Vanna White

Care este valoarea netă și salariul Vannei White?

Vanna White este o personalitate, model și actriță americană de televiziune, care are o netă de 85 de milioane de dolari. Ea este cel mai bine cunoscută ca gazda și turnatoare de puzzle-uri a emisiunii de lungă durată „Roata Norocului”.

În momentul în care am scris acest articol, valoarea netă a lui Vanna de 85 de milioane de dolari o face cu aproximativ 15 milioane de dolari mai bogată decât co-gazda ei Pat Sajak (valoarea netă de 70 de milioane de dolari). Diferența se datorează parțial investițiilor imobiliare făcute cu fostul ei soț, dezvoltator/restaurator imobiliar pe nume George Santo Pietro. La momentul morții sale în 2020, Alex Trebek valorează 75 de milioane de dolari. Prin urmare, Vanna este/a fost de fapt cea mai bogată dintre cei trei.

Salariul „Roata Norocului” al Vannei White este de 10 milioane de dolari pe an, dar așa cum explicăm mai târziu în acest articol, aceasta nu este nici măcar cea mai mare sursă de venit în fiecare an. Atât ea, cât și Pat Sajak fac mai mult în fiecare an prin acordarea de licențe pentru a imagina la aparatele de caz decât fac din show-ul propriu-zis.

Tinereţe 

Vanna Marie Rosich sa născut pe 18 februarie 1957, Conway, Carolina de Sud. Este fiica lui Joan și Miguel Rosich. Părinții ei au divorțat când ea era mică. Mama ei sa recăsătorit cu un bărbat pe nume Herbert White, Jr. Vanna și-a luat numele de familie. Ea a crescut în North Myrtle Beach și a absolvit North Myrtle Beach High School. Sa mutat la Atlanta pentru a urma Școala de Moda și Design din Atlanta. În timpul facultăților, ea a participat la concursul din 1978 pentru Miss Georgia SUA. În 1979, sa mutat la Los Angeles pentru a urma o carieră de actorie. În iunie 1980, a fost o concurentă la „The Price is Right”.

Fapte cheie

  • Câștigă 10 milioane de dolari pe an din Wheel of Fortune
  • Este pe roată din 1982
  • Învinge alte 200 de modele pentru job
  • Câștigă 34.722 USD per înregistrarea de emisiune
  • Câștigă 208,33 USD pe zi de lucru înregistrărilor multiple
  • Câștigă 15 milioane USD pe an din licențierea imaginilor cazinoului
  • A donat milioane St. Judes
  • Deținea anterior imobile în Beverly Hills în valoare de 50 de milioane de dolari

Carieră

În 1981, Vanna a făcut parte pentru un mic rol în filmul „Looker” și a apărut și în filmul de groază „Graduation Day”. În octombrie 1982, White a fost angajată ca una dintre cele trei hostess înlocuitoare ale „Roata Norocului”. White a devenit gazda obișnuită a show-ului pe 13 decembrie 1982 și de atunci a rămas gazda principală a emisiunii. Ea a învins peste 200 de alte tinere pentru această slujbă. White continuă să găzduiască versiunea de seară a spectacolului împreună cu Pat Sajak. Contractul ei durează până în 2022. White a purtat peste 6.700 de rochii fără reluări în timpul mandatului său la „Roata norocului”. Ea nu poate să-și țină garderoba de la spectacol. Rochiile lui White sunt de obicei împrumutate de la designeri și returnate odată ce ea a terminat de înregistrarea spectacolului.

White a primit un record mondial Guinness la episodul din 24 mai 2013 din „Roata norocului”. Recordul ei mondial este pentru „cel mai frecvent bătaie”. Ea a aplaudat de cel puțin 3.480.864 de ori în cele 30 de sezoane ale emisiunii, începând cu 31 ianuarie 2013.

„Wheel of Fortune” înregistrează șase spectacole impresionante pe zi, ceea ce înseamnă că White și Sajak sunt așteptați doar pe platourile de filmare patru zile pe lună.

Ea a făcut apariții la o serie de emisiuni de televiziune precum „Just Shoot Me”, „Married With Children”, „The King of Queens” și „The A-Team”.

Proces Playboy

În același timp, 30 de ani de faimă și aveți nu au venit fără niște denivelări în drum. În 187, Vanna a apărut în revista Playboy spre șocul Americii de mijloc. Fotografiile au fost de fapt făcute în 1982, cu câteva luni înainte ca ea să obțină concertul Wheel, de un fotograf care nu măcar nu era asociat cu Playboy. Cinci ani mai târziu, fotograful a vândut fotografiile lui Hugh Hefner și Playboy . După ce fotografiile au fost publicate, Vanna a încercat un proces în valoare de 5,2 milioane de dolari împotriva lui Playboy , susținând că nu au fost niciodată destinate publicării în masă și căreia publică ar păta imaginea unei fațe americane modeste, sănătoasă, atrăgătoare și nevinovată. Ea la dat în judecată personal pe Hefner.Joaca baiete a susținut că Vanna știa că revista plănuia și de fapt dorea ca acestea să apară să apară în același timp în care autobiografia ei ajungea în bibliotecă. Procesul a fost în cele din urmă abandonat.

Decenii mai târziu, ea avea să explice:

Am făcut ceva ce nu ar fi trebuit să fac. Când m-am mutat prima dată la Hollywood, mi-a fost prea rușine să-i cer tatălui meu bani pentru chirie. Eram tânăr și voiam să o fac singură. Așa că, am făcut aceste fotografii de lenjerie intimă. și din momentul în care am spus că le voi face, m-am gândit: „Nu ar trebui să fac asta, dar nu o să-i cer bani tatălui meu, așa că o voi face! „.

Proces Sony

În 1993, Vanna a dat în judecată cu succes corporația Samsung Electronics pentru o reclamă, după ce compania a difuzat sau reclamă care prezintă un robot zâmbitor care transforma liter într-un spectacol de jocuri. White a afirmat că compania folosea asemănarea ei fără permisiune. În mod incredibil, Vanna a ajuns să câștigi procesul după mai multe și i sa acordat despăgubiri în valoare de 403.000 de dolari.

(Fotografia de David Livingston/Getty Images)

Viata personala

Când Vanna White a părăsit North Myrtle Beach, Carolina de Sud, pentru a-și îndeplini visul de a deveni vedetă, ea doar 1.000 de dolari pentru numele ei. Ea a așteptat mesele și a făcut model în timp ce era la facultate în Atlanta și în timp ce caută faima și avea în primele ei zile în Los Angeles.

În anii 1980, Vanna sa întâlnit cu „Playgirl” centrală și Chippendales-dansator-a devenit actor John Gibson. S-au logodit la un moment dat în anii 80, cu acestea, Gibson a fost toate ucis într-un accident de avion în 1986, înainte de a se căsători.

În vara anului 1980, sa întors pentru scurt timp în Carolina de Sud pentru a fi alături de mama ei în timp ce se luptă cu cancerul ovarian. Mama ei a pierdut lupta cu boala.

Vanna sa căsătorie cu proprietarul restaurantului, George Santo Pietro, în decembrie 1990. Santo Pietro sa născut într-o familie bogată din Beverly Hills. Și-a lansat primul restaurant la începutul anilor 1980. A urmat un loc de sushi de succes numit Sushi-Ko, care a devenit un punct fierbinte pentru celebrități. Au avut împreună doi copii, fiul Nicholas, născut în 1994 și o fiică Giovanna, supranumită Gigi, în 1997. White și Santo Pietro au divorțat în noiembrie 2002.

Bunica ei a învățat-o să croșeteze când avea cinci ani. Ea continuă acest hobby până astăzi. După ce a vorbit despre dragostea ei pentru croșetat la „Tonight Show Starring Johnny Carson”, ea a fost contactată de producătorul de fire Lion Brand Yarns. Compania a contractat cu ea pentru a-și crea propria linie de fire numită Vanna’s Choice.

White este patronul Spitalului de Cercetare pentru Copii St. Jude. Ea a donat până în prezent 1,8 milioane de dolari către St. Jude’s. Ea plănuiește să-și continue lucrările filantropice după ce sa retras de la „Roata norocului”.

Repere ale salariului Roata Norocului

Salariul Vannei White de la „Roata Norocului” este de 10 milioane de dolari pe an.

Salariul lui Pat Sajak este de 15 milioane de dolari.

Roata Norocului înregistrează patru zile pe lună, șase spectacole pe zi. Înregistrează două joi și două vineri. În zilele de înregistrare, amândoi ajung în jurul orei 8:30 și încep să filmeze la prânz. Un public urmărește trei spectacole, apoi este o pauză pentru prânz. Un al doilea public intrare pentru a viziona încă trei înregistrări.

Cu alte cuvinte, Vanna și Pat lucrează 48 de zile pe an pentru a câștiga 10, respectiv 14 milioane de dolari pe an. Pe o zi de lucru, Vanna White a câștigat 208.333 USD. Pat câștigă 312.500 USD pe zi lucrătoare. Defalcând-o pe spectacol, Pat Sajak a câștigat 48.611 USD per spectacol, iar Vanna White câștigă 34.722 USD per spectacol.

Dar! După cum explicăm în paragraful următor, salariul „Roata Norocului” al Vannei nu este nici măcar cel mai mare salariu anual al ei!

Câștiguri din licențe de cazou

Credeți sau re cumpărați, salariul Vannei White din „Roata Norocului” nu este de cea mai mare sursă de venit anual. Vanna și Pat câștigă amândoi mai mulți bani prin acordarea de licențe pentru imaginile aparatelor de caz decât fac din prezentarea jocului în sine.

Wheel of Fortune a fost de fapt PRIMA proprietate de divertisment care a primit licență pentru utilizare la aparatele de slot. În 1996, primele aparate de joc de marca Wheel of Fortune au fost plasate în cazinourile din Las Vegas. S-au dovedit rapid a fi extrem de succes și au fost licențiați cazinourilor din întreaga lume. În decurs de un deceniu, aparatele de slot marca Roata Norocului au fost raportate a fi cele mai mari sloturi generatoare de venituri din majoritatea cazinurilor. Există aproximativ 20.000 de aparate de slot „Wheel” pe etajele cazinourilor din întreaga lume. Numai în Las Vegas, aparatele de slot Wheel of Fortune generează peste 1 miliard de dolari pe an în venituri brute. La nivel mondial, mașinile generează peste 2 miliarde de dolari.

În schimbul acordării de licență pentru imaginile și asemănările pentru aparatele de slot, Pat și Vanna câștigă ambele cel puțin 15 milioane de dolari pe an, mai ales dintr-o plată de bază a redevenței, atât dintr-o varietate de bonusuri și taxe de apariție.

Venit anual

Însumați totul, iar între salariul ei „Roata Norocului” și câștigurile din licențe de cazin, venitul anual al Vannei White depășește cu ușurință 25 de milioane de dolari în fiecare an.

(Fotografia de Theo Wargo/Getty Images)

Imobiliare

La un moment dat, George Santo Pietro și Vanna au trăit într-o comunitate închisă numită The Mulholland Estates. Ei locuiau alături de Jack Nicholson și Warren Beatty. În cele din urmă, au construit o casă de 15.000 de metri pătrați în comunitatea închisă din Beverly Park. Cuplul a locuit în locuință până la divorțul în 2002. După divorț, amândoi au eliberat proprietatea și timp de câțiva ani au închiriat-o cu 175.000 de dolari pe lună. În 2017, au scos casa la vânzare pentru 47,5 milioane de dolari. De asemenea, dețineau o casă în apropiere. În cele din urmă, au vândut cele două proprietăți separate. Al doilea lot sa vândut cu 22 de milioane de dolari. Lotul principal care cuprinde conacul Vannei sa vândut în iunie 2020 pentru 19,3 milioane de dolari. Iată un tur video al fostului lor conac:

White folosește venitul pentru a investi în blocuri și îi place să răstoarne casele.

Reședința ei principală de multă vreme a fost un conac de 10.000 de metri pătrați, pe dealurile de deasupra Beverly Hills, pentru a cumpăra la începutul anilor 2000 pentru 3,4 milioane de dolari. Astăzi, această casă are probabil o valoare mai mică de 10 milioane de dolari.

În 2013, Vanna a plătit 1,125 milioane de dolari pentru o casă în Sherman Oaks, California. Ea a listat această casă pentru închiriere în mai 2020 pentru 20.000 USD pe lună.

Related Articles

Ultimele articole