Toamna toata lumea intra intr-o melancolie – cum sa scapi de aceasta stare

Toamna toata lumea intra intr-o melancolie – cum sa scapi de aceasta stare

Nu e nevoie sa fugi la medic, doar pentru ca vremea de afara iti da o moleseala si chiar o tristete apasatoare. Problema e destul de normala si poate fi rezolvata mult mai usor. De exemplu, poti manca anumite chestii care sa te scoata din aceasta stare.
1. Cafeaua
Dimineata ai nevoie de ea ca sa te trezesti, dupa pranz- ca sa reambalezi motoarele. Cafeina excita celulele creierului si stimuleaza digestia, ajutandu-te sa te inviorezi mai repede.
Dar ai grija pentru ca excesul de cafea are efecte opuse celor scontate: pe unii ii enerveaza, pe altii ii face somnolenti.

Redu „avariile” rezumandu-te la 3-4 cesti pe zi si preparandu-ti cafea deca: are de 10-20 de ori mai putina cafeina decat celelalte sortimente.
2. Zaharul
Glucidele furnizeaza carburantul necesar creierului pentru a functiona bine. Cand scade glicemia, si starea psihica este in cadere libera.
Dar ai grija pentru ca batoanele energizante sau bauturile bogate in glucide, consumate in exces, au chiar efectul pe care ar trebui sa il combata: oboseala, somnolenta.
Redu „avariile” optand pentru alimentele glucidice rafinate- paine sau cereale complete, fructe uscate bogate in fibre si alinta-te cu deserturi foarte dulci doar dupa ce ai luat masa.
3. Ciocolata
Orice patratica furnizeaza o doza mare de betaendorfine- un veritabil opiaceu, ce provoaca secretia de serotonina.
Dar ai grija pentru ca ciocolata are multe calorii (500 kcal/ 100 g) si grasimi (28,30%).
Redu „avariile” consumand tablete mici, mici de ciocolata neagra. O sa te saturi mai repede.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole