Scapa de stres

Cercetarile au aratat ca barbatii au cu 50% mai putine sanse decat femeile sa fie atacati de sindromul depresiei. Asta pentru ca femeile acorda mai multa importanta certurilor marunte decat barbatii. Acest lucru poate cauza o crestere a nivelului de cortizol din creier, ceea ce duce la slabirea sistemului imunitar. Afla de ce iubitii nostri nu sunt la fel de stresati ca noi si adopta-le tacticile.
media-scapa-de-stres-citind-si-nu-numai-mica-micaFa miscare in aer liber!
De obicei, femeile aleg in mod eronat sa mearga la sala, in loc sa faca sport afara, asa cum fac barbatii. Miscarea in aer liber si expunerea la soare te vor scapa de stresul acumulat la birou sau acasa. Fa jogging macar 15 minute pe zi sau  mergi pe jos in loc sa iei autobuzul. Esti mereu contra cronometru? Incearca sa faci macar 5 minute de streching sau orice fel de miscare. Rezultatele se vor vedea rapid: vei avea un tonus de invidiat si vei fi cu siguranta mai linistita.

Poarta-te copilareste
Tendinta barbatilor de a rade din orice are un impact extrem de important asupra stresului. Data viitoare cand te simti stresata, foloseste-ti imaginatia si poarta-te ca un copil. Imagineaza-ti ca stresul ar fi un obiect tangibil, spre exemplu, o bucata de lemn si ciopleste-l, mental, in bucatele. Poate te vei simti stupid pentru cateva momente, insa aceasta metoda va fi o metoda excelenta de a elimina tensiunea. Incearca sa nu iei toate lucrurile in serios si amuza-te chiar si de lucrurile mai putin bune care ti se intampla.

Ia-ti o pauza binemeritata
Un sfert dintre femei nu-si iau niciodata pauza de masa, in timp ce mai mult de o jumatate dintre barbati petrec cel putin o ora pe zi pentru aceasta o activitate. O pauza scurta la cateva ore este mai mult decat binevenita. Chiar si o pauza scurta de 2-3 minute este mai mult decat suficienta pentru a-ti schimba dispozitia.

Articolul precedentTraieste clipa!
Articolul următorProtejeaza-ti dragostea

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole