Adam Yauch, alias MCA

Adam Yauch alias MCA Net Worth: Adam Yauch aka MCA a fost un rapper american, muzician, regizor de film și activist pentru drepturile omului, care avea o netă de 75 de milioane de dolari. El a fost cel mai bine cunoscut ca membru fondator al grupului hip-hop Beastie Boys. A fost frecvent cunoscut sub numele său de scenă, MCA, și uneori a lucrat sub pseudonimul Nathanial Hornblower. Mai târziu, Yauch a fondat Oscilloscope Laboratories, o company independentă de producție și distribuție de filme cu sediul în New York City.

Primii ani de viață: Adam Nathaniel Yauch, alias MCA, sa născut pe 5 august 1964, în Brooklyn. Mama lui era evreică și asistentă socială. Tatăl său era catolic și arhitect. A avut o educație nereligioasă. Era un singur copil. Yauch a urmat liceul Edward R. Murrow din Brooklyn. A învățat singur cum să cânte la chitară bas în timpul liceului. A urmat la Bard College timp de doi ani înainte de a renunța.

Cariera: În 1978, un format trupă de punk hardcore Beastie Boys cu John Berry, Kate Schellenbach și Michael Diamond. Beastie este un acronim care înseamnă băieți care intră în state anarhiste către excelența interioară. Au jucat primul lor concert la împlinirea a 17-a aniversare a lui Yauch. Nu după mult timp după ce Berry și Schellenbach au părăsit trupa și Adam Horovitz aka Ad-Rock sa alăturat. Acest trio și-a arătat simțul umorului legendar pe una dintre melodiile lor timpurii, Cooky Puss din 1984, numită după un popular tort nou cu înghețată Carvel. Acest single rap conține apeluri crack către un magazin de înghețată. În scurt timp, Yauch și colegii săi de trupă l-au cunoscut pe Rick Rubin, care a fost DJ-ul lor pentru o vreme. Rubin și Russell Simmons, cofondatorii casei de discuri Def Jam, au început să lucreze cu trio-ul. În 1985, Yauch și colegii săi de trupă au plecat în turneu cu starul pop Madonna, o pereche care sa dovedit a fi nepotrivire teribilă cu fanii tineri ai Madonnei, în mare parte femei, care i-au huiduit pe rapperii zgomotos și zbuciumați. Grupul sa descurcat mult mai bine în anul următor odată cu lansarea primului lor album Licensed to Ill. Primul lor album este remarcabil pentru a fi primul disc rap care a ajuns în topul Billboard 200. Albumul a fost un succes comercial uriaș și a dat naștere șase single-uri de succes. Yauch avea 22 de ani când a fost lansat Licensed to Ill. Grupul sa descurcat mult mai bine în anul următor odată cu lansarea primului lor album Licensed to Ill. Primul lor album este remarcabil pentru a fi primul disc rap care a ajuns în topul Billboard 200. Albumul a fost un succes comercial uriaș și a dat naștere șase single-uri de succes. Yauch avea 22 de ani când a fost lansat Licensed to Ill. Grupul sa descurcat mult mai bine în anul următor odată cu lansarea primului lor album Licensed to Ill. Primul lor album este remarcabil pentru a fi primul disc rap care a ajuns în topul Billboard 200. Albumul a fost un succes comercial uriaș și a dat naștere șase single-uri de succes. Yauch avea 22 de ani când a fost lansat Licensed to Ill.

După succesul filmului Licensed to Ill, Beastie Boys s-au despărțit de Def Jam și au semnat cu Capitol Records. Grupul a reintrat în studio în 1988, apărând cu un al doilea album mai matur din punct de vedere artistic, Paul’s Boutique, lansat pe 25 iulie 1989 și ajungând pe locul 14 în topurile albumelor din SUA. Dintre cele două single-uri ale albumului, unul dintre ele, „Hey Ladies”, a ajuns în Top 40, ajungând pe locul 36 în US Hot 100. Yauch a regizat multe dintre videoclipurile muzicale ale Beastie Boys din acest moment înainte, adesea sub pseudonim, Nathanial Hornblower, despre care el pretindea că era unchiul său din Elveția.

Albumul următor, Check Your Head, a fost înregistrat în studioul propriu al trupei „G-Son” din cartierul Atwater Village din Los Angeles. Check Your Head a fost lansat în 1992 și a fost certificat dublu platină în SUA și a ajuns pe locul 10 în Billboard 200. Primul single al albumului, „Pass the Mic”, a ajuns pe locul 38 în topul Hot Dance Music, în timp. ce al doilea single, „So What’cha Want” a ajuns pe locul 93 în Billboard 100 și sa clasat atât în ​​​​topurile Rap, cât și în Modern Rock.

Ill Communication, lansat în 1994, ia văzut pe cei de la Beastie Boys revenirea în fruntea topurilor când albumul a debutat pe primul loc în Billboard 200 și a ajuns pe locul doi în topul albumelor R&B/hip hop. Single-ul „Sabotage” a devenit un hit în topurile rock-ului modern, iar videoclipul, regizat de Spike Jonze, a fost difuzat pe scară largă pe MTV. „Get It Together” a ajuns în Top 10 pe Billboard. Una dintre cele mai neobișnuite mostre găsite pe album a fost sunetul călugărilor tibetani, care reflecta interesul lui Yauch pentru budism. Yauch a fost, de asemenea, implicat în mișcarea de independență tibetană și a organizat Concertul pentru libertate tibetană.

Yauch și Beastie Boys au lansat patru album înainte de dizolvare: Hello Nasty (1998), To the 5 Boroughs (2004), The Mix-Up (2007) și Hot Sauce Committee Part Two (2011).

Sănătate și moarte:  În iulie 2009, Yauch a anunțat că medicii au descoperit o tumoare canceroasă pe glanda lui salivară. Beastie Boys și-au anulat turneul de vară, astfel Yauch să se poată concentra să se îmbunătățească. Pentru a trata afecțiunea, Yauch a fost operat și radioterapie. Beastie Boys au fost incluse în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2012. Yauch nu a putut participa la ceremonie. Câteva săptămâni mai târziu, pe 4 mai 2012, Adam Yauch a murit în New York, la vârsta de 47 de ani.

Viața personală:  Yauch a fost un budist practicant. A devenit o voce importantă în mișcarea de independență tibetană. El a creat Fondul Milarepa, o organizație non-profit dedicată independenței tibetane și a organizat mai multe concerte benefice pentru a sprijini cauza, inclusiv Concertul pentru libertatea tibetană.

Yauch a fost feministă. În single-ul „Sure Shot” de la Beastie Boys din 1994, el a rapit versetul: „Vreau să spun ceva ce se așteaptă de mult / Lipsa de respect față de femei trebuie să treacă / tuturor mamelor și surorilor, societăților și prietenilor. / Vreau să-mi ofer dragostea și respectul până la sfârșit”, care a fost un fel de scuze pentru versurile hitului Beastie Boys din anii 1980 „Girls”.

În 1995, în timp ce participă la un discurs al lui Dalai Lama la Universitatea Harvard, el și-a cunoscut soția, tibetan american Dechen Wangdu. S-au căsătorit în 1998 și au avut o fiică, Tenzin Losel, în același an.

În 1998, în timpul MTV Video Music Awards, când a primit Video Vanguard Award, Yauch a condamnat războaile Americii în țările musulmane și prejudecățile împotriva musulmanilor și arabilor. Artistul Cihan Kaan a scris un necrolog în Al Jazeera că Yauch era „eroul musulmanilor americani și evreul personal al Americii Gandhi”, jucând pledoaria lui ca mai mare pentru vindecarea interculturală decât muzica rapperilor anti-război de mai târziu, ale căror versuri includ antiamericanismul. și teorii ale conspirației.

Yauch a devenit vegan la recomandarea medicilor săi în timp ce era tratat pentru cancer.

În 2011, Yauch a primit premiul Charles Flint Kellogg pentru arte și litere de la Bard College, colegiul la care a urmat doi ani. Premiul este „acordat ca recunoaștere a unei contribuții semnificative la moștenirea artistică sau literară americană.

După moartea sa, parcul Brooklyn Heights în care se juca când era copil a fost redenumit Adam Yauch Park.

Articolul precedentGreta Thunberg
Articolul următorFred Cupluri

Related Articles

Ultimele articole