Viata sexuala in timpul sarcinii

Viata sexuala in timpul sarcinii

In general, femeile insarcinate ezita sa faca dragoste de teama ca actul sexual sa nu afecteze fatul. Daca aceasta este si situatia ta, este cazul sa uiti de temeri daca sarcina decurge normal. In acest caz afla ca nu exista niciun risc ca actul sexual sa faca rau viitorului bebelus. Din contra, placerea pe care o simti in timpul acestuia este favorabila bebelusului. Nu lasa cele noua luni sa se transforme intr-o prapastie a vietii tale de cuplu.

Chiar daca numeroase culturi si religii au condamnat sexul in timpul sarcinii, astazi medicii au o opinie unanima: viata sexuala nu afecteaza nici fatul si nici mama. Fatul este protejat gratie lichidului in care sta, iar colul uterin este inchis de o membrana, care-l protejeaza la randul ei. In plus, dragostea mentine armonia cuplului, astfel incat legaturile, afectiunea si intelegerea dintre cei doi parteneri sa nu aiba de suferit.

Modul in care faci dragoste in timpul sarcinii este diferit de cel dintr-o perioada normala. In primul rand, trebuie adoptate acele pozitii care nu preseaza abdomenul si nu presupun efort pentru mamica.

In cazul in care exista contraindicatii, ele vor fi mentionate de catre medic. Acestea apar mai ales daca exista riscul unei nasteri premature, placenta este fisurata sau ai contractii puternice si frecvente. In cazul in care sangerezi, indiferent daca ai avut sau nu un raport sexual, contacteaza urgent medicul pentru a constata situatia si a-ti fi indicate remedii.

O alta problema este faptul ca vaginul nu este destul de lubrifiat si ingreuneaza penetrarea. Un aspect: acela ca muschii vaginali sunt mai stransi, fapt care ii poate provoca placere partenerului, dar in acelasi timp in restrictioneaza miscarile si viteza acestora.

Daca nu te simti prea bine, inlocuieste actul sexual cu sarutari, mangaieri si imbratisari tandre. De asemenea, este necesar sa nu mai faci dragoste daca medicul iti impune acest lucru sau daca ai o stare de disconfort indiferent de pozitia adoptata.

In timpul sarcinii, este foarte important ca cei doi parteneri sa comunice deschis pe orice subiect, sa isi impartaseasca trairile si sa nu transforme actul sexual in ceva tabu. Acum este momentul in care puteti experimenta jocuri erotice variate, care sa inlocuiasca penetrarea.

Evolutia dorintei

Dorinta scade mai ales in prima perioada a sarcinii, din cauza starii de oboseala, a somnolentei si a senzatiei de greata. Din punct de vedere emotional, femeia traieste intens aceasta noua experienta, iar cuplul este inca sub efectul aflarii acestei vesti.

In al doilea trimestru de sarcina, dorinta variaza in functie de persoana si de starea de spirit a acesteia. Chiar daca senzatia de oboseala si disconfort se diminueaza, intervin alti factori care pot influenta dorinta. Partenerii evita actul sexual din cauza transformarii corpului, luarii in greutate, fricii de a nu-i face rau fatului si imaginii femeii-mama.

Ultimul trimestru este in general asociat dezinteresului sexual. Transformarile organismului sunt evidente, iar raportul sexual poate deveni inconfortabil. Un orgasm poate declansa contractii vaginale, asociate de femei cu nasterea prematura. Aceasta legatura le va face sa refuze experienta.

Satisfactia simtita in timpul sarcinii variaza de la o femeie la alta. Unele au chiar trairi mult mai intense, afirmand ca au avut primul lor orgasm in aceasta perioada si chiar in ultimul trimestru al sarcinii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole