Sexul este de patru ori mai bun decat masturbarea

sexul este mai bun……..

Sexul este de patru ori mai bun decat masturbarea.

De ce au nevoie barbatii de o “perioada de recuperare” dupa orgasm? Si din ce cauza este sexul mai satisfacator decat masturbarea? Acum, oamenii de stiinta cred ca aceste doua fenomene au legatura unul cu celalalt.

Facand abstractie de argumente psihologice, oamenii de stiinta s-au uitat ce substante chimice

sunt eliberate in organism dupa orgasm. Pentru a monitoriza asa ceva ei s-au folosit de voluntari care au fost de acord sa se masturbeze sau sa faca sex in laborator.

Stuart Brody de la Universitatea Paisley din Marea Britanie si Tillmann Krüger, de la Institutul Federal Elvetian de Tehnologie din Zurich, au masurat nivelurile de prolactina ale voluntarilor dupa orgasm. Prolactina este un hormon care este eliberat in sange dupa orgasm, atat la femei cat si la barbati. Acest hormon contracareaza efectele altui hormon, dopamina, care este eliberat in timpul perioadei de excitare.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, dupa orgasmul in urma contactului sexual, nivelurile de prolactina din sange erau de patru ori mai mari decat cele dupa orgasmul in urma masturbarii.
Brody spune ca acest lucru explica de ce orgasmul obtinut facand sex este mai satisfacator decat cel obtinut prin masturbare. Aceasta descoperire explica si de ce barbatii au acea “perioada de recuperare”, pentru ca nivelurile ridicate de prolactina au fost corelate de alte studii cu disfunctia erectila. Prin urmare, cresterea nivelului acestui hormon, necesara pentru a contracara escaladarea nivelului dopaminei, produce “perioada de recuperare”.

Articolul precedentAromaterapie
Articolul următorCe este sexul

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole