Traditii ciudate de Anul Nou

Traditii ciudate de Anul Nou

Peste tot in lume exista traditii sau superstitii de sarbatori si de Revelion, dar unele dintre ele, desitraditii-ciudate-de-anul-nou tin de specificul fiecarei tari in parte, sunt pur si simplu ciudate!

De exemplu, in America de Sud exista o traditie legata de lenjerie intima galbena. Aceasta presupune sa cumperi o pereche de lenjerie intima si imediat dupa miezul noptii sa te duci sa te schimbi in ea, deoarece se pare ca galbenul aduce noroc, potrivit conceptiei sud-americane.

Intr-un oras mic din Chile, numit Talca, a devenit o traditie de Anul Nou sa te duci sa vizitezi mormintele rudelor la miezul noptii! Dupa masa de seara de pe 31 decembrie, mai multe persoane din aceeasi familie se duc la cimitir, luand scaune cu ele si ajunsi acolo se aseaza pe scaune si intra in Anul Nou impreuna cu cei dragi care au decedat! Aceasta traditie ciudata de Anul Nou are si ea scopul de a aduce noroc celor care o practica.

O alta traditie ciudata de Anul Nou este cea din Germania, unde se pare ca in multe orase ale acestei tari europene, se vizioneaza un film anume la miezul noptii. S-a constat ca exista multe familii care respecta acest obicei, de a se uita la un film numit “Dinner for One”.
In acest film este vorba de o englezoaica ce in fiecare an de ziua ei, pune masa pentru patru musafiri, care sunt toti morti de ani de zile. Acest obicei se practica si in locuri publice, precum barurile, unde se pun casete video cu inregistrarea filmului mentionat mai sus. In acest caz, nu se stie exact ce efect benefic ar trebui sa aiba aceasta traditie…

Indiferent unde locuiesti si care sunt traditiile tale de Anul Nou, nu e niciodata prea tarziu pentru noi inventii! Cine stie, maine-poimaine mai apare inca o superstitie ciudata de Revelion, care te va face sa zambesti ca si cele mentionate mai sus!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole