Andre uriașul

Care a fost valoarea netă a lui Andre the Giant? 

Andre the Giant a fost un lupător profesionist și actor francez care avea o avea netă de 5 milioane de dolari la momentul morții sale în 1993. După ajustarea pentru inflație, aceasta este egală cu 10 milioane de dolari în dolari de astăzi. Numele său adevărat era Andre Rene Roussimoff și avea peste 7 metri înălțime din cauza stării medicale a gigantismului. Pe lângă numele său de scenă, Andre a fost adesea menționat și ca „A opta minune a lumii”. Și-a început cariera în 1966, luptând în Europa. Andre sa mutat apoi în America de Nord la începutul anilor ’70, alăturându-se WWF. De asemenea, a luptat pentru organizația New Japan Pro-Wrestling.

Până în anii 1980, Roussimoff era o figură renumită la nivel mondial. A fost renumit în special pentru cearta lui de lungă durată cu Hulk Hogan, pe care la învins pentru a revendica Campionatul WWF în 1988. După ce a părăsit WWF, sa concentrat mai ales pe All Japan Pro-Wrestling până la moartea sa în 1993. Andre a apărut și într-un număr de filme, poate cel mai remarcabil „The Princess Bride” din 1987. După moartea sa, a fost inclus în Hall of Fame WWF. Până astăzi, el este considerat o icoană a culturii pop.

Tinereţe

Andre Rene Roussimoff sa născut pe 19 mai 1946 în Coulommiers, Seine-et-Marne, Franța. Crescut de imigranți bulgari și polonezi alături de patru frați, Andre a cântărit 13 kilograme la naștere și a afișat rapid simptome de gigantism. Mai târziu a declarat că, în timp ce părinții lui aveau o înălțime medie, bunicul lui avea 7’8. Până la vârsta de 12 ani, Roussimoff avea 6’3. A dat dovadă de o anumită abilitate în matematică în copilărie, înainte de a absolvi studiile medii și de a lucra la ferma tatălui său. De asemenea, a devenit apropiat de Samuel Beckett în anii ’50. Cu toate acestea, munca manuală nu a fost satisfăcătoare pentru Andre și, în cele din urmă, și-a făcut bagajele și sa mutat la Paris la vârsta de 18 ani.

Carieră

După ce a ajuns la Paris, a fost învățat cum să performeze ca luptător profesionist de un promotor local. În 1966, a luat legătura cu un promotor canadian, care mai târziu a devenit managerul și consilierul său de afaceri. Andre sa extins apoi, luptând în Marea Britanie, Germania, Australia, Noua Zeelandă și Africa. Până în 1970, el și-a făcut debutul japonez cu International Wrestling Enterprise, luptând sub numele de scena „Monster Roussimoff”. Până în acest moment, medicii confirmă că suferea de acromegalie.

Următoarea sa oprire a fost la Montreal, Canada, unde a devenit rapid o figură populară. În cele din urmă, a intrat în atenția lui Vince McMahon, care la sfătuit pe Andre să-și schimbe imaginea. McMahon a recomandat ca Roussimoff să nu mai efectueze manevre agile, cum ar fi dropkicks. Acest lucru a fost pentru a crea sentimentul că era un gigant lent și greoi. Vince a fost cel care a început să-l dea pe Roussimoff drept „Andre the Giant” pentru prima dată.

Din acest moment, Andre the Giant a devenit un fenomen global, luptând în primul rând în WWF. După ce și-a făcut debutul în 1973, a devenit campion WWF în timp ce a stabilit rivalitățile cu un număr de luptători noti. Aceștia au inclus Hulk Hogan, Jake Roberts și mulți alții. Din anii 1990, aparițiile sale au devenit mai frecvente și și-a încheiat cariera în World Championship Wrestling și All Japan Pro Wrestling.

Kevin Winter/Getty Images

Roluri de actorie

Pe cariera sa de lupte de succes, Andre the Giant a apărut într-o gamă largă de filme și seriale de televiziune de-a lungul anilor. După ce a apărut într-o serie de filme franceze și-a făcut debutul în actorie americană cu serialul TV „The Six Million Dollar Man”, jucând rolul unui Sasquatch. De-a lungul anilor, a apărut-o serie de alte emisiuni TV, precum „The Greatest American Hero”, „BJ and the Bear”, „The Fall Guy” și „Zorro”.

A devenit deosebit de activ în film spre sfârșitul vieții și al carierei sale. În 1984, a apărut (necreditat) în „Conan the Destroyer”. În acel an, și-a rezervat și un rol în „Micki & Maude”. Rolul său preferat și poate cel mai notabil a venit în 1987, când a jucat pe Fezzik în „The Princess Bride”. Ultimul său film, „Trading Mom”, a fost lansat la o an după moartea sa, în 1994.

Câștiguri

În 1974, sa raportat că Roussimoff era cel mai bine plătit luptător la acea vreme, cu un salariu anual de aproximativ 400.000 de dolari la începutul anilor ’70.

Relații

La începutul anilor 70, Andre a avut un copil cu o femeie pe nume Jean Christensen. Acesta a fost singurul copil al lui Andre – o fiică pe nume Robin. Cu toate acestea, Robin și-a văzut tatăl de numai cinci ori de-a lungul întregii ei viață.

Abilități de alcool

Andre the Giant a fost adesea menționat drept „cel mai mare bețiv de pe Pământ”. Toleranța lui la alcool era atât de mare decât a băut în mod regulat peste 100 de ani într-o singură ședință. Înainte de un meci celebru de lupte, ar fi băut 14 sticle de vin.

Conditii de sanatate

Andre uriașul suferea de gigantism cauzat de cantități excesive de hormon de creștere. Acest lucru a dus mai târziu la acromegalie. Aceste afecțiuni medicale au cauzat probabil probleme semnificative pentru Roussimoff, inclusiv dureri articulare, hipertensiune arterială și probleme de vedere. Acromegalia duce, de obicei, la o durată de viață semnificativă mai scurtă, deși acest lucru poate fi rezolvat oarecum prin tratament medical.

Trecere

Roussimoff a murit de insuficiență cardiacă congestivă la 40 de ani, în 1993. A murit într-o cameră de hotel din Paris și a fost descoperit de șoferul său în dimineața următoare. În mod tragic, el a fost de fapt în vizită la Paris pentru a participa la înmormântarea tatălui său. Ultima zi a fost petrecută jucând cărți cu unii dintre cei mai vechi prieteni ai săi. Și-a lăsat toată averea singurului său copil, Robin.

Articolul precedentWally Amos
Articolul următorFaye Resnick

Related Articles

Ultimele articole