Sex – Intimitatea sexuala

Sex – Intimitatea sexuala

Sexul este cel mai atins subiect în zilele noastre. Dar atunci când tu erai curios despre ceea ce înseamnã sã faci sex, pãrinţii tãi discutau cu tine subiectul sau îl schimbau brusc? La şcoalã, în afarã de lecţiile clasice de la orele de anatomie cineva vã preda educaţie sexualã? Ai citit vreodatã o revistã de genul celor intrerzise sub 18 ani sau vreo carte cu subiecte încinse?
Poate astea te fac acum sã zâmbeşti şi nu îţi imaginezi ce legãturã existã între ele şi intimitatea sexualã pe care trebuie sã o ai la maturitate. Dacã ai o vârstã şi intimitatea sexualã nu îţi trezeşte nici o reacţie este cazul sã iei mãsuri. Conştientizeazã, în primul rând cã ai o problemã, chiar dacã nu este neapãratã nevoie sã fie vorba de frigiditate, este totuşi o problemã.
Dezinteresul faţã de sex poate sã fi apãrut la un anumit moment, într-o anumitã situaţie. Încearcã sã localizezi exact în spaţiu şi timp momentul când sexul a început sã nu te mai intereseze. Motivele dificultãţilor din viaţa sexualã pot fi de natura psihicã sau fizicã sau o combinaţie între cele douã.

Anxietatea poate fi o altã cauzã, indiferent de natura ei. Plãcerea şi orgasmul, presupun o stare de abandon şi cum te poţi abandona dacã îţi este fricã? Problemele de cuplu,oboseala, experienţele traumatizante, pot reprezinta o altã cauzã în cazul lipsei plãcerii. Sau, de ce nu atracţia pe care unul dintre cei doi parteneri nu o mai manifestã faţã de celãlalt. Rezervã-ţi timp pentru intimitate non-sexualã. Majoritatea cuplurilor, cautã momente în care sã fie singuri, sã discute, pentru a se apropia, pentru a pãstra atracţie sexualã între ei.
O viaţã sexualã sãnãtoasã încurajeazã manifestarea sentimentelor între parteneri. Exprimarea dorinţelor sexuale, conduce la longevitatea cuplului şi armonie. Pentru o viaţã sexualã satisfãcãtoare învaţã sã-l iubeşti pe celãlalt aşa cum este. Inainte de a-l acuza de dificultãţile dintre voi cautã întãi la tine problema.
Vorbeşte cu partenerul despre sex. Povesteşte-i despre ceva ce a fãcut în trecut şi care ţi-a provocat plãcere. Rãspunde-i pozitiv la dorinţele lui sexuale ceea ce se va reflecta întro intimitate sexualã mai intensã. Aratã-i cã eşti interesat sã-i faci pe plac.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole