Scrisoare de dragoste – Scrisoare catre cel care a inselat

Scrisoare de dragoste – Scrisoare catre cel care a inselat

Erai centrul universului meu, candva, intr-un trecut care parca s-a inchis dureros de rece. Te iubeam doar pe tine, in fiecare zi gasind puterea de a nu mai vedea decat iubirea ta si te iubeam a mia oara intr-o existenta in care parca te cunoscusem de o mie de ani.

Ma revolt impotriva unui Cer pustiu, un Cer care ma priveste neinteles si ma intelege privindu-ma. Ridic pumnul catre un Cer, dar astazi el este rosu, nu albastru. Cerul meu
picura lacrimi de sange si avalanse de nori spre pamantul meu.Fii Cerul meu, lasa-ma sa iti fiu pamant; departe, unul de celalat, vom regasi puterea de a ne iubi, din nou, propria fiinta.

Cavoul nostru ne asteapta magnific, lucind intr-o luna macabra- a mia iubire pentru acelasi suflet pierdut, a mia pierdere pentru acelasi suflet iubit paradoxal, pamantul existentei mele este pustiit de cerul tau…lasa-ma sa ma mai oglindesc o data, pentru o ultima data, in lumina din ochii tai.

Dar nici ochii tai nu mai sunt albastrii, ei sunt acum rosii, ca cerul tau, ca aerul tau, ca visele mele. Ti-as cere sa revii dar te-as goni, ti-as cere sa fugi dar imi e teama ca te-as rechema, ti-as cere sa existi dar te-as ucide cu prima atingere, esti sclavul si stapanul meu.

As putea sa te numesc Zeus, dar nu ai mai avea valoare in Infernul pe care il creezi. Te-as putea denumi Apollo, dar, Dumnezeule, lumina ta ar fi prea orbitoare pentru ochii mei plansi. Te-as putea striga Lethe, dar imi e teama ca uitarea nu imi va fi definitiva. Te-as putea numi Lucifer, dar dimineata mea nu ar mai avea aceeasi frumusete. Ti-as putea spune Ahile, sau Narcis, sau Prometheus. te voi uita, pierdut in timp.

Astazi buzele tale mi-au adus nemurirea. Stiai ca sufletele care plang neincetat nu pier niciodata?

Scrisoare deschisa de la cea care a inselat

Sa nu ma intrebi de ce- nu voi sti probabil sa iti raspund. Sa nu ma acuzi de lacrimile care iti ard fata, asemenea acidului. Sa nu ma ierti si sa nu ma strigi.

Ia loc, te rog. Soarbe dintr-o cana o cafea amara. Sunt bune lacrimile mele?

Ti-as povesti mai multe, dar vezi, nu timpul meu va fi cel care va durea. Aseaza-te si-asculta-mi cantecul de jale, nu e minciuna, nu e tristete- un fagure de miere amar ca aceasta cafea pe care ti-o ofer.

N-as cunoastea raspunsul prin cate timpuri si pentru ce motive dar tradarea nu cunoaste reguli, nici timp, nici spatiu. Tradarea mea e tradata prin tine.

Cineva imi spunea ca exist pentru a face rau. Un amant tradat, obosit de explicatii nocturne.

Altul, un increzut in iubirea pe care i-o purtam, ma acuza ca nu voi putea iubi niciodata. Vezi tu, anii mei se masoara in iubiri si iubiri ratate, pierdute, ratacite, inselate sau furate.

Mai spune-mi odata ca ma iubesti. Trecutul meu a devenit prezent iar prezentul va fi curand uitat; mai invata-ma odata amintirea, si iertarea, si pastrarea. Mai invata-ma odata rana.

Oare cate iubiri pierdute se rasucesc acum in mormantul iubirilor ucise? Si daca le-am pierdut si le-am tradat, le-am aruncat fara sa-mi pese ca ma vor blestema, asemeni pruncilor izgoniti inainte de a lua viata. Iar blestemul iubirilor trecute ma apasa si ma raneste.

Invatam sa fim, invatam sa respiram, invatam gangurind sa ne hranim la sanul maicii noastre, invatam sa mergem, sa citim, sa dansam, sa iubim, sa dezamagim, sa adoram. Invatam pe rand, sa inselam vise si sa tradam oameni; invatam, in final, sa murim..

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. ca te iubesc e poate vina mea. vina ta e ca ai aparut in viata mea … imi amintesc in ziua in care team cunoascut . totul a inceput de la o simpla intamplare . dar din acel moment te iubesc si crede-ma ca abia traiesc . datorita tie am invatat sa zambesc . zi de zi noapte de noapte ma gandesc la tine te iubesc mult de tot sa mor yo daca te mintesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole