Structura vaginului – informatii utile

Structura vaginului – informatii utile

1. FRÂUL CLITORIDIAN.
În partea superioară a vestibulului vaginal, unde se unesc labiile mari, este o porţiune de piele care acoperă clitorisul şi care se numeşte frâu clitoridian.

2. MUNTELE LUI VENUS.structura-vaginului-informatii-utile
Toată partea externă se numeşte, medical, zonă perivulvară, dar este cunoscută sub denumirea de “muntele lui Venus”. Aceasta este un fel de perniţă de ţesut adipos aşezată peste oasele bazinului.

3. CLITORISUL.
Acesta are o parte externă rotundă, numită cap, şi două aripi interne, care urmăresc linia labiilor mari. Toată această zonă este extrem de erogenă, nu doar capul, aşa cum cred foarte mulţi bărbaţi, fiind responsabilă de atingerea orgasmului clitoridian. Mai mult, când e excitat, are loc un soi de erecţie, mărindu-şi dimensiunea.


4. LABIILE MARI.
Acestea arată aproape la fel la orice femeie şi nu sunt considerate o zonă erogenă. Ele acoperă, de obicei, întreaga zonă genitală a femeii. Sunt şi cazuri în care labiile mici le depăşesc în lungime pe cele mari.

5. ORIFICIUL URETRAL.
Deasupra labiilor mici se deschide orificiul uretral. Acesta ajută la eliminarea urinei şi nu are nici un rol în timpul actului sexual.

6. NIMFELE.
Labiile mici sunt poziţionate între labiile mari şi se mai numesc nimfe. Acestea au o formă diferită de la femeie la femeie, ca şi amprentele, iar în unele cazuri pot depăşi ca lungime labiile mari. Nu sunt însă foarte erogene.

7. VESTIBULUL VAGINAL.
Între cele două perechi de labii se află vestibulul vaginal. Aici se deschid glandele care produc mucusul şi lichidul vaginal, ambele foarte importante în actul sexual. Activitatea acestora se declanşează numai la stimuli emoţionali şi nu fizici, aşa că atingerile trebuie să fie uşoare, ca să transmită plăcere, şi nu rapide sau dure.

8. VAGINUL.
Partea care începe în interiorul labiilor mici şi se termină la colul uterin se numeşte vagin. Peretele acestuia are aceeaşi consistenţă pe toată suprafaţa şi are o lungime în repaus de 4-6 cm. Datorită elasticităţii sale, vaginul permite o destindere laterală de patru-cinci ori mai mare.

9. PUNCTUL G.
Acesta reprezintă o zonă aflată la 1,5 cm de la intrarea în vagin, pe peretele interior al acestuia, înspre abdomen. În timpul actului sexual, suprafaţa acestei zone devine mai consistentă, mai aspră decât restul peretelui vaginal. Punctul G este cel care provoacă orgasmul vaginal.

10. ANUSUL.
Acest orificiu nu face parte din zona genitală feminină, ci serveşte la eliminarea fecalelor. Zona este foarte sensibilă, iar un eventual contact sexual poate provoca leziuni grave.


Articolul precedentDimensiunea vaginului
Articolul următorCataracta

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole