Sinceritatea un principiu – sinceritatea omenirii

Sinceritatea un principiu – sinceritatea omenirii – Vasile Malinas

Vesnic, acest cuvant atat de calcat in picioare, ne suna in minte rau sau bine. Aceasta depinde de felul in care ne gaseste si de motivele pentru care suntem constransi ca sa il denaturam. Sa fii sincer in ziua de astazi este pentru cei mai multi o aberatie, adica nu se poate, sau nu trebuie. Vei fi expus sa pierzi totdeauna cand vei fi sincer, aceasta este conceptia celor mai multi despre sinceritate.
Cei mai multi nici nu stiu ce inseamna acest lucru. Am fost si suntem invatati sa nu fim si nici sa nu devenim chiar atat de sinceri ! De cele mai multe ori acest principiu este ocolit, este calcat in picioare si este denaturat.
Oare care sa fie totusi regula dupa care sa folosim acest principiu, daca il pot numi asa, SINCERITATEA ?
Ce castigi si ce pierzi atunci cand esti sincer cu tine insuti ? Poate mult, poate putin, sau nimic !

Sinceritatea capata o insemnatate mult mai importanta atunci cind vorbesti despre a fi sincer cu tine insuti. Nu-i asa, prietene ?
Adica sa fii sincer cu tine insuti este nevoia zilei de astazi. A fi sincer cu tine este un pas inainte si in sus. A fi sincer cu tine inseamna sa stii sa devii sincer cu cei de langa tine .
Ce mult se pierde atunci cand acest fel de a ne exprima este denaturat sau folosit altfel de cum trebuie. A nu fi sincer este primul pas spre a spune din ale tale, a nu fi sincer inseamna sa folosesti ceva care inlocuieste adevarul. A nu fi sincer este pentru cei de langa tine de fiecare data o crima care nu se vede dar se simte.
Poate mai mult o moarte sigura dar lenta, atat a ta cat si a celui care te asculta. A nu fi sincer inseamna sa folosesti ceva care este intre “Da, da!” si “Nu, nu!”. A nu fi sincer cu tine astazi, costa mult; atat de mult incat niciodata nu vei putea recupera vesnicia !
De fapt suntem cu toti pe acest pamant rezultatul unei experiente a neascultarii si a nesinceritatii fata de Dumnezeu .
Poate ca si tu, cel care citesti aceste randuri ai experimentat in viata ta ce inseamna sa nu fii sincer cu tine insuti. Totusi, nu cred ca atunci cand ti-ai vizitat medicul de familie cu o problema personala ai folosit improvizatii pentru a nu fi sincer. Atunci ai fost sincer cu tine si cu el. Cu totii vrem sa fim tratati cu sinceritate de cei de langa noi. Atunci cand suntem tratati cu nesinceritate experimentam un sentiment amar.
In jurul nostru exista o lume care este tot mai invaluita in misterele neadevarului. Multi oameni spun una si gandesc alta, multi cred una si fac alta, si cei mai multi nu stiu ce inseamna sa fie sincer cu ei insisi. Eu si cu tine suntem chemati sa invatam si sa experimentam zi de zi sinceritatea. Sinceritatea in plan orizontal, in plan vertical si, de ce nu, si in sistemul interior al fiintei noastre. Sa fii sincer cu tine insuti este primul pas spre mai departe …
E nevoie de a spune Adevarul tot mai tare si mai des, atat de mult incat Dumnezeu sa aiba pretutindeni strajeri ai sinceritatii.
Pierdem mult atunci cand nu suntem sinceri cu cei de langa noi, pierdem si atunci cand altii ne trateaza cu nesinceritate : dar pierderea cea mai mare este atunci cand nu stim si nu vrem sa fim sinceri cu noi insine.
Ce este sinceritatea ? Este o atitudine? Este o calitate? Este un principiu?
Doamne, cine va locui în cortul Tau? Cine va locui pe muntele Tau cel sfânt?
-Cel ce umbla în neprihanire, cel ce face voia lui Dumnezeu, si spune adevarul din inima.
In ultima generatie vor exista oameni care vor fi sinceri tot mai des si tot mai mult pana cand sinceritatea va deveni pentru acestia un principiu.
Ce este pentru tine sinceritatea, prietene ?
Imi permit sa te provoc la doua experiente in care sinceritatea a fost calcata in picioare .
– Elisei i-a zis: „De unde vii, Ghehazi?” El a raspuns: „Robul tau nu s-a dus nicaieri”. (Ghehazi si Elisei)
– Petru i-a zis: „Spune-mi, cu atât ati vândut mosioara?” „Da”, a raspuns ea, „cu atâta”. (Anania si Safira)
Pentru multi sinceritatea este o problema, o problema mica sau una mare. Tot ce doresc sa se stie astazi este ca fiecare dintre nou va trebui sa stam fata in fata cu nesinceritatea noastra intr-o zi. Atunci va fi prea tarziu sa mai facem vreo schimbare !
Sa invatam chiar astazi sa fim sinceri cu noi insine ! Maine vom putea fi sinceri cu cei de langa noi! Si, in final, vom putea castiga lupta care este pentru fiecare un examen, si anume ca sinceritatea sa devina pentru noi un principiu .
Cei mai multi nu vor ajunge sa vada pe Dumnezeu, nu pentru ca nu merita aceasta favoare ci pentru ca nu au invatat astazi sa fie sincei cu ei insisi.
Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu !


 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole