Sixto Rodriguez

Valoare netă Sixto Rodriguez: Sixto Rodriguez este un muzician popular american care are o avere netă de 5 milioane de dolari. Cunoscut profesional sub numele de Rodriguez, Sixto a lansat single-ul din 1967 „I’ll Slip Away” sub numele de Rod Riguez, apoi a scos două albume de studio, „Cold Fact” (1970) și „Coming from Reality” ( 1971), după ce a semnat cu Sussex Records. Deoarece albumele nu s-au vândut bine în SUA, Rodriguez a fost abandonat de label și, ulterior, a renunțat la muzică. Necunoscut lui Sixto, muzica sa a devenit extrem de populară și de succes în Africa de Sud și Australia în anii 1990. La un moment dat, el a fost probabil mai faimos decât Elvis Presley în Africa de Sud. Majoritatea fanilor săi străini aveau impresia că Rodriguez sa sinucis în timpul uneia dintre concertele sale din anii 1970.

Viața lui Sixto a fost subiectul documentarului din 2012 „Searching for Sugar Man”, care a câștigat un premiu Oscar și peste 40 de alte premii. Documentarul a prezentat doi dintre fanii săi sud-africani care încercau să afle ce să întâmplat cu Rodriguez și ia adus un premiu de recunoaștere a creației pentru cea mai bună muzică de la Asociația Internațională de Documentar. Coloana sonoră a filmului a ajuns pe locul 1 în topurile suedeze și în topurile americane „Billboard” Heatseekers Albums și a fost certificată platină în Suedia și Polonia. Cele două albume de studio ale lui Sixto au fost relansate în 2012 și au ajuns în top 20 în Danemarca, Suedia, Australia și Noua Zeelandă.

Viața timpurie: Sixto Rodriguez sa născut Sixto Diaz Rodriguez pe 10 iulie 1942, în Detroit, Michigan. Părinții lui Sixto i-au ales numele pentru că era al șaselea lor copil. Ambii părinți ai lui Rodriguez erau din Mexic, iar tatăl său a emigrat în SUA în anii 1920. Sixto a urmat cursurile Colegiului Monteith de la Wayne State University, obținând o licență în filozofie în 1981.

Cariera:După ce a lansat single-ul „I’ll Slip Away” în 1967, Rodriguez a înregistrat albumele „Cold Fact” și „Coming from Reality” la începutul anilor 1970. A lansat single-urile „Inner City Blues”/“Forget It”. ” și „To Whom It May Concern”/”I Think of You” în 1970. Sixto a început să înregistreze un album treilea, dar nu a avut șansa să-l termine. înainte ca casa sa de discuri să-l abandoneze. Rodriguez a părăsit afacerea muzicală și a lucrat la linie de producție și locuri de muncă demolare; a candidat și pentru funcții publice (fără succes) de mai multe ori, chiar candidând pentru funcția de primar al Detroitului în 1981. La mijlocul anilor 1970, albumele sale au început să fie difuzate în țări precum Africa de Sud, Noua Zeelandă, Australia, Zimbabwe și Botswana și copiile importate ale albumelor sale de studio epuizate, determinând casa de discuri australiană Blue Goose Music să cumpere drepturile australiane asupra albumelor lui Sixto. Casa de discuri și-a lansat apoi albumele originale și un album compilație din 1977 numit „At His Best”, care a fost certificat Platină în Africa de Sud, unde o parte din muzica sa a fost folosită ca imnuri anti-apartheid. Rodriguez a făcut un turneu prin Australia în 1979 și 1981, iar primele sale două albume au fost lansate în Africa de Sud pe CD în anii 1990.

Sixto a rămas inconștient de faima sa în Africa de Sud până în 1997, când fiica sa găsit un site web dedicat muzicii tatălui ei. Ea a contactat proprietarii site-ului, ceea ce a determinat-o pe Rodriguez să se îmbarce într-un turneu din Africa de Sud; un documentar despre turneu, „Dead Men Don’t Tour: Rodriguez in South Africa”, a fost lansat în 1998. În acel an, melodia sa „Sugar Man” a fost făcută covert de Just Jinger, o trupă rock sud-africană, și de Paolo Nutini, un cântăreț și compozitor scoțian și a fost inclus pe albumul mixt al disc-jocheiului David Holmes din 2002, „Come Get It I Got It”. Cântecul a fost, de asemenea, eșantionat pe piesa Nas din 2001 „You’re Da Man” și a apărut în filmul din 2006 al lui Heath Ledger „Candy”. După ce „Searching for Sugar Man” a fost lansat în 2012, popularitatea lui Sixto în SUA a crescut, și a fost invitat să cânte la „Late Show with David Letterman” și „The Tonight Show with Jay Leno”. Rodriguez a apărut la „60 Minutes” în octombrie 2012 și a apărut în emisiunile din Marea Britanie „Later… with Jools Holland” și „The Andrew Marr Show” luna următoare. Sixto a făcut un turneu în SUA în 2013, iar în 2015, a fost actul de deschidere al turneului de concert al lui Brian Wilson. Cartea „Sugar Man: The Life, Death and Resurrection of Sixto Rodriguez” a fost publicată în 2015. Sixto a făcut un turneu în SUA în 2013, iar în 2015, a fost actul de deschidere al turneului de concert al lui Brian Wilson. Cartea „Sugar Man: The Life, Death and Resurrection of Sixto Rodriguez” a fost publicată în 2015. Sixto a făcut un turneu în SUA în 2013, iar în 2015, a fost actul de deschidere al turneului de concert al lui Brian Wilson.

„În căutarea omului de zahăr”:În 2012, documentarul „Searching for Sugar Man” a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance, unde a câștigat Premiul Publicului, World Cinema Documentary și World Cinema Special Juriy Prize. Documentarul, care a fost regizat de Malik Bendjelloul, a fost proiectat la mai multe festivaluri de film și muzică, iar în noiembrie 2012, a primit Premiul pentru cel mai bun documentar muzical și Premiul publicului la Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam. În 2013, „Searching for Sugar Man” a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun film documentar, dar Rodriguez nu a participat la ceremonie pentru că a vrut să evite să eclipseze realizările realizatorilor de film. Filmul a câștigat, de asemenea, premii ale Premiilor BAFTA, Alliance of Women Film Journalists, American Cinema Editors, Australian Film Critics Association Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Premiile Cinema for Peace, Premiile Gold Derby și Writers Guild of America. Coloana sonoră a filmului constă din cântece din „Cold Fact” și „Coming from Reality”, precum și din piese nelansate anterior de pe al treilea album neterminat.

Viața personală: Sixto a fost căsătorie de două ori și este separată de Konny Koskos, cu care sa căsătorit în 1984. Are trei fiice, Eva, Sandra și Regan, iar familia lui pleacă adesea la drum cu el. Un articol „Rolling Stone” din 2013 a dezvăluit că Rodriguez nu deține mașină, televizor sau computer, iar Regan a declarat că tatăl ei crede că există „trei nevoi de bază – hrană, îmbrăcăminte și adăpost. Odată ce ajungi la acel nivel, totul este cireașa.”

Imobiliare: În 1976, Rodriguez a cumpărat o casă în Detroit, cartierul Woodbridge din Michigan, dintr-o licitație de terenuri guvernamentale. Casa la costat doar 50 de dolari.

Articolul precedentFedor Emelianenko
Articolul următorBilly Idol

Related Articles

Ultimele articole