Ted Turner

Care este valoarea netă a lui Ted Turner?

Ted Turner este un gigant media și antreprenor din Ohio, care are o netă de 2,2 miliarde de dolari. Ted Turner și-a câștigat a avea ca creatorul CNN, TNT, TBS și a fost proprietar al Atlanta Braves. Ted Turner și-a lăsat amprenta în peisajul media prin crearea CNN, WTBS, MGM, TNT și Cartoon Network.

În afara imperiului său media, Ted deține lanțul Ted’s Montana Grill și este al doilea cel mai mare proprietar de terenuri din Statele Unite. El deține două milioane de acri de teren în Statele Unite și se pare că poate călări pe un cal din Canada până în Mexic fără a-și părăsi propria proprietate.

Ted este, de asemenea, faimos pentru că a fost căsătorit cu actrița Jane Fonda din 1991 până în 2001.

Tinereţe

Ted Turner sa născut în Cincinnati, Ohio, pe 19 noiembrie 1938. Familia sa mutat în Savannah, Georgia, când era un băiat. Turner a urmat o academie privată pentru băieți numită The McCallie School din Chattanooga, Tennessee. Apoi a urmat Universitatea Brown, unde a fost căpitanul echipei de navigație și vicepreședinte al Brown Debating Union. A fost o licențiere în Clasice, ceea ce a fost o dezamăgire pentru tatăl său. Așa că, mai târziu, a decis să-și schimbe specializarea în Economie. Nu a absolvit niciodată Universitatea Brown pentru că a fost prins cu o fată în căminul său, ceea ce a dus la expulzare.

Compania de publicitate Turner

După ce a fost expulzat de la școală, Turner a preluat afacerea înfloritoare Billboard a tatălui său, în Macon, Georgia. După ce ați făcut-o în martie 1963, sa instalat ca președinte și director executiv al Turner Advertising Company. Afacerea a devenit un succes, mai ales în timpul războiului din Vietnam, iar Turner a folosit profiturile pentru a cumpăra multe posturi de radio din sud.

Turner Broadcasting Systems (TBS)

Apoi a vândut posturile de radio și a cumpărat un post de televiziune UHF, WTCG. Era sigur că va fi un generator de bani și așa a fost. El a preluat emisiuni pe care VHF le-ar da drumul, inclusiv I Love Lucy, Gilligan’s Island, Star Trek și altele. Mai târziu a cumpărat stația UHF WRET, canalul 36. În 1976, Turner a cumpărat Atlanta Braves și Atlanta Hawks în anul următor, parțial cu obiectivul de a oferi programare pentru WTCG. A folosit statutul superstației WTBS pentru a difuza jocurile Braves în aproape fiecare casă din SUA, transformând echipa într-un nume cunoscut înainte de succesul lor din anii ’90 și începutul anilor 2000.

CNN

În 1978, Turner a contactat directorul media Reese Schonfeld în legătură cu planurile de a fonda un canal de știri de 24 de ore pe zi. Ei au convenit că ar putea fi făcut cu un personal de 300 dacă ar folosi o redacție electronică și sateliți pentru toate transmisiile. Anul următor, Turner a vândut WRET pentru finanțare tranzacție și-a stabilit sediul în Atlanta. Schonfeld a fost numit președinte și director executiv al Cable News Network, cunoscută acum ca CNN. Turner a devenit CEO al CNN în 1982.

Turner Entertainment

În 1986, Turner a creat Turner Entertainment, înființată pentru a supraveghea proprietățile de film și TV deținute de Turner. Turner a aplicat biblioteca MGM de 2.200 de filme realizate înainte de 1986 și le-a distribuit pe posturile sale TV din întreaga țară. Când a difuzat filme mai vechi, Turner a difuzat versiuni colorate ale filmelor filmate inițiale în alb-negru, atragând furia cinefililor din întreaga țară. Roger Ebert a scris despre difuzarea lui Turner a unui „Casablanca” colorat: „Aceasta va fi una dintre cele mai triste zile din istoria filmelor. Este trist pentru că demonstrează că nu există niciun film pe care Turner îl va scuti, nici un clasic, oricât de grozav ar fi. este ferit de vulgaritatea bandelor lui computerizate de graffiti”.

AOL Time Warner

În 1988, Turner a cumpărat Jim Crockett Promotions, pe care a schimbat-o în World Championship Wrestling, care a devenit principalul concurent al World Wrestling Federation (WWF) a lui Vince McMahon. În același timp, a introdus Turner Network Television (TNT) cu „Gone with the Wind”. TNT a inițial filme și mai vechi TV și apoi emise în cele din urmă programare originale și reluări mai noi. Mai târziu, a creat Turner Classic Movies în 1994, care a difuzat biblioteca sa de film MGM de dinainte de 1986 alături de cele ale Warner Bros făcute înainte de 1950.

În 1990 a creat Fundația Turner și a venit cu ideea super-eroului de mediu, Captain Planet. În 1993, a co-fondat The Moscow Independent Broadcasting Corporation, împreună cu Eduard Sagalejev, un jurnalist rus. Când Turner Broadcasting System a fuzionat cu Time Warner, Turner a devenit vicepreședinte și șef al diviziei de rețele de cablu pentru Time Warner în octombrie 1996. Turner a fost renunțat ca șef al rețelelor de cablu de CEO-ul Gerald Levin, dar a rămas vicepreședinte. al Time Warner. A demisionat din funcția de președinte în 2003 și a demisionat din consiliul de administrație în 2006. În 2001, Time Warner a fost avansată de AOL pentru a deveni AOL Time Warner. Din cauza profiturilor slabe și a performanței acțiunilor, compania a renunțat la „AOL” din numele său în octombrie 2003. AOL a fost separată în întregime din conglomeratul Time Warner în decembrie 2009. În iunie 2014, 21st Century Fox a lui Rupert Murdoch a făcut o ofertă pentru compania la 80 de miliarde de dolari. Time Warner a respins oferta și a fost retrasă oficială în august 2014.

Alta munca

Ted Turner este, de asemenea, creatorul emisiunii animate de televiziune „Planeteers”. El este co-fondatorul Ted’s Montana Grill, care acum sa extins la 46 de restaurante situate în 16 state. Turner și George McKerrow Jr. (un restaurator) au deschis primul lor Ted’s Montana Grill în Columbus, Ohio, în 2010.

Getty

Viata personala

Ted este un filantrop renumit care a oferit Națiunilor Unite cel mai mare cadou din toate timpurile. În 2010, sa alăturat filmului The Giving Pledge al lui Warren Buffet, jurând că la moartea sa va dona cea mai mare parte a averii sale unor organizații de caritate.

Turner a fost căsătorit de trei ori. Prima a fost Judy Nye (1960), apoi Jane Shirley Smith (1965) și în cele din urmă actrița Jane Fonda (1991). Totul sa încheiat cu divorț.

Între cele trei căsătorii, Turner este tatăl a cinci copii. Prin Turner Enterprises, el deține 15 ferme în Statele Unite, cu o suprafață totală de 1.910.585 de acri, făcându-l unul dintre cei mai mari proprietari individuali de terenuri din America de Nord. Cea mai mare fermă a lui se află în parcul Vermejo din New Mexico și este cea mai mare suprafață de teren propriu din Statele Unite. Turner a dezvăluit în 2018 că suferă de demență cu corp Lewy.

Turner este un navigator pasionat și a intrat în mai multe competiții la vârsta de 26 de ani prin Savannah Yacht Club. A concurat la probele olimpice pentru navigație în 1964. El a încercat să câștige Cupa Americii în 1974 la bordul Mariner și a apărut pe coperta revistei Sports Illustrated pe 4 iulie 1977, după ce a fost ales să conducă apărarea Cupei Americii din 1977 în calitate de comandant al revistei. iaht Curajos. A apărat cu succes Cupa Americii în septembrie 1977 împotriva Australiei, cu 4-0. Turner a fost inclus în America’s Cup Hall of Fame în 1993 și în National Sailing Hall of Fame în 2011.

Jane Fonda Acord de divorț

Se pare că Ted ia plătit lui Jane peste 100 de milioane de dolari numai în active lichide (numerar, acțiuni), inclusiv acțiunile companiilor sale, chiar înainte ca aceasta să fucționeze cu AOL în vârful bulei dotcom. Ea a primit, de asemenea, mai multe bunuri imobiliare valoroase, cum ar fi o fermă de 2.500 de acri. Și în timp ce asta poate părea o problemă, o singură fermă de 2.500 de acri este o mică pată în portofoliul lui Ted Turner. În momentul în care scriu acest articol, este al doilea cel mai mare proprietar de teren din Statele Unite, cu aproximativ două milioane de acri de teren personal și de fermă. El deține suficient teren pentru a putea călăre un cal din Canada până în Mexic fără a-și părăsi propria proprietate.

Articolul precedentJocelyn Wildenstein
Articolul următorBobby Bonilla

Related Articles

Ultimele articole