Sfaturi pentru masa de Pasti – Mancarea de Paste

Sfaturi pentru masa de Pasti – Mancarea de Paste

Cea mai importantă regulă pentru masa de Paşti este să mănânci cu plăcere şi să te simţi bine alături de familie. Şi, pentru ca nimic să nu-ţi strice buna-dispoziţie, ospătează-te cu măsură!

1Nu mânca noaptea!

Unii dintre noi obişnuiesc ca, noaptea, dupăsfaturi-pentru-masa-de-pasti-mancarea-de-paste slujba de Înviere, să se întoarcă acasă şi să se aşeze direct la masă pentru a ciocni ouă roşii şi pentru a gusta din friptura de miel. Este un obicei greşit, atrag atenţia specialiştii în nutriţie. Pentru că, dacă mâncăm imediat înainte de culcare, alimentele nu vor avea timp să fie digerate.

2 Colorează-ţi farfuria

Din meniul de Paşti nu trebuie să lipsească legumele proaspete. Acestea conţin fibre alimentare care uşurează digestia. Evită însă să combini friptura cu salată şi cu paste sau cartofi, care conţin carbohidraţi, pentru că rişti să te balonezi. De asemenea, pentru a asigura digestia drobului, specialiştii te sfătuiesc ca, la prepararea lui, să adaugi o cantitate mare de verdeaţă.

3Nu exagera cu ouăle!

Pentru a te asigura că ouăle sunt proaspete, pune-le în apă înainte de a le fierbe. Dacă se scufundă, sunt proaspete, dacă plutesc, ar trebui să le eviţi. Specialiştii ne sfătuiesc să folosim pentru încondeierea ouălor vopsea care conţine pigmenţi alimentari. În caz contrar, există riscul toxiinfecţiilor alimentare. 

4Consumă ananas între mese!

Principala substanţă din ananas, bromelaina, uşurează digestia şi, în plus, stimulează arderea naturală a caloriilor. De aceea, specialiştii ne recomandă ca, mai ales de Sărbători, când mâncărurile sunt multe şi grele pentru sistemul digestiv, să mâncăm câteva feliuţe de ananas proaspăt între mese. 1529_oua-colorate-pe-masa-ta

5Prepară corect carnea de miel

Potrivit specialiştilor, cea mai indicată pentru consumul uman este carnea unui miel care a cântărit între 10 şi 14 kg, deoarece mieii cu o greutate mai mică au carnea bogată în purine, substanţe toxice, care pot crea complicaţii în cazul persoanelor bolnave de gută sau al celor care suferă de calculi biliari.

Carnea de miel este destul de grasă, iar grăsimea acestui animal este foarte bogată în colesterol şi în acizi graşi saturaţi. De aceea, persoanele supraponderale sau cele cu afecţiuni cardiovasculare ar trebui să elimine grăsimea de pe carne sau să consume părţile mai puţin grase ale mielului, cum sunt, de exemplu, pulpele.

Nu mânca tot la o masă!

Mai ales dacă ai ţinut post, organismul tău nu este pregătit ca, la o singură masă, să primească tot ce i-a lipsit timp de 48 de zile. Mâncărurile tradiţionale româneşti pentru masa de Paşti sunt foarte grele şi, de aceea, specialiştii îţi recomandă să nu mănânci ouă roşii, drob, ciorbă, friptură de miel şi cozonac la o singură masă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole