Unghiile de portelan – o manichiura de invidiat

Unghiile de portelan – o manichiura de invidiat

Mâinile unei persoane sunt la vedere, ele ne pot arăta caracterul, personalitatea, munca desfăşurată, starea de spirit acelei persoane. Mâna unei femei trebuie să fie îngrijită. Prin această îngrijire înţelegându-se că la două săptămâni se impune curăţarea unghiilor.
Mâna joacă un rol foarte important în legăturile de zii cu zii, ia se vede tot timpul. După diferite sondaje s-a ajuns la concluzia că mâna este a treilea loc de care cad privirile bărbaţilor după tipul şi corpul femeii. Pe baza acestor afirmaţii reiese că întradevăr mâna este cartea noastră de vizită.
Îngrijirea unghiilor sau altfel spus manichiura apare din timpuri străvechi având o vechime de 4000 de ani. În zilele noastre manichiura este ceva natural ca pieptănatul părului sau spălatul dinţilor. Putem spune ca unghiile sunt oglinda sănătăţii.

În meseria de manichiuristă este de ştiut că fiecare clientă are o concepţie personală în ceea ce priveşte felul în care să i se facă manichiura. Uneori clienta care cere manichiură poate alege manichiură franţuzească, care nu o avantajează, iar in astfel de cazuri trebuie propusă schimbarea acestei manichiuri cu unghii false explicându-i acesteia că manichiura franţuzească nu i se potriveşte deoarece nu are nici degete foarte scurte nici foarte groase şi unghii foarte mici, unghiile fiind deformate iar unghiile false de porţelan îi acoperă defectele unghiilor.
Unghiile de porţelan se recomandă se recomandă pentru degete mici şi unghii mici, aceste unghii îi dă o formă a mâinii foarte frumoasă, acoperând degetele unghiilor iar avantajul acestor manichiurii este faptul că nu se refac în fiecare zi manichiura. Încrederea clientei trebuie câştigată prin convingere, ceea ce necesită o atenţie deosebită, competenţă profesională şi simţ estetic.
Frumuseţea mâinilor este la fel de importantă ca şi frumuseţea chipului, iar manichiura ta spune mai multe despre tine decât ai vrea să recunoşti.
Ori ce persoană cu care te întâlneşti va da o atenţie mâinilor tale.

Unghiile de portelan

Persoanele care desfăşoară astfel de activităţi sunt obligate să-şi însuşească domeniului în care îşi desfăşoară activitatea, încât să nu expună la pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională atât persoana proprie cât şi celelalte persoane participante la procesul de muncă.
Să aducă la cunoştinţa conducătorului locului de muncă orice defecţiune sau altă situaţie care constituie un pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională. Să oprească lucruri la apariţia unui pericol iminent de producere a unui accident şi să informeze de îndată conducătorul de muncă, să utilizeze echipamentul individual de protecţie din dotare, să respecte regulile de protecţie a muncii corespunzător condiţiilor în care se desfăşoară activitatea la locul de muncă.
Ne respectarea măsurilor stabilite cu privire la protecţia muncii la locurile de muncă se sancţionează conform legii !. Masa manichiuristei de lucru trebuie curăţată după fiecare client iar ustensilele dezinfectate cu loţiuni speciale, razele ultra violete si altele. Atât la începutul executării cât şi după lucrătorul îşi va spăla mâinile cu apă şi va folosi un prosop personal. Deoarece ustensilele se deteriorează prin aplicare sau prin dezinfectare este indicat să se evite executarea manichiuri în cazul în care există vreo suspiciune de existenţa unei boli de piele sau a unghiilor cu caracter contagios. discreţia conştiinciozitate, seriozitatea profesională, amabilitatea, demnitatea sunt trăsăturile importante care trebuie să caracterizeze pe orice lucrător din această ramură profesională. Specificul acestei meserii cea de manichiuristă constă în aceea ce se execută nu numai lucrări cu caracter de igienă ce şi lucrări menite să ducă la înfrumuseţarea aspectului, precum şi lucrări de corectare a anumitor defecte, astfel lucrările de manichiuristă sunt menite să mascheze prin diferite procedee şi tehnice o conformaţie defectuoasă a unghiilor.
Orice client trebuie tratat politicos fără a i se lăsa impresia că i sau observat hainele modeste, profesia sau unele defecte fizice. Nu trebuie uitat că meseria de manichiuristă este în slujba populaţiei şi că lucrătorii sunt la dispoziţia clientelei. Meseria de manichiuristă se dezvoltă în funcţie de modă ajungând până la artă, de aceea pentru a ţine pasul cu moda este indicat ca lucrătorul să î-şi ridice în permanenţă nivelul profesional, participând la cursurile de specializare, a expunerile teoretice şi demonstraţiile practice.
meseria de manichiuristă se execută în cadrul salonului de coafură sau frizerie. În incinta acestui salon de coafură se amenajează un spaţiu de 4-5 m2 izolat de restul salonului. Acest loc trebuie să fie foarte curat şi nu se admit resturi de unghii sau lipici special pentru unghii false.
Lumina se recomandă să fie proiectată din partea stângă sau să cadă vertical deasupra piciorului clientei. În interiorul cabinei se află taburetul de lucru al manichiuristei, una sau doua scaune cu spătar şi părţi laterale pentru sprijinirea braţelor, masa de lucru din metal sau lemn de preferat mobilă, una sau două bazine de faianţă prevăzute cu robinete şi canale de scurgere, un dulap în care se păstrează lenjeria necesară, pentru o manichiură fiind necesare următoarele: prosoape, şerveţele curate şi un halat care este obiectul de lenjerie personală, o haină de protecţie, capsule cu protecţie mătase, porţelan, gel. Şi de asemenea în dotare mai trebuie să existe un dulap prevăzut cu sertare unde se păstrează ustensilele, lacurile, ojele şi dezinfectantele

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole