Sucursala Michelle

Care este valoarea netă a lui Michelle Branch?

Michelle Branch este o cântăreață, compozitoare și actriță americană, câștigătoare a unui premiu Grammy, care este cel mai bine cunoscută pentru lansările albumelor sale la începutul anilor 2000. Michelle Branch are o netă de 15 milioane de dolari.

A început să cânte la vârsta de trei ani și a luat lecții de voce la opt. De aniversarea ei de 14 ani, a primit o chitară și a învățat singură și a scris prima ei melodie. Părinții ei au finanțat albumul ei independent Broken Bracelet în 1998. Branch a postat două melodii pe site-ul Rolling Stone în 1999 și au fost observate de trupa pop Hanson și de producătorul de discuri Jeff Rabhan. În 2001 a semnat cu Maverick Records.

Debutul ei major The Spirit Room a fost lansat în 2001. Albumul conține un single-ul de succes „Everywhere”, care a câștigat în 2002 MTV Video Music Award Viewer’s Choice Award. Albumul a fost certificat dublu platină și sa vândut în peste două milioane de copii în SUA. Ea a câștigat un premiu Grammy cu Santana pentru „The Game of Love” în 2003. În 2003, cel de-al doilea album al ei, Hotel Paper, a debutat pe locul 1 în topul Billboard 200.

Tinereţe

Branch sa născut pe 2 iulie 1983, în Sedona, Arizona, din părinții David și Peggy Branch. Tatăl ei este de origine irlandeză, în timp ce mama ei este franceză și olandeză-indoneziană. Ea a crescut cu fratele ei mai mare, David, și cu sora mai mică, Nicole.

Când Branch avea trei ani, a început să cânte și apoi sa înscris la lecții de voce la vârsta de opt ani. Ea a început să cânte la chitară după ce a primit una la ziua ei de 14 ani. În decurs de o săptămână de la primirea chitarei, ea compusese deja prima ei melodie. Branch a urmat liceul Sedona Red Rock, dar apoi a decis să urmeze școala acasă în ultimii doi ani pentru a se concentra pe cariera muzicală.

Carieră

Branch a început inițial să rezerve concerte locale de cântare în Sedona. Ea cânta adesea coveruri ale cântecelor lui Sheryl Crow, Lisa Loeb, Fleetwood Mac și Jewel. Ea a atras atenția grupului Hanson după ce a postat câteva dintre melodiile și pe site-ul „Rolling Stone”, ceea ce a făcut-o să poată deschide două ori pentru grup în 2000.

În 2000, Branch a lansat un album auto-produs, „Broken Bracelet”, care conținea o serie de melodii la care lucrarea de la 14 ani. Albumul a fost lansat pe casa de discuri independentă, Twin Dragon Records. În anul următor, în 2001, ea a semnat un contract de înregistrare cu Maverick Records. Acolo, ea a început să lucreze cu John Shanks pentru a produce primul ei album și debutul unui caz de discuri majore.

Până în august 2001, albumul „The Spirit Room” a fost finalizat și lansat. A produs single-ul de succes, „Everywhere”, care a devenit un succes comercial. A câștigat în 2002 MTV Video Music Awards Viewer’s Choice Award. Albumul conține și o serie de alte single-uri care au devenit destul de populare, inclusiv „All You Wanted” și „Goodbye to You”. „The Spirit Room” a fost certificat dublu platină de către RIAA și sa vândut în peste două milioane de exemplare în Statele Unite.

În 2002, Branch a început să lucreze cu Santana și alți câțiva compozitori pentru a produce piesa „The Game of Love”. Cântecul a câștigat un premiu Grammy pentru cea mai bună colaborare pop cu voce. În 2003, a primit și o nominalizare la Grammy la categoria Cel mai bun artist nou, care a fost câștigat în cele din urmă de Norah Jones.

În 2003, Branch și-a lansat cel de-al doilea album major, „Hotel Paper”. A debutat pe locul doi în topul Billboard 200 și a primit apoi o certificare de plată pentru vânzările de peste un milion de exemplare. Hitul albumului, „Are You Happy Now?” a câștigat o nominalizare la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală rock feminină.

Tim Mosenfelder/Getty Images

După o carieră muzicală de succes, Branch precum a apărut într-o serie de emisiuni de televiziune „Buffy the Vampire Slayer”, „Charmed” și „American Dreams”. Ea a apărut și în filmul Rob Schneider, „The Hot Chick”.

În 2005, Branch a început să colaboreze cu Jessica Harp, una dintre cântăreții ei de rezervă și o prietenă de multă vreme. S-au numit The Wreckers și au început să înregistreze un album pop rock și country. Ei au lansat primul lor single, „Leave the Pieces”, în februarie 2006, iar albumul complet, „Stand Still, Look Pretty”, a fost lansat în luna mai acelui an. The Wreckers a contribuit și la albumul Santana, „All That I Am”. Ei s-au alăturat vedetelor muzicii country, Rascal Flatts, în turneul lor din SUA. În 2006, grupul a fost nominalizat la Premiile CMA pentru Duoul Vocal al Anului și a primit, de asemenea, o nominalizare la Grammy la cea mai bună interpretare country de către un duo sau un grup cu voce. Albumul a fost certificat de aur de către RIAA. În cele din urmă, The Wreckers sa despărțit în 2007 pentru a lucra la carierele lor solo.

Branch a lucrat apoi cu Mandy Moore la viitorul ei album și a scris o melodie pentru coloana sonoră a „The Sisterhood of the Travelling Pants 2”, care a fost prezentată și în telenovela „Guiding Light”. În 2012, a fost nominalizată în categoria 100 de cele mai mari femei din muzica din toate timpurile de la VH1. Ea a continuat să lucreze la propria ei muzică și a declarat că va lansa albumele „Everything Comes and Goes” și „West Coast Time”, dar în cele din urmă niciunul nu a fost lansat.

În 2015, Branch a anunțat că a semnat cu Verve Records. Doi ani mai târziu, ea a lansat primul ei album din 2003, numit „Hopeless Romantic” în 2017. Apoi sa despărțit de Verve Records.

În ceea ce privește influențele sale muzicale, Branch a declara că a fost influențată de Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Lisa Loeb, Joni Mitchell, The Beatles, Alanis Morissette, Jewel, Fleetwood Mac și Cat Stevens. Îi place atât muzica clasică, cât și muzica country și cântă în principal la o chitară Gibson Hummingbird.

Viata personala

În mai 2004, Branch sa căsătorie cu basistul Teddy Landau. Cuplul a avut o fetiță în august 2005. În 2014, cuplul sa separat și divorțul lor a fost finalizat în noiembrie 2015. În același an, Branch la întâlnire pe Patrick Carney de la Black Keys la o petrecere. Cei doi au început apoi să se întâlnească în timpul producției „Hopeless Romantic” și s-au mutat împreună în 2017. Cuplul a avut împreună un copil, un fiu, în august 2018, iar familia păstrează reședința în Nashville. În august 2019, s-au căsătorit și au anunțat că așteaptă un copil în august 2021.

Articolul precedentArmin Van Buuren
Articolul următorDrake

Related Articles

Ultimele articole