10.000 de oameni au asistat la parada militara de la Arcul Triumf pe 1 decembie

10.000 de oameni au asistat la parada militara de la Arcul Triumf pe 1 decembie

Parada militară de la Arcul de Triumf din Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale, a început, marţi, la ora 11.00, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a foştilor şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, a altor lideri politici10000-de-oameni-au-asistat-la-parada-militara-de-la-arcul-triumf-pe-1-decembie, precum şi a aproximativ 10.000 de persoane.

La manifestare asistă şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, premierul desemnat Liviu Negoiţă, membri ai Guvernului, precum şi ambasadori acreditaţi la Bucureşti, şefii SRI şi SIE, George Maior şi, respectiv, Răzvan Ungureanu.

Potrivit estimărilor Jandarmeriei, la parada de la Arcul de Triumf asistă aproximativ 10.000 de persoane, între care mulţi copii care flutură steguleţe tricolore.

Organizatorii au mascat în Piaţa Arcului de Triumf cu un tricolor de mari dimensiuni un mesh în care apar candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Organizatorii paradei militare de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală au declarat că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, elicopterele nu vor survola zona.

„Din cauza plafonului de ceaţă, elicopterele nu vor survola în cadrul acestei parade, în schimb este posibil să decoleze avioanele MiG şi Hercules. În cazul elicopterelor, condiţiile sunt mai drastice”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, maiorul Constantin Spânu.

Militari şi tehnică militară aparţinând categoriilor de forţe ale Armatei României, Ministerului Internelor, SRI şi SPP participă la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Arcul de Triumf.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole