Rupert Murdoch

Care este valoarea netă și salariul lui Rupert Murdoch?

Rupert Murdoch este un mogul australian al media care și-a câștigat averea ca fondator al News Corp. Rupert Murdoch are o netă de 20 de miliarde de dolari. Deși australian, Murdoch este o figură extrem de influență în Statele Unite și în lume, deoarece deține unele dintre cele mai notabile publicații de pe glob. Acestea includ Fox News, The Wall Street Journal, The Daily Telegraph, The Times, Sky News Australia, HarperCollins și nenumărate altele.

După ce și-a început cariera ca proprietar al unui ziar relativ mic din Adelaide, Murdoch sa ramificat în cele din urmă și sa concentrat puternic pe piețele internaționale, în special în Statele Unite. Până în 1985, el a renunțat la cetățenia australiană, devenind cetățean american naturalizat din motive de afaceri.

Murdoch este printre cei mai bogați oameni din lume. În 1990, el devenise al 60-lea cel mai bogat om din lume, cu o avea netă de 1,1 miliarde de dolari. Până în 1996, Rupert și-a crescut avea netă la 3,2 miliarde de dolari, devenind astfel a 85-a cea mai bogată persoană din lume. În anul 2000, News Corp deținea 800 de companii din 50 de țări diferite, iar compania avea o totală netă de peste 5 miliarde de dolari.

În 2003, Rupert Murdoch a fost al 54-lea cel mai bogat om din lume, cu o avea netă de 5,4 miliarde de dolari. Câțiva ani mai târziu, aceasta este printre miliardari a început să scadă, iar Murdoch a fost a 117-a cea mai bogată persoană din lume, cu o netă de 6,3 miliarde de dolari.

Tinereţe

Keith Rupert Murdoch sa născut pe 11 martie 1931 în Melbourne, Australia. Când tatăl său a murit, Rupert avea 21 de ani. Însarcinat să preia afacerea de familie, Murdoch a început apoi să conducă „The News”, un ziar din Adelaide pe care să-l înființeze. El a reușit să transforme publicația într-un ziar de succes în Australia și, ulterior, a început să vizeze alte ziare din întreaga țară.

Carieră

După ce a înființat un nou ziar în Australia, numit „The Australian”, Rupert a îmbunătățit o serie de publicații în Regatul Unit, precum „News of the World” și „The Sun”, ambele fiind în dificultate. La fel cum făcuse în Australia, Murdoch a transformat aceste documente în afaceri de succes. În 1973, el a doritonat „San Antonio Express-News”, prima sa preferate a unui ziar din SUA. Au urmat o serie de rezultate, iar el a dorit la „New York Post” în 1976.

Adevărata explozie de aplicarei a lui Rupert a avut loc în anii 80. În 1984, Murdoch a cumpărat de la Marvin Davis participația lui Marc Rich în 20th Century Fox pentru 250 de milioane de dolari. Rich a fost nevoit să vândă din cauza acordurilor comerciale pe care le-a încheiat cu Iranul, care au fost sancționate de Statele Unite la aceea vreme. Murdoch a cumpărat apoi toate posturile de televiziune independente deținute de John Kluge, care era cel mai bogat om din lume în 1990.

Acestea șase posturi au format coloana vertebrală a noii întreprinderi a lui Rupert: Fox Broadcasting Company Fondată în 1986, Fox a devenit rapid una dintre cele mai mari și influente companii media din țară. În plus, Rupert a cumpărat participația lui Davis la Fox pentru încă 326 de milioane de dolari.

Achiziție Disney

În 2019, Disney a făcut-o pe 21st Century Fox pentru o sumă de 71 de miliarde de dolari. În acest moment, Rupert avea un pachet de 17% din acțiunile Fox, când praful sa calmat, a rămas cu aproximativ 12 miliarde de dolari în acțiunile Disney. De asemenea, copiii lui au făcut o ucidere. În plus, 10 miliarde de dolari din vânzare au fost distribuite celor șase copii ai lui Rupert.

După acord, Rupert a devenit, de asemenea, un proprietar de 39% al nou-formatei Fox Corporation. Această corporație mass-media deține o serie de filiale notabile, inclusiv Wall Street Journal, New York Post, Fox News, Fox Broadcast Network și The Times of London. Începând cu 2020, participația sa de 39% valorează aproximativ 4 miliarde de dolari.

Jason Reed – Pool/Getty Images

Relații

Murdoch a fost căsătorie de patru ori. Cea mai recentă și actuală soție a sa este Jerry Hall, un fost model cu care sa căsătorit în 2016. Rupert are patru copii, dintre care mulți au continuat să aibă cariere de succes în diferitele întreprinderi de afaceri ale lui Murdoch.

Controversă

În 2011, Rupert a fost acuzat că a spart telefoanele unora dintre cele mai proeminente celebrități ale lumii, inclusiv regale și politicieni. Ulterior, a fost investigat atât de guvernul britanic, cât și de FBI. În plus, el sa confruntat cu acuzații penale de corupție și luare de mită. Aceasta a controversat la forțat pe Murdoch să renunțe la funcția de director al News International.

În plus, Murdoch a fost unul dintre numeroșii investitori păcăliți de scandalul „Theranos”. Acesta a fost momentul în care o femeie pe nume Elizabeth Holmes a reușit să convingă masele că are tehnologia a efectuată o gamă largă pentru teste de sânge-o mică probă de sânge. Tehnologia nu a funcționat niciodată.

Imobiliare

În 2015, sa raportat că Rupert Murdoch a vândut fiului său, James Murdoch, o casă de 30 de milioane de dolari în Beverly Hills. Proprietatea se întinde pe peste 8.651 de metri pătrați și are 11 dormitoare. Anterior, el listase proprietatea pe piața liberă pentru 35 de milioane de dolari, înainte de ao transfera fiului său cu 5 milioane de dolari mai puțin. Proprietatea a fost construită în anii 1920, iar James a fost citat spunând că dorește să păstreze integritatea istorică a reședinței în timp ce se gândește la renovări viitoare.

Deși Rupert părea să lucreze prin „acoperirea” mai multor corporații misterioase, se crede că a doritonat trei unități în clădirea Porter House din cartierul de ambalare a cărnii din New York. Aceste trei unități au fost dezvoltate între 2012 și 2014 pentru o sumă de 12,85 milioane USD. La un moment dat, aceste unități au fost apoi listate colective pentru un preț total de 22 de milioane de dolari. În plus, Murdoch deține o casă georgiană de 12.000 de metri pătrați în Upper East Side din New York, pe care ați avut-o în 2011 pentru 23 de milioane de dolari.

În 2014, Murdoch a plătit 58 de milioane de dolari pentru două unități în turnul de apartament One Madison din New York. El a introduce aceste unități pe piață în martie 2022 pentru 78 de milioane de dolari. Ele nu sunt combinate, dar pot fi combinate într-unul singur cu permisiunea clădirii. Una dintre cele două unități este un triplex care se întinde pe etajele 58 – 60 și are 7.000 de metri pătrați de spațiu interior. A doua unitate, pe care a enumerat-o separat sau 16 milioane de dolari,

Portofoliul imobiliar impresionant al lui Murdoch continuă pur și simplu.

În 2013, a plătit 28,8 milioane de dolari pe o podgorie și o proprietate de 16 acri în Bel-Air. Un mai târziu, el a adăugat proprietăți imobiliare din New York și a cumpărat un penthouse cvadruplex de 6.850 de metri pătrați în clădirea One Madison. This clădire este la o aruncătură de băţ de Madison Square Park, iar Rupert a plătit 57,25 milioane de dolari pentru a finaliza afacerea.

În decembrie 2021, Rupert a plătit 200 de milioane de dolari pentru o fermă de 340.000 de acri din Montana, care fusese deținută de membrii familii Koch de zeci de ani. La momentul oportunei era cea mai mare vânzare de fermă din istoria Montanei, atât ca preț, cât și ca mărime. Proprietatea, care se numește Beaverhead Ranch, se întinde pe mai mult de 50 de mile de la nord la sud în două județe. Există două duzini de case pe proprietate, care găzduiesc un număr de angajați permanenți ai fermei.

Related Articles

Ultimele articole