Zion Williamson

Care este valoarea netă a lui Zion Williamson?

Zion Williamson este un jucător de baschet profesionist american, care are o avere netă de 18 milioane de dolari. Cel mai cunoscut pentru rolul său cu New Orleans Pelicans din NBA, Zion este un atacant-putere care a intrat în NBA după o perioadă de succes cu Blue Devils de la Universitatea Duke. În 2019, a fost selectat de Pelicans ca prima alegere generală și, ulterior, a făcut prima echipă NBA All-Rookie în 2020. A fost unul dintre cei mai tineri jucători care au primit această onoare.

Tinereţe

Zion Lateef Williamson sa născut pe 6 iulie 2000 în Salusbury, Carolina de Nord. În primii săi ani, lui Zion îi plăcea să joace o gamă largă de sporturi, inclusiv baschet, fotbal și fotbal american. Cu toate acestea, el era deja concentrat să devină un jucător profesionist de baschet până la vârsta de cinci ani. La vârsta de nouă ani, a acest obiectiv atât de în serios, care se trezea la 5 dimineață în fiecare zi pentru a-și exersa abilități de baschet. Și-a perfecționat talentul la baschet jucând în diverse legi de tineret, adesea jucând împotriva băieților care erau cu mulți ani mai mari decât el.

Când mama sa recăsătorit cu un fost jucător de baschet de la facultate, el a beneficiat de un antrenament individual și a fost transformat într-un gardian eficient. Apoi a început să joace baschet pentru școala gimnazială din Carolina de Sud. În această perioadă, mama lui acționat și ca antrenor de baschet. În clasa a IX-a, a crescut la peste 6 picioare și a câștigat capacitatea de a înfunda. Mai târziu, a câștigat concursuri de slam dunk în calitate de tânăr elev de liceu.

În timpul anilor de liceu, Williamson și-a prezentat rapid potențialul și a fost puternic recrutat de diverse universități. În anii săi de liceu, a devenit un McDonald’s All-American și a ratat cu puțin timp să devină Mr. Basketball USA. În plus, a câștigat onoruri la prima echipă All-USA în anii de liceu. În această perioadă, Zion a devenit deosebit de cunoscut pentru abilități de vânzare de scufundare.

Baschet de facultate

Williamson a jucat doar un sezon cu Duke, dar a avut un impact puternic. După acel sezon, a fost numit Jucătorul Anului ACC, Sportivul Anului ACC și Începătorul Anului ACC. În plus, a stabilit un nou record pentru cele mai multe puncte într-un singur joc pentru boboci. Alte distincții și distincții de-a lungul carierei sale universitare au inclus Jucătorul AP al anului, Jucătorul anului în colegiu și Premiul Wayman Tisdale. El a câștigat, de asemenea, de cinci ori ACC Rookie of the Week.

Cariera NBA

În 2019, Zion a fost selectat de New Orleans Pelicans ca prima alegere din draftul NBA. A început foarte bine pentru un începător, înscriind minim 20 de puncte pe meci în primele patru jocuri. Încă adolescent, Williamson a făcut apoi istorie, înscriind cel puțin 20 de puncte pe meci în 10 jocuri consecutive. În 2021, a continuat cu un alt sezon puternic, doborând un alt record după ce a devenit cel mai tânăr jucător din istoria NBA care a marcat 30 de puncte cu o rata de precizie a loviturilor de 90%. Mai târziu în acel sezon, a fost selectat pentru primul său NBA All-Star Game. Williamson continuă să stabilească numeroase recorduri pentru NBA și este considerat unul dintre cei mai buni jucători tineri din ligă.

Stil de joc

Un jucător rapid și surprinzător de agil, Zion este un săritor puternic și a fost descris de unii drept un „ciudat al naturii”. El a fost desfășurat atât ca atacant putere, cât și ca centru cu minge mică, deși probabil este mai confortabil să joace într-o poziție de atacant. Acestea sunt spuse, rolul lui pe teren este greu de definit și nu se potrivește cu nicio poziție tradițională de baschet. Williamson a fost comparat cu jucători precum Charles Barkley, Anthony Mason, Lebron James, Julius Randle și Larry Johnson.

Zionul este denumit și „aproape ambidextru” și poate trânti cu ușurință. Datorită capacității sale de scufundare, Williamson a fost, de asemenea, comparat cu Vince Carter. Una dintre cele mai notabile slăbiciuni ale sale este capacitatea sa de a tragă și se spune că sunt un stil de tragere „neortodox”. Deși cu siguranță are capacitatea de a se apăra bine, unii critici au pus la îndoială nivelul său de etică în muncă atunci când vine vorba de apărare. În plus, Williamson a fost lăudat pentru talentele sale în pasă, manevrarea mingii, blocarea loviturilor și recuperarea.

Getty

Primul contract NBA

Fiind alegerea numărului 1 în draftul din 2019, se așteaptă să câștige 20 de milioane de dolari în primele două sezoane. Grila de salariu pentru începători se ajustează anual în funcție de plafonul salarial total. Conform plafonului salarial din 2020 de 109 milioane de dolari, el are capacitatea de a câștiga 45 de milioane de dolari în primele patru sezoane.

Oferta de pantofi Nike

Pe 23 iulie 2019, Nike a anunțat oficial că a semnat cu Zion un contract exclusiv pentru încălțăminte. O zi mai târziu, sa raportat că tranzacția valorează 75 de milioane de dolari pe cinci ani, în medie la 15 milioane de dolari pe an. Este pe deplin garantat, fără obligații sau repere atașate. Este cea mai mare afacere cu încălțăminte pentru începători din istoria NBA în ceea ce privește salariul anual, dar nu și în ceea ce privește valoarea totală. Prin comparație, prima afacere cu pantofii Nike a lui LeBron James a plătit 12,4 milioane de dolari pe an timp de 7 ani, pentru o valoare totală de 86,8 milioane de dolari.

Imobiliare

În 2020, Zion sa confruntat cu controverse după ce a fost dezvăluit că ar fi primit o casă de 950.000 de dolari drept „cadou” de la Universitatea Duke. Se pare că acest „beneficiu nepotrivit” i sa promis lui Zion pentru a îndulci înțelegerea, asigurându-se că starul emergent se va angaja să joace pentru Duke. Conform legilor stabilite, aceste tipuri de cadouri l-ar fi făcut pe Williamson ineligibil să joace baschet la facultate dacă ar fi fost făcute publice.

Fostul agent de marketing al lui Williamson, Gina Ford, a prezentat și a spus această poveste, susținând că familia Williamson sa mutat în mod misterios dintr-o casă modestă din Carolina de Sud într-un conac complet lângă Universitatea Duke, după ce Zion a fost acceptat în echipă. Se mai susține că familia sa a primit trei vehicule de lux inexplicabile. Oamenii din interior au susținut mai târziu că acest conac este adesea folosit ca instrument de negociere pentru atragerea sportivilor de top să joace la școală. După ce această poveste a izbucnit, au existat sugestii că Duke ar putea fi dezbrăcat de titlul ei.

Articolul precedentKarl Cook
Articolul următorScott Weiland

Related Articles

Ultimele articole