Sunteti cuplul perfect sau nu

Sunteti cuplul perfect sau nu

Sunteti cuplul perfect: toti cunoscutii spun ca va potriviti, nu va certati niciodata si sunteti impreuna la orice ora din zi si din noapte. Chiar daca totul e frumos la exterior, de cele mai multe ori o situatie de genul acesta ascunde nereguli grave.

Nu va certati niciodata? Foarte rau! Astfel de relatii pot functiona multa vreme atat timp cat cei doi sunt multumiti sa ramana la stadiul de prieteni sau parinti preocupati, insa ambii parteneri se vor plictisi peste masura si vor cauta senzatii tari in alta parte, conform oprah.com.

„Fara conflicte, cei doi nu se implica foarte mult, iar situatia poate fi cauzata de o teama de intimitate. Cu timpul, dragostea nu va mai constitui baza relatiei, care va deveni plictisitoare si lipsita de culoare”, spune doctorul Harville Hendrix.

Nu puteti sa stati departe unul de altul nicio clipa (la propriu)? Poate aveti nevoie de o pauza. Cand cei doi petrec atat de mult timp impreuna incat nu mai pot functiona independent, vor ajunge cu timpul sa elimine din ecuatie prietenii si familia.

„Unul dintre parteneri va ajunge la un moment dat sa se simta inchis, sufocat si nu isi pot exprima nevoia de independenta fara ca celalalt sa se simta tradat. Asa ca vor ramane in relatie pana cand nu vor mai suporta: in acel moment se va produce o ruptura”, spune Peggy Papp, terapeut la Institutul pentru Familii Ackerman din New York.

Cuplul „business”: un alt tip de relatie ce se poate termina cu lacrimi. Cei doi castiga indeajuns de multi bani incat sa poata cumpara tot ce isi doresc, mai putin timpul petrecut unul cu altul. Daca pe agenda ta nu se afla o intalnire cu cel drag decat odata la doua saptamani, ceva nu e in regula. In principiu, pentru ca ochii care nu se vad se uita.

„Dragostea inseamna grija. Daca nu se manifesta interesul fata de celalalt, afectiunea, umorul, empatia, bucuria de a fi impreuna destul de des, relatia nu are nicio sansa”, mai spune Papp.

Nu uita ca e extrem de important sa va simtiti bine impreuna: Papp recomanda ca, pentru fiecare moment neplacut petrecut alaturi de persoana iubita, sa creezi cel putin cinci altele care sa fie placute.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole