Stii sa schimbi roata la masina?

Stii sa schimbi roata la masina?

Dupa cateva zeci de kilometri de condus zilnic prin orasul plin de gropi, masina ta da semne de oboseala. Daca din intamplare, un simplu cauciuc dezumflat te impiedica sa-ti continui drumul, invata sa te descurci impecabil in situatia in care este musai sa pui roata de rezerva.

– Gaseste un loc cat mai putin denivelat stii-sa-schimbi-roata-la-masinasi trage pe dreapta!
– Trage frana de mana si lasa avaria aprinsa pentru a alerta ceilalti conducatori auto!
– Blocheaza cu ajutorul unei pietre sau bucati de lemn roata diagonal opusa rotii pe care o vei schimba!
– Verifica daca ai in portbagaj tot ce iti trebuie pentru a schimba roata dezumflata – cricul pentru ridicarea masinii, roata de rezerva si cheia pentru desfacerea rotii!
– Monteaza cricul! Asigura-te ca acesta s-a fixat langa roata respectiva, pe cantul special facut pentru aceasta operatiune!
– Ridica masina rotind manivela atat cat este nevoie!
– Scoate roata si desfa cele 4/5 suruburi!
– Inlocuieste-o cu roata de rezerva! Fixeaza suruburile usor in canturi, unul cate unul si apoi strange-le in cruce!
– Scoate cricul si strange ustensilele!
Pentru a evita eventualele incidente ai grja sa nu pornesti niciodata motorul cat timp este sprijinit pe cric. De asemenea, nu te strecura niciodata sub autoturismul ridicat pe cric si nu folosi cricul in alte scopuri in afara de schimbarea rotilor.


Cat te costa ustensilele?

In cazul unei probleme tehnice a masinii, daca nu ai prin preajma un amic binevoitor sa te ajute, mai ai o alternativa. Numeroase companii ofera asistenta rutiera zilnic, 24 din 24 de ore. Cat te costa ustensilele necesare schimbarii unei roti dezumflate? La centrele de specialitate, pretul rotii de rezerva pleaca de la 200 de lei pana la 450 de lei. In functie de tipul autoturismului insa, aceasta poate depasi chiar si 600 de lei. De asemenea, cricul cu ajutorul caruia vei ridica autovehiculul te costa in jur de 100 de lei pana la 120 de lei. Pentru cheia de desfacere a rotii cu pricina trebuie sa scoti din buzunar aproximativ 50 de lei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole