume Institute după Wintour, cu deschiderea Primei Doamne Michelle Obama. În mai 2017, Wintour a fost numită Dame Commander a Ordinului Imperiului Britanic la o ceremonie la Palatul Buckingham pentru contribuțiile sale la jurnalismul de modă.

Viata personala

Anna a fost căsătorită cu David Shaffer din 1984 până în 1999. Au doi copii: Charles (n. 1985) și Katherine (n. 1987). Katherine, cunoscută și sub numele de Bee, a scris rubrici pentru The Daily Telegraph în 2006, dar a spus că nu vrea să-și urmeze mama în lumea modei. Wintour sa căsătorie cu investitorul Shelby Bryan în 2004.

Wintour este implicat în multe organizații caritabile. Ea servește ca administrator al Muzeului Metropolitan de Artă, unde organizează beneficii care au strâns peste 50 de milioane de dolari. Wintour a început CFDA Vogue Fund cu scopul de a îndruma și sprijini creatorii de modă necunoscuți. Wintour a strâns peste 10 milioane de dolari pentru organizații de caritate SIDA din 1990. Ea locuiește în Greenwich Village.

Related Articles

Ultimele articole