Robert Shapiro

Care este valoarea netă a lui Robert Shapiro?

Robert Shapiro este un avocat celebru american care are o netă de 100 de milioane de dolari. Robert Shapiro este cel mai bine cunoscut pentru că ia apărat pe Erik Menendez și OJ Simpson în anii 1990. ar fi ucis fosta soție și prietena ei. Mai târziu în cariera sa, Shapiro sa orientat către litigii civile și a co-fondat compania de tehnologie juridică LegalZoom și serviciul online de abonament de modă ShoeDazzle.

La scurt timp după procesul OJ Simpson, Shapiro și-a îndreptat practic departe de apărarea penală către arena litigiilor civili. Shapiro a reprezentat sportivi celebri pe lângă Simpson, precum Darryl Strawberry, Jose Canseco și Vince Coleman, precum și alte celebrități precum Johnny Carson, Christian Brando, Ol’ Dirty Bastard, Linda Lovelace și Kardashians. În materie civilă, Shapiro îi asigură pe Steve Wynn și Wynn Resorts, actrița Eva Longoria, Occidental Petroleum Corporation, RockStar Energy Drinks și Diamond Resorts International.

Tinerete si educatie

Robert Shapiro sa născut în 1942 în Plainfield, New Jersey, într-o familie de evrei. Mai târziu sa mutat la Los Angeles, California, unde a urmat liceul Hamilton și apoi UCLA. După ce a absolvit acesta din urmă cu o licență în finanțe, Shapiro sa înscris la Facultatea de Drept din Loyola a Universității Loyola Marymount, obținându-și doctoratul în 1968. În anul următor, a fost admis în Baroul de Stat din California.

Erik Menendez

În 1990, Shapiro a preluat cel mai notoriu caz legal de până acum, când la apărat pe Erik Menendez, care și-a ucis părinții împreună cu fratele său Lyle în 1989. Când Lyle a fost arestat, Shapiro a aranjat predarea lui Erik, care la aceea vreme se află în Israel pentru un turneu de tenis. Mai târziu, Shapiro la reprezentat pe Erik în timpul primei lor audieri. Apărarea a fost în cele din urmă predată lui Leslie Abramson, care la reprezentat pe Erik până când frații au fost în cele din urmă condamnați în 1996.

OJ Simpson

Deja asociat cu OJ Simpson, Shapiro a jucat un rol esențial în procesul de crimă al starului fotbalului în 1994. A fost prezent la conferința de presă televizată a lui Robert Kardashian, îndemnându-l pe Simpson să se predea poliției. Kardashian a citit o scrisoare de la Simpson în timpul conferinței, despre care Shapiro a susținut că este un bilet de sinucidere. Acest lucru la făcut pe Shapiro să-l roage pe Simpson să se predea. În urma celebrei urmăriri Bronco mai târziu în cursul zilei, Simpson sa predat poliției cu ajutorul lui Shapiro.

La începutul procesului pentru crimă OJ Simpson, Shapiro a condus echipa de apărare cunoscută sub numele de „Echipa de vis”, care includea și avocați precum Carl Douglas, Gerald Uelmen, Alan Dershowitz, Peter Neufeld, Barry Scheck și Johnnie Cochran. După ce a condus grupul la început, Shapiro și-a cedat poziția lui Cochran. În cele din urmă, echipa a reușit să-l apere cu succes pe Simpson împotriva acuzațiilor că i-ar fi ucis pe soția sa Nicole Brown Simpson și pe prietenul ei, Ron Goldman. În ciuda verdictului de succes, Shapiro a avut cuvinte de dezaprobare pentru colegul său avocat Cochran, pe care la critică pentru că a adus rasa în proces. Shapiro la critică și pe F. Lee Bailey, numindu-l un tun liber. În urma procesului Simpson, Shapiro și-a mutat practica de apărarea penală și la litigiul civil.

Getty

Alți Clienți

Dincolo de Menendez și Simpson, Shapiro a reprezentat o serie de alte figuri de profil înalt de-a lungul carierei sale juridice. El a apărat sportivi precum Jose Canseco, Vince Coleman și Darryl Strawberry, precum și celebrități precum Linda Lovelace, Johnny Carson, Christian Brando, Eva Longoria și Rob Kardashian. Pe partea corporativă a lucrurilor, Shapiro a reprezentat Wynn Resorts, Rockstar, Diamond Resorts International și Occidental Petroleum Corporation.

Cariera de autor

Ca autor, Shapiro a scris mai multe cărți axate pe drept. Unul dintre titlurile sale care a câștigat cea mai mare atenție a fost „The Search for Justice: A Defense’s Brief on the OJ Simpson Case” din 1998. Știm că verdictul a fost corect din cauza îndoielii rezonabile.

Pe lângă cărțile pentru adulți axate pe legalitate, Shapiro a creat personajul Somo, maimuța treaz, care apare în cartea pentru copii antidrog „Somo Says No”.

Demersuri de afaceri

În 2001, Shapiro a co-fondat compania de tehnologie juridică online LegalZoom împreună cu Edward R. Hartman, Brian PY Liu și Brian S. Lee. Ceilalți bărbați, care nu erau bine cunoscuți în acel moment, au decis să-l aducă pe Shapiro în operațiunea lor pentru a le spori credibilitatea și profilul. LegalZoom funcționează ajutând să creeze documente legale a fi nevoie să apeleze fără servicii unui avocat. Documentele pe care le-a ajutat la generare includ trusturi în viață, înregistrări ale drepturilor de autor, testamente și cereri de cercetare comercială. Acest efort de a oferi servicii juridice accesibile și la prețuri accesibile fără implicarea avocaților tradiționali a fost văzut ca perturbator pentru piața juridică.

Dincolo de lumea juridică, Shapiro a co-fondat și serviciul online de abonament de modă ShoeDazzle în 2009; Ceilalți fondatori ai săi includ MJ Eng, Kim Kardashian și colegul co-fondator al LegalZoom, Brian S. Lee. În fiecare lună, compania lansează colecții de genți de mână, bijuterii și pantofi și le permite membrilor să răsfoiască un showroom organizat în funcție de preferințele lor de modă. ShoeDazzle a crescut semnificativ între 2011 și 2012, trecând de trei milioane de membri la zece milioane. În 2013, a fost promovat de abonamentul modului online rival JustFab, dar continuă să funcționeze ca un brand separat.

Viața personală și caritate

În 1970, Shapiro sa căsătorit cu Linell Thomas; au avut doi fii pe nume Grant și Brent. Cel din urmă copil a murit din cauza unei supradoze de droguri în 2005. Ca răspuns, Shapiro a fondat Fundația Brent Shapiro, o organizație nonprofit dedicată creșterii gradului de conștientizare a drogurilor. Shapiro servește ca președinte al consiliului de administrație al Fundației; el este, de asemenea, președintele unei unități de reabilitare numită Pickford Lofts.

Articolul precedentBilly Graham
Articolul următorDavid Otunga

Related Articles

Ultimele articole