Sexul oral poate duce la cancer in gat

Sexul oral poate duce la cancer in gat

Conform ultimelor date furnizate de către specialiştii britanici, sexul oral este una din principalele cauze ale cancerului în gât, fiind considerat chiar mult mai nociv decât fumatul, informează “The Sun”. Cercetătorii au avertizat că prin intermediul sexului oral poate fi transmis virusul uman papilloma (HPV), care declanşează şi cancerul cervical la femei.
Studiul realizat de către cercetătorii americani a stabilit că, atât în cazul femeilor cât şi în cel al bărbaţilor care fac sex oral cu mai mult de şase persoane în viaţa lor sunt de 8,6 ori mai multe şanse să se îmbolnăvească de cancer în gât, relatează “The Sun”. Şi asta în condiţiile în care fumătorii sunt doar de 3 ori mai expuşi la boală, iar consumatorii de alcool de 2,5 ori.
Echipa de cercetători coordonată de doctorul Maura Gillison, de la Spitalul Johns Hopkins, din Baltimore, a comparat 100 de bărbaţi şi femei cu cancer la gât, cu 200 de persoane sănătoase, ţinând cont de viaţa lor sexuală. Astfel, s-a descoperit că nu în toate cazurile în care subiecţii au făcut sex oral au luat virusul uman papilloma (HPV). Cu toate astea, aceştia sunt de 32 de ori mai expuşi îmbolnăvirii din cauza iritării accentuate a limbii.

Surprinzător, cei care obişnuiesc să facă sex oral şi s-au contaminat cu HPV nu îşi măresc şansele de îmbolnăvire de cancer în gât dacă fumează sau consumă alcool. Până în prezent, medicii din întreaga lume erau convinşi că fumatul e principala cauză a cancerului în gât. Cu toate că sexul oral ridică şansele îmbolnăvirii de cancer, doctorul Gillison susţine că “nu ar trebui să ne refuzăm de acum încolo acest capriciu”, pentru că “de altfel, cancerul în gât este o boală relativ rară şi este cel mai probabil ca cei infectaţi cu HPV să nu se îmbolnăvească de cancer”.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole