Afla cum iti descoperi inteligenta – o femeie frumoasa si inteligenta

Afla cum iti descoperi inteligenta – o femeie frumoasa si inteligenta

Intr-o lume tot mai tehnologizata, intelectul nostru se cam lasa pe tanjeala. Practica aceste exercitii, pentru a-ti mentine creierul in forma maxima.inteligenta

Inteligenta se dezvolta exersand
„Computerul personal” al fiecaruia – creierul – functioneaza pe baza unor mecanisme nervoase date prin ereditate si nastere, ca potential, si dezvoltate de-a lungul vietii.

Asa cum functionarea muschilor depinde de antrenamentul fizic, intelectul se dezvolta si el prin exercitii mentale. Rationamentele logice, memoria, imaginatia sunt manifestari subiective ale activitatii cerebrale, care se pot dezvolta exersand. Dar, in aceeasi masura, o activitate intelectuala de rutina, pe perioada indelungata, poate avea efecte negative asupra calitatii intelectuale.

Chiar si inteligenta – despre al carei nivel se credea ca este dat individului o data pentru totdeauna – se poate dezvolta prin antrenament specific. Daca ai senzatia ca activitatea de zi cu zi te plafoneaza intelectual, nu trebuie neaparat sa cauti sa iti schimbi domeniul profesional.

Poti recurge la exercitii care sa iti mareasca forta si rapiditatea proceselor intelectuale, ca si capacitatea de atentie sau de memorare. In timp nu prea indelungat, vei constata efecte pozitive si in domeniul profesional, dar si in ceea ce priveste felul in care vezi lumea si viata.

Trateaza-ti creierul cum se cuvinefi-inteligenta2
Pentru ca facultatile tale mintale sa fie in forma maxima, trebuie sa fii atenta si la alte lucruri, dincolo de activitatea intelectuala profesionala sau recreativa de fiecare zi.
Mananca sanatos. O dieta bogata in fibre si peste iti poate imbunatati capacitatea de concentrare. Capsunile contin antioxidanti care iti pastreaza creierul sanatos, iar un pahar de vin rosu pe zi sau o bucatica de ciocolata ajuta inima sa functioneze bine si, implicit, sa pompeze catre creier oxigenul de care acesta are nevoie.

Fa exercitii fizice. Te vei simti relaxata si bine dispusa, iar sangele va circula mai bine catre creier. Activitatea musculara mo-derata iti da o stare gene-rala de bine si oxigeneaza creierul.

Odihneste-te. O activitate intelectuala intensa, amuzanta sau nu, forteaza intelectul pana la limite. Pastreaza echilibrul intre activitate si odihna si fa-ti timp si pentru odihna mintii.

Practica exercitii de relaxare. Tehnicile de relaxare si de meditatie iti ofera prilejul sa iti golesti mintea de problemele zilnice si, in plus, practicate in mod constant, cresc puterea de memorare, creativitatea si capacitatea de concentrare.

Exercitii pentru memorie – le poti face oricandinteligenta-ta
Daca ai constatat ca uiti prea multe lucruri, nu te ingrijora si nu te indopa cu medicamente. Incearca sa te antrenezi cu jocuri amuzante, pentru ca si memoria, ca si restul facultatilor mintale, are nevoie de exercitiu.
Incearca sa iti amintesti numerele de telefon pe care le utilizezi relativ frecvent.

Citeste un articol de ziar si, dupa cateva minute, incearca sa iti amintesti cu ce cuvant/cuvinte incepea si cu ce cuvant/cuvinte se termina.

Priveste, timp de un minut, o imagine colorata dintr-o carte pentru copii. Apoi, fara sa mai privesti imaginea, noteaza cat mai multe amanunte (obiecte, actiuni, culori, forme, asezare) pe care le-ai retinut.

In 30 de secunde, incearca sa memorezi sirul de litere: R, T, I, V, T, E, A, T, C, A, I, E.

Citeste cu atentie, de trei ori, seriile de cifre: 8, 4, 6, 7, 2, 6 si 5, 3, 9, 6, 8, 7. Incearca se reproduci din memorie cele doua siruri de cifre si litere.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole