Sia Furler

Valoare netă Sia Furler: Sia Furler este o cântăreață și compozitoare pop australiană, care are o avea netă de 30 de milioane de dolari. Adesea poartă pur și simplu „Sia” ca nume de scenă. După ce sa alăturat inițial unei trupe din Australia, Sia Furler a început o carieră solo și în cele din urmă a avut succes.

După ce a lansat o serie de albume de semi-succes, ea a atins faima mainstream după ce sa mutat în Statele Unite. În afara carierei sale muzicale solo, ea a experimentat succes ca actor vocal și ca regizor de videoclipuri muzicale. De-a lungul carierei, Sia a castigat numeroase premii si a fost nominalizata pentru alte cateva.

Viața timpurie: Sia Kate Isobelle Furler sa născut pe 18 decembrie 1975 în Adelaide, Australia de Sud. Ambii părinți sunt artiști, iar tatăl ei este muzician. A urmat liceul Adelaide și în curând a început să abordeze muzica ca pe o carieră viabilă. În primii ei ani, ea a idolatrizat cântăreți precum Aretha Franklin, Stevie Wonder și Sting.

Cariera: La mijlocul anilor ’90, Sia și-a început cariera muzicală profesională când sa alăturat unei trupe de acid-jazz numită Crisp. Și a contribuit la două dintre albumele trupei înainte de dizolvarea acestora în 1997. Apoi a lansat primul ei album de studio, OnlySee . Albumul nu a reușit însă să ajungă la un public numeros.

Sia sa mutat apoi la Londra unde a gasit de lucru ca cântarea de fundal pentru Jamiroquai și a colaborat cu grupuri precum Zero 7. În 2000, cariera ei a avansat considerabil când a semnat un contract de înregistrare cu Dance Pool, o sub-label a Sony. Healing is Difficult a fost lansat în curând, iar cel de-al doilea album al Siei sa clasat bine. Cu toate acestea, a fost nemulțumită de modul în care conducerea ei sa ocupat de promovarea albumului și, ulterior, a părăsit Sony pentru a semna cu o subsidiară a Universal Music Group.

Recunoașterea majoră a Siei a avut loc în 2005, când una dintre melodiile ei a fost interpretată în timpul scenei finale a finalului sezonului lui Six Feet Under . Piesa se numea „Breathe Me” și a fost lansată cu un mai devreme pe cel de-al treilea album al lui Sia, Color the Small One . Din nou, fusese nemulțumită de modul în care a fost promovat albumul și se mutase la New York când popularitatea ei a început să crească. Profitând de noua ei faimă, Sia a început să facă un turneu în Statele Unite.

În 2008, a lansat un alt album numit Some People Have Real Problems . Diverse piese s-au clasat bine pe tot globul, iar piese lui Sia au inceput sa fie clasate in SUA pentru prima data. În 2009, a colaborat cu Christina Aguilera și a scris trei dintre melodiile albumului Bionic . În 2010, a fost nominalizată la Globul de Aur pentru Cel mai bun cântec original după ce a scris împreună „Bound to You”, o melodie care a apărut pe coloana sonoră a lui Burlesque . Tot în 2010, Sia a lansat We Are Born , un alt album care a avut rezultate foarte bune.

Cu toate acestea, Sia incepe sa se simta inconfortabila cu noul ei statut de celebritate si a decis sa ia o pauza din cariera ei solo. Ea a simțit că nu are intimitate, iar turneele constante începeau să-și fac factura. Se pare că Sia a devenit dependentă de droguri și alcool în această activitate și ai gândit să se nucidă. În cele din urmă și-a concediat managerul, iar noul ei manager ia sugerat să-și continue cariera de compozitoare, în loc de drumul mai solicitant ca artist solo.

Getty

Cu toate acestea, ea a fost forțată din nou în centrul atenției împotriva voinței ei în 2011, când David Guetta a folosit vocea demo a lui Sia pentru „Titanium” pentru a lansa single-ul. Inițial, cântecul fusese destinat lui Alicia Keys. În perioada următoare, Sia a co-scris cântece pentru artiști precum Beyonce, Kylie Minogue, Flo Rida și Rihanna.

În 2014, Sia a revenit la cariera ei solo după ce a lansat un single pentru coloana sonoră a lui Hunger Games: Catching Fire și și-a terminat la șaselea album de studio, 1000 Forms of Fear . Albumul a câștigat primul loc în Billboard 200 din SUA și în cele din urmă a vândut peste 1 milion de unități. De remarcat a fost single-ul „Chandelier”, care a devenit extrem de popular. În acest timp, Sia a încercat să-și păstreze intimitatea ascunzându-și fața cu măști sau peruci.

După ce a lansat un alt album numit This is Acting în 2016, Sia a continuat să facă turnee și să cânte la festivaluri precum Coachella. În 2017, sa mutat la Atlantic Records și-a lansat cel de-al optulea album, Everyday Is Christmas . În 2018, a devenit parte a grupului de muzică LSD , care include și Labrinth și Diplo.

Relații: Sia Furler a declarat odată că „sa întâlnit mereu cu băieți și fete și orice altceva între ele”. Prima ei relație a fost cu Dan Pontifex, care a murit într-un accident de mașină. Acest lucru a provocat o lungă muncă depresie și doliu pentru Sia. Mai târziu sa întâlnit cu muzica JD Samson. În 2014, sa căsătorie cu regizorul Erik Anders Lang, deși s-au despărțit doi ani mai târziu. În 2019, Sia a adoptat doi băieți.

Imobiliare: În 2014, Sia a doritonat un bungalou destul de modest în Echo Park pentru aproximativ 660.000 USD. Proprietatea se află într-o zonă relativ îndepărtată, liniștită și are 836 de metri pătrați de spațiu de locuit. Casa cu putea dormitoare să nu pară potrivită pentru o celebritate a statutului Siei, dar cu două siguranță a reușit să atragă cumpărători atunci când a scos-o pe piață în 2018 pentru 849.000 de dolari. În câteva luni, la vândut cu 980.000 de dolari – cu 130.000 de dolari mai mult decât prețul cerut. Acest lucru ia oferit cântăreței o rentabilitate de aproape 33% a investiției sale în decurs de patru ani – o performanță impresionantă.

În 2015, sa raportat că Sia Furler și soțul ei de atunci, Erik Anders Lang, cumpăraseră o proprietate de 4.549 de metri pătrați în Lacul Toluca, un cartier bogat din Los Angeles, populat de mai multe alte celebrități. Furler și Lang au plătit 5,15 milioane de dolari pentru proprietatea, care se află pe o bucată de teren de 1,36 acri care are o zonă.

Tot în 2015, Sia a doritonat o proprietate în Los Feliz pentru 4,7 milioane de dolari. Doar un mai târziu, ea a vândut proprietatea pentru 4,75 milioane de dolari pentru o marjă mică de profit. Casa elaborată a fost construită în 1924 și are o bibliotecă, 6 șemine și peste 5.000 de metri pătrați de spațiu de locuit. Deși se află pe mai puțin de un acru de teren, curtea proprietății nu este de unde să strănuți, cu fântâni, un centru spa și peluze și grădini extinse. În plus, Sia deține o proprietate în Palm Springs.

Articolul precedentJerry Rice
Articolul următorJoan Lunden

Related Articles

Ultimele articole