Tommy Mottola

Care este valoarea netă și salariul lui Tommy Mottola?

Tommy Mottola este un director muzical american care are o netă de 540 de milioane de dolari. În prezent, este președintele Mottola Media Group. Anterior a fost coproprietar al Casablanca Records, o divizie comună a Universal Music Group.

Tinereţe

Tommy Mottola sa născut în Bronx, New York la 14 iulie 1949. A absolvit Iona Grammar School în 1962 și Iona Prep în 1966. După aceea, a urmat școala militară și apoi a absolvit liceul. Mottola a renunțat la Universitatea Hofstra din Long Island pentru a urma o carieră muzicală ca chitarist și cântăreț pentru o trupă de cover R&B numită The Exotics. (Mottola este vărul celebrului chitarist de jazz Tony Mottola.)

Cariera timpurie

Mottola și-a început cariera în industria muzicală la mijlocul anilor 60 ca artist de înregistrări sub numele de TD Valentine la CBS. După ce a încercat să devină însuși un star al înregistrărilor a eșuat, a început să lucreze pentru Chappell Publishing și-a înființat propria companie de management numită Champion Entertainment Organisation. Rolul său la Chappell la pus în contact cu mulți artiști și în curând și-a semnat primii de succes, Daryl Hall și John Oates. Mottola a ajutat Hall & Oates să obțină un contract de discuri, împreună cu multe aprobări de mare nivel. În această perioadă, a fost recunoscut pentru conducerea grupului rock Xavion, a folosit cu succes media pentru promovare, în special prin utilizarea videoclipurilor muzicale și sponsorizarea corporativă pentru turnee muzicale.

Sony

La vârsta de 37 de ani, Mottola conducea CBS când a încheiat un acord pentru ca compania să fie cumpărată de Sony Corporation. În 1988, Mottola a fost numit președinte și CEO al Sony Music Entertainment, înlocuindu-l pe Walter Yetnikoff, care fusese la companie între 1975-1990.

În timpul mandatului său de 15 ani la Sony, Mottola a transformat reputația Sony Music, extinzând afacerea în 60 de țări și semnând și dezvoltând cariera unora dintre cei mai mari artiști din lume. El a transformat Sony într-una dintre cele mai de succes companii de muzică la nivel mondial și a creat una dintre cele mai puternice echipe de management din industrie. A contribuit la revitalizarea diviziei de publicare a Sony prin aplicarea drepturilor asupra catalogului Beatles și a permis Sony să devină prima companie de muzică importantă care să realizeze Descărcări digitale comerciale disponibile.

Câteva dintre megastarele pe care Mottola le-a lansat includ Mariah Carey , Celine Dion , Destiny’s Child/Beyonce, Jennifer Lopez, Shakira, Gloria Estefan, Dixie Chicks, Marc Anthony, Barbra Streisand, Bruce Springsteen , Jessica Simpson, Ricky Martin și Billy. Joel. Mottola a mai lucrat cu Michael Jackson la albumele sale „Dangerous” și „Invincible”. După 15 ani la conducerea Sony, Mottola a crescut veniturile anuale ale companiilor de la 800 de milioane de dolari pe an la peste 6 miliarde de dolari în 2000.

(Fotografia de Gustavo Caballero/Getty Images)

După Sony

Mottola a părăsit Sony Music Entertainment în 2003 pentru a construi o nouă companie de divertisment, Mottola Media Group, care includea muzică înregistrată, producție de televiziune, teatru și modă. El va continua să ajute la relansarea carierei lui Usher cu albumul său „Confessions”, care a vândut peste 20 de milioane de copii în lume. De asemenea, a reînnoit cariera lui March Anthony și Lindsay Lohan. Mottola a cumpărat drepturile apoi la Casablanca Records și a reînviat-o cu cântăreața/actrița Lohan. Mai târziu a semnat Cassie Ventura în 2006, iar Mika în 2007, care a avut un singur succes pe locul 1 în Marea Britanie.

În ianuarie 2013, Mottola a publicat o carte intitulată „Hitmaker”, scrisă împreună cu Cal Fussman. Cartea a detaliat succesul său și impulsul din spatele acestuia, care l-au ajutat să-l propulseze în vârful afacerii, dar discută și pe larg despre perioadele de nefuncționare din zilele sale în industria înregistrărilor. La începutul lui 2016, Mottola a produs adaptarea muzicală a piesei „A Bronx Tale” de Chazz Palminteri. Spectacolul sa deschis pe 14 februarie 2016 și sa încheiat pe 6 martie 2016. Spectacolul sa deschis oficial pe Broadway în decembrie 2016. După 700 de spectacole, spectacolul sa încheiat pe 5 august 2018. Un turneu național a început în octombrie, programul cu Los Angeles. . la Teatrul Pantages. Mottola a fost producător executiv pentru multe emisiuni pentru televiziune prin cablu și de rețea, inclusiv „The Latin Explosion:

Jemal Contesa/Getty Images

Viata personala

Tommy Mottola sa convertit la iudaism pentru a se căsători cu prima sa soție, Lisa Clark, în 1971. Era fiica șefului ABC Records, Sam Clark. Au divorțat în 1990, după ce au avut doi copii, Michael și Sarah.

În iunie 1993, Tommy Mottola sa căsătorit cu Mariah Carey într-o ceremonie fastuoasă de mai multe milioane de dolari. Căsnicia a fost de scurtă durată, cuplul divorțând la începutul anului 1998. În 2000, Carey a părăsit Columbia și a semnat un contract de 80 de milioane de dolari cu rivalul Virgin Records. În același an, Tommy Mottola a început să se întâlnească cu cântăreața latină Thalia, cu care să se căsătorească în decembrie, la Catedrala Sf. Patrick din New York. Cei doi au doi copii: Sabrina Sakae, născută în octombrie 2007, și Matthew Alejandro Mottola, născut în iunie 2011.

Imobiliare

În 2010, Tommy Mottola și soția sa Thalia au cheltuit 2,85 milioane de dolari pentru a cumpăra un teren nedezvoltat de 6 acri în Greenwich, Connecticut. Au petrecut trei ani și construind casa lor de vis cu 9 dormitoare și 12.300 de metri pătrați, care are un trecere către o mică insulă proiectată pe lacul proprietății. Ei au listat proprietatea spre vânzare în aprilie 2017 și, în cele din urmă, au găsit un cumpărător în aprilie 2019 pentru 14,875 milioane USD.

Articolul precedentRussell Westbrook
Articolul următorLil Twist

Related Articles

Ultimele articole