8 martie 2009 – la multi ani

8 martie 2009 – la multi ani

Considerata de unii o sarbatoare comunista, de altii o mare bataie de cap, dar de cei mai multi un omagiu binemeritat adus celor care ne aduc pe8-martie-2009-la-multi-ani lume, ziua de 8 Martie asigura tuturor femeilor din lume o aniversare pe care nimeni nu are cum sa o uite vreodata.

Ziua femeii a fost sarbatorita pentru prima data in Statele Unite,in 1909, in ultima duminica a lunii februarie si a fost initiata de catre Partidul Socialist American.
In 1910, Congresul Internationalei Socialiste, de la Copenhaga, consfinteste Ziua Internationala a Femeilor ce urma sa fie celebrata in ultima duminica a lunii februarie in fiecare an.
Aceasta zi urma sa fie folosita de catre femeile acelor vremuri pentru a milita pentru drepturi egale cu ale barbatilor, printre care se numara si dreptul la vot.
In anul 1917, pe 23 februarie, femeile din Rusia organizeaza o manifestatie impotriva razboiului, iar dupa cateva zile tarul avea sa fie detronat si sa inceapa Marea Revolutie Socialista.


Trecerea de la 23 febuarie la 8 martie s-a facut in mod natural prin adoptarea calendarului iulian. 8 martie este prilejul de a ne arata recunostinta, pretuirea, dragostea imensa pentru cele care ne-au dat viata si care isi dedica intreaga existenta pentru a ne face existenta cat mai frumoasa.
Este ziua in care barbatii isi rasfata sotia, iubita, prietena cea mai buna. Este momentul in care se inregistreaza cele mai mari vanzari la flori. Este clipa in care inlocuim orice lacrima de tristete cu una de emotie si de bucurie.Atunci ar trebui ca fiecare femeie sa se bucure de ceea ce este si sa se simta, chiar daca numai pentru o zi, regina printre regine.

Si oricat ar comenta barbatii ca 8 martie este o pedeapsa pentru ei, stim bine ca fiecare gest frumos pe care il fac in aceasta zi nu vine doar din dorinta de a avea “liniste in casa” (cum spun cei mai rautaciosi), ci din iubire, din respect si din recunostinta pentru cele care le daruiesc in fiecare zi cate o frantura din inima lor.

Va doresc tuturor sa aveti parte de un 8 Martie la fel de minunat precum sufletul vostru, toate florile din lume si toata dragostea pe care stiu ca o meritati!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole