Sex – problemele sexuale masculine – Cat de mare trebuie sa fie – pentru femei conteaza marimea

Sex – problemele sexuale masculine – Cat de mare trebuie sa fie – pentru femei conteaza marimea

O problema frecventa in randul barbatilor, cand vine vorba despre sex, o constituie marimea penisului. Preocuparea barbatilor pentru organele lor genitale porneste de la faptul ca, la nivelul subconstientului, acestea sunt considerate a fi cele mai importante organe.

Cat de mare este un penis obisnuit?

De-a lungul timpului s-au efectuat o serie de studii menite sa determine cu o eroare cat mai mica dimenisunile medii ale penisului. De obicei, aceste studii erau incarcate de o doza importanta de subiectivism intrucat valorile erau centralizate pe baza declaratiilor verbale ale celor participanti la cercetari si nu pe masuratori concrete.

Abia din secolul 19 avem studii relevante despre marimea medie a penisului. Conform cartii Manders Komp si a cercetarilor institutului Kinsley din Statele Unite, dimensiunile penisului in stare erecta a peste 80% dintre barbati variaza intre 15 si 18 cm, media fiind in jurul valorii de 16,7 cm.

Circumferinta penisului se situeaza, dupa aceleasi studii, intre 11,6 si 13,2 cm pentru peste 40% dintre barbati.

Trebuie tinut cont insa si de faptul ca aceste cercetari sunt facute in Statele Unite si Europa la inceputul secolului trecut. Pentru a intelege diferentele geografice si cronologice care pot influenta aceste valori in prezent, trebuie avut in vedere si faptul ca media de inaltime a omului a crescut doar in ultimul secol cu 7 cm la barbatii europeni si este corect sa presupunem ca dimensiunile penisului acestora au crescut proportional.

Putem deci afirma ca in prezent, in spatiul european, dimensiunile se situeaza intre 16 si 19 cm, cu o valoare medie normala de 17 cm.

Chiar daca nu exista dovezi documentate in scris, in ce priveste lungimea penisului, experienta il situeaza pe omul european intre cel asiatic (aprox. 1,5 cm mai scurt in medie) si cel african (aprox. 1,5 cm mai lung in medie). Recordurile stabilite pentru cel mai mic si cel mai mare penis complet functional sunt de 1,5 cm respectiv 30 cm.

Cum se masoara corect penisul?

Pentru a compara in mod obiectiv diferentele in lungime ale penisuri-lor diferitilor barbati sau pentru a masura succesul unui program de marirea penisului, doctorii folosesc urmatoarea metoda prin care lun-gimea penisului erect este masu-rata indiferent de forma acestuia:

Folosim o rigla gradata pe care o pozitionam la baza penisului, fixata in osul pubian. Penisul poate fi adus in pozitie orizontala, paralela cu solul, pentru a urmari mai bine valorile pe care le indica rigla. Lungimea se va masura pana la partea superioara a glandului.

Masurarea circumferintei se face de obicei la baza penisului (asa cum facusera in cercetarile lor cei de la Institutul Kinsley) sau la jumatatea lungimii acestuia.

Marirea penisului : www.Marirea-Penisului.TotuldespreSex.com

O carte a siteului : Totul despre Sex

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole