Trecem la ora de vara sambata 27 martie

Trecem la ora de vara sambata 27 martie

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Această convenţie a fost aplicată în România în trecem-la-ora-de-vara-sambata-27-martie_p011979 în scopul folosirii optime a luminii naturale şi a reducerii iluminatului artificial. După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore. Astfel, ziua de duminică va fi cea mai scurtă din an, având numai 23 de ore.

CFR Călători a anunţat că trecerea la ora de vară nu va afecta mersul trenurilor, dar vor fi mici întârzieri pentru garniturile aflate în circulaţie între orele 3.00 şi 4.00 (ora de iarnă). Astfel, 86 de trenuri aflate în circulaţie la ora 3.00 vor fi afectate de trecerea la ora de vară, din care 26 au în compunere vagoane de dormit.

Trenurile de călători vor pleca din staţii după ora oficială de iarnă până în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.00, respectiv ora 4.00 de vară. După ora oficială de vară, trenurile vor pleca din staţii conform orelor din mersul trenurilor.

Trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria vor circula normal, după orele trecute în mersul trenurilor, pentru că trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi şi în aceste state.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole