Vanessa Williams

Valoare netă Vanessa Williams: Vanessa Williams este o cântăreață, actriță și producător american care are o netă de 25 de milioane de dolari. Deși Vanessa Williams și-a câștigat inițial notorietate ca Miss America 1984, cariera ei a fost ulterior definită de realizări și ca actriță și cântăreață. Din cauza unui scandal larg mediatizat, Williams a fost văzută cândva ca o figură controversată, dar acum este una dintre cele mai celebre figuri din divertisment.

Primii ani de viață: Vanessa Lynn Williams sa născut pe 18 martie 1963 în Bronx, New York. Ea a fost crescută într-o gospodărie romano-catolică de părinți care erau ambii profesori de muzică. Deoarece muzica a fost peste tot în jurul ei în timp ce a crescut, a devenit rapid interesată de o gamă largă de instrumente muzicale, inclusiv vioara, pianul și cornul francez. De asemenea, a studiat atât stilul în clasic, cât și cel de jazz și-a dezvoltat talentul ca vocalist încă de la vârsta fragedă.

După ce a absolvit liceul, Vanessa Williams a urmat Universitatea Syracuse și a studiat la Colegiul de Arte Vizuale și Spectacole, cu specializare în teatru muzical.

Miss America: În timpul celui de-al doilea an de facultate, Vanessa Williams a devenit Miss America 1984. Deși a servit drept Miss America timp de aproape un an, Williams a fost forțată să renunțe la titlul după o întorsătură uimitoare a evenimentelor. Spre sfârșitul anului 1984, a fost dezvăluit că revista Penthouse a cumpărat și publicat poze complete nud cu ea, distrugându-i reputația și statutul de model pentru fete și tinere. În 2016, CEO-ul Miss America, care era responsabilă la această controversă, și-a cerut scuze publice lui Williams pentru modul în care s-au desfășurat evenimentele.

Muzică: Williams a avut șansa de a-și etala abilități impresionante de cântat când a interpretat „Happy Days Are Here Again” în timpul concursului Miss America pe care a câștigat-o. Patru ani mai târziu, ea și-a lansat albumul de debut: The Right Stuff . Cu mai multe hituri, albumul a devenit acum discul de platină.

Al doilea album al lui Williams s-ar dovedi a fi și mai de succes. The Comfort Zone a prezentat hituri precum „Save the Best for Last”, care a ajuns pe primele locuri în topurile din SUA. Albumul sa vândut rapid în 2,2 milioane de copii la lansare și a câștigat ulterior statutul de triplu platină. A urmat în 1994 albumul apreciat de critici The Sweetest Days . Albumul influențat de jazz ia adus lui Williams mai multe nominalizări la Grammy și a câștigat din nou discul de platină.

În următorii câțiva ani, Vanessa Williams a lansat albume cu cele mai mari mari, bine primite și albume cu tematică de Crăciun. În această parte a carierei sale muzicale, Vanessa Williams a lansat câteva single-uri de înaltă performanță și a cântat la Super Bowl. De remarcate în mod deosebit au fost piesele „Love Is” și „Colors of the Wind”, dintre care ultima a apărut în filmul Disney Pocahontas .

În 2018, Vanessa Williams a anunțat că lucrează la un nou album.

Getty

Actorie: Notorietatea lui Williams ca Miss America a ajutat-o ​​​​să obțină diferite roluri în emisiunile TV, cu un episod din 1984 din The Love Boat . Anul viitor, Williams a debutat pe Broadway cu muzical Bye Bye Birdie . În 1997, a jucat rolul nimfei Calypso în miniseria TV The Odyssey . În 2006, Williams sa întors la televiziune cu un rol larg lăudat ca răufăcător din Ugly Betty . Mai târziu a obținut un rol notabil în Desperate Housewives , înainte de a juca din nou un răufăcător în The Librarians .

Williams a cunoscut, de asemenea, un succes considerabil în lumea filmului. Ea a primit laude considerabile pentru interpretarea sa din 1997, Soul Food , și a câștigat aprecieri de critică în 2006 pentru rolul din filmul independent My Brother . În plus, Vanessa Williams a jucat în filme precum Eraser , Shaft, The Adventures of Elmo In Grouchland și Hannah Montana: The Movie .

Linia de modă: În 2016, Vanessa Williams și-a lansat propria linie de modă: V. By Vanessa Williams. Vândut prin EVINE Live, brandul pune accent pe confort și accesibilitate, iar Vanessa Williams a dezvăluie multe dintre articolele sunt inspirate din lucrurile pe care le-ar putea să prin casă”.

Carte: În 2012, Vanessa Williams a publicat un memoriu intitulat You Have No Idea: A Famous Daughter, Her No-Nonsense Mother, and How They Survived Pageants, Hollywood, Love, Loss (and Each Other) . Cartea explorează copilăria ei, ascensiunea ei la faimă și multe detalii notabile din viața personală. Printre alte dezvăluiri, cititorii au aflat că Williams a fost molestat în copilărie și a suferit un avort în timpul liceului.

Relații: Vanessa Williams a fost căsătorită de trei ori. Primul ei soț a fost Ramon Hervey II, cu care sa căsătorit în 1987, după ce a renunțat la coroana ei Miss America. Hervey ia fost prezentat inițial lui Williams ca specialist în relații publice, iar el a ajutat-o ​​​​să-i demareze cariera de cântat și actorie după controversa cu care sa confruntat ca Miss America. Deși cuplul a avut împreună trei copii, au divorțat în 1997.

La doi ani după ce a divorțat de Ramon Hervey II, Williams sa căsătorit cu jucătorul NBA Rick Fox. După ce au avut un copil împreună, căsătoria lor sa încheiat prin divorț până în 2004. În 2015, ea sa căsătorit cu treilea soț, un om de afaceri din Buffalo pe nume Jim Skrip.

Filantropie: Vanessa Williams a fost activă în lupta pentru drepturile LGBTQ de-a lungul anilor, în special în ceea ce privește căsătoria între persoane de același sex. De asemenea, este pasionată de a ajuta femeile cu venituri mici să-și găsească drumul către oportunități mai mari și a colaborat cu Dress for Success pentru a le oferi femeilor nevoiașe ținute profesionale pentru interviurile de angajare. În plus, este implicată în organizații care ajută băieții aflate în situații de risc.

Premii: Vanessa Williams a fost nominalizată la numeroase premii, inclusiv mai multe premii Emmy, Grammy și Screen Actors Guild Awards. În plus, ea a câștigat patru premii Satellite, un Soul Train Music Award și 7 NAACP Image Awards. În 2007, Vanessa Williams a primit-o pe Hollywood Walk of Fame.

Articolul precedentZinedine Zidane
Articolul următorMihail Hodorkovski

Related Articles

Ultimele articole