Virginitate, marime si orgasm

Virginitate, marime si orgasm

Fie că este vorba despre mărimea penisului, de riscul de apariţie a papilomavirusului ori de sarcini multiple, statisticile nu încetează să uimească. LiveScience arată cât de mult.
Câteva dintre rezultatele unor studii realizate în ultimii ani: 85% dintre femei se declară satisfăcute de dimensiunea penisului partenerului, spvirginitate-marime-si-orgasmre deosebire de bărbaţi care sunt mulţumiţi cu ce i-a înzestrat natura doar într-o proporţie de 55%. Românii îşi pierd virginitatea înainte de majorat şi 10% dintre adulţii căsătoriţi dorm singuri pe canapea.

De ce facem sex

În primul rând, din dorinţa biologică de a ne perpetua specia. Exemple există – precum cel al rusoaicei devenite, înainte de a exista expresia, mamă-eroină. Femeia a născut nici mai mult nici mai puţin de 69 de copii, iar recordul ei n-a fost depăşit din secolul XVIII nici până astăzi. Aşadar, ea a avut 27 de sarcini: de 16 ori gemeni, de şapte ori tripleţi şi de patru ori cvadrupleţi. Şi bărbaţii au bătut recorduri la capitolul paternitate, găsindu-şi locul în Guiness Book of World Records, precum un împărat marocan care se laudă cu 342 de fiice şi 525 de fii şi care, prin 1721, a fost cunoscut pentru 700 de descendenţi masculini.

Chiar contează mărimea?

Când vine vorba despre penis, mărimea contează mai mult pentru bărbaţi decât pentru femei, cel puţin asta relevă studiile realizate în ultimii 60 de ani pe acest subiect. Potrivit unor concluzii recente, 90% dintre femei preferă de fapt un penis gros unuia lung. 85% dintre femei se declară satisfăcute de dimensiunea penisului partenerului, spre deosebire de bărbaţi care sunt mulţumiţi cu ce i-a înzestrat natura doar într-o proporţie de 55%. Doi medici britanici de la un spital din Leeds, Marea Britanie, Kevan Wylie şi Ian Eardley, au analizat rezultatele a peste 50 de cercetări internaţionale privind dimensiunea penisului, concluzionând că, într-o listă a atracţiilor pe care o femeie le caută la un bărbat, dimensiunea penisului se află la coadă. Şi asta pentru că Evele pun accent pe personalitatea exemplarului masculin şi pe aspectul său exterior.

Cu alte cuvinte, bărbaţii se pot relaxa. Nu contează ceea ce se vede în filme. Potrivit unor statistici ale Institutului Kinsey, în Statele Unite, un penis erect are între 12,7 cm şi 17,8 cm lungime, în timp ce, în circumferinţă, dimensiunile variază între 10,2 şi 15,2 cm. British Journal of Urology International citează o cercetare potrivit căreia dimensiunea unui penis european erect variază între 14 şi 15,7 cm, iar circumferinţa între 11,9 şi 13 cm.

Nevoia de ajutor

Aproximativ 5 procente dintre bărbaţii de peste 40 de ani se confruntă cu disfuncţia erectilă, arată studiile. Procentul creşte odată cu vârsta însă. Astfel, între 15 şi 25 la sută dintre bărbaţii de 65 de ani au experienţe neplăcute în aşternut. Dar neplăcerea nu ţine cont de vârstă. În România, unul din 10 bărbaţi suferă de disfuncţie erectilă, susţine prof.dr. Ionel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie. Nu este singura problemă cu care se confruntă bărbaţii români. Potrivit lui Sinescu, din zece cupluri care nu pot avea copii, în şase cazuri bărbatul este cel infertil. Şeful ARU mai spune că 40% din populaţia masculină de peste 50 de ani suferă de o afecţiune urologică. Peste 25% dintre bărbaţi suferă de adenom de prostată, iar procentul lor creşte, odată cu înaintarea în vârstă. Potrivit datelor asociaţiei, aproximativ 18% din populaţia de peste 40 de ani suferă de incontinenţă urinară, afecţiunea fiind prezentă la 16% dintre femei.

Pierderea virginităţii

La fel ca vecinii bulgari, românii spun că şi-au început viaţa sexuală înainte de a împlini 15 ani (17%), în timp ce peste jumătate dintre ei (54%) au spus că prima experienţă sexuală au avut-o între 15 şi 20 de ani, faţă de bulgari, care au declarat, în proporţie de 43%, că au făcut sex, prima oară, la o vârstă cuprinsă între 15 şi 20 ani.

Fie că este vorba despre mărimea penisului, de riscul de apariţie a papilomavirusului ori de sarcini multiple, statisticile nu încetează să uimească. LiveScience arată cât de mult.
Potrivit unui sondaj realizat de Neogen, 20% dintre conaţionali şi-au pierdut virginitatea după 20 de ani, faţă de bulgari, care au avut mai multă răbdare, 36,7% având primul contact sexual între 20 şi 25 de ani. La rândul lor, 41,8% dintre sârbi şi-au început viaţa sexuală când aveau între 18 şi 20 de ani. Conform studiilor făcute în SUA, bărbaţii îşi pierd virginitatea la 16,9 ani, iar femeile un pic mai târziu: la 17,4. O nouă cercetare arată că factorii genetici ar putea juca un rol în ceea ce priveşte începerea vieţii sexuale: trăsături moştenite, precum impulsivitatea, pot face o persoană mai mult sau mai puţin dispusă să îşi înceapă viaţa sexuală la o vârstă fragedă.

50% dintre adulţi, infectaţi cu HPV

Cel puţin 50% dintre femeile şi bărbaţii activi sexual au o infecţie cu HPV la un moment dat în viaţă. HPV sau papilomavirusul uman poate apărea atât în forme uşoare, cât şi în forme grave. HPV-ul care prezintă un risc redus poate cauza veruci genitale, în timp cel cu grad de risc ridicat poate cauza cancer cervical sau alt tip. În 90% dintre cazuri, sistemul imunitar învinge boala în aproximativ doi ani.

Concediul de maternitate, un mit

Două treimi dintre femeile americane care au născut pentru prima dată între 2001 şi 2003 au lucrat în timpul sarcinii, iar dintre acestea 80% au lucrat din prima lună, sau chiar mai puţin, de la naştere. Între 1961 şi 1965 însă, 44% dintre femei au lucrat în timpul sarcinii, iar 35% dintre ele s-au întors la slujbă la o lună sau mai puţin după ce au adus pe lume un copil.

Numărul de parteneri sexuali

Conform unui studiu făcut în SUA pe adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, femeile au în medie patru parteneri sexuali într-o viaţă, în timp ce bărbaţii iubesc, în medie, şapte femei.

“Beneficii” de la prieteni

Două treimi dintre studenţii chestionaţi de cercetătorii de la Wayne State University şi Michigan State University au recunoscut că au făcut sex cu prietenii sau cu prietenele lor cele mai bune. Avantajul unei astfel de relaţii ar fi lipsa obligaţiilor, au spus ei. Mai mult de jumătate dintre aceştia au spus că au făcut cu prietenii lor în aşternut cam tot ce se putea, 22,7% au avut parte doar de sex normal, în timp ce 8% au spus că au făcut totul, în afară de sex. “Relaţiile erau percepute ca asigurând un climat sigur şi convenabil pentru sexul recreaţional”, au notat autorii studiului.

Doar 30% dintre femei au orgasm

În timp ce 75% dintre bărbaţi au orgasm de fiecare dată când fac sex, doar 29% dintre femei se pot lăuda că ajung la aceeaşi performanţă. Majoritatea femeilor sunt incapabile să atingă punctul culminant prin penetrare vaginală, cele mai multe având nevoie de stimulare clitoridiană.

Însurat, dar singur pe canapea

Aproximativ unul din zece adulţi căsătoriţi susţine că doarme, de obicei, singur.

INFO Mituri despre penis – dărâmate

l Dimensiunea penisului variază în funcţie de rasă. FALS
l Bărbaţii vârstnici au penisuri mai mici. FALS
l Sindromul penisului mic este mai frecvent la bărbaţii care au penisuri normale comparativ cu cei care au micropenisuri
l Sindromul penisului mic apare la o vârstă fragedă. Potrivit statisticilor, 63% dintre bărbaţii care suferă de această tulburare spun că anxietatea lor a început în urma comparaţiilor cu taţii sau fraţii lor mai mari, în copilărie, în timp ce un procent de 37% dau vina pe imaginile cu conţinut pornografic pe care le-au văzut în adolescenţă.

Articolul precedentTeama, frica, iubire?
Articolul următorIubirea – Te iubesc pentru ca

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole