Intre 1 martie si 8 martie

Intre 1 martie si 8 martie

Sarbatoarea traditionala de 1 martie, devenita cu timpul un prilej de omagiere a sexului frumos, nu trebuie in nici un fel asociata cu pseudo-sarbatoarea de origine comunista din ziua de 8 martie. Aceasta asa-zisa “Zi a Femeii” este o inovatie cu substrat ideologic, instituita la noi numai o data cu regimul comunist (si care ar fi trebuintre-1-martie-si-8-martieit sa dispara de la sine, concomitent cu acesta).

Originea sarbatorii se leaga de numele  militantei revolutionare Clara Zetkin, un fel de Ana Pauker mai rasata, nascuta la Wiederau (Saxonia) si moarta la Arhanghelskoie (U.R.S.S), care a lansat propunerea respectiva in cadrul Conferintei Internationale a Femeilor Socialiste desfasurate in anul 1910 la Copenhaga.

Comunistii si socialistii au tinut pentru prima oara aceasta sarbatoare “rosie” in anul 1911. Ziua de 8 martie nu a fost aleasa intamplator: in aceasta zi avusese loc, la New York, in anul 1857, o mare miscare de protest a tesatoarelor incitate la “lupta de clasa” si la abolirea valorilor traditionale (inclusiv a celor religioase), in spiritul ateo-materialist al stangii revolutionare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole