Rick Rubin

Valoare netă Rick Rubin: Rick Rubin este un producător american de discuri care are o netă de 250 de milioane de dolari. El este cel mai bine cunoscut pentru că a fost co-președinte al Columbia Records și co-fondatorul Def Jam Recordings, alături de Russell Simmons. Este considerat unul dintre cei mai buni producători de discuri din muzica americană astăzi și a lucrat cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști din istorie.

Începutul vieții timpurii și al carierei: Frederick Jay Rubin sa născut în Long Beach, New York, pe 10 martie 1963. A fost crescut în Lido Beach, New York, de părinții Michael și Linda. În timp ce era elev la liceul Long Beach, a început să cânte într-o trupă cu câțiva prieteni, iar în cele din urmă un profesor la ajutat să înființeze trupa punk The Pricks.

Folosind reportofonul cu patru piste al școlii sale, Rubin a fondat Def Jam Records în ultimul an. De asemenea, a format trupa punk Hose, iar una dintre melodiile trupei a devenit prima lansare a lui Def Jam în 1982. Hose a fost activ în scena punk din New York și chiar a făcut turnee în Midwest și California. Au cântat cu trupe hardcore precum Meat Puppets, Husker Du, Circle Jerks, Butthole Surfers și Minor Threat. Rubin a început să devină mai interesat de scena hip-hop din New York, iar trupa sa despărțit în 1984.

Rubin sa împrietenit cu DJ Jazzy Jay din Zulu Nation și a început să învețe despre producția hip-hop. Împreună, au produs piesa „It’s Yours” pentru T La Rock, lansată prin Def Jam. Jazzy Jay la prezentat pe Rubin lui Russell Simmons, promotorul concertului/managerul artistului, și au lansat împreună „I Need a Beat” al lui JJ Cool J.

Def Jam Records: Încarnarea oficială a Def Jam Records a fost formată în timp ce Rubin a urmat cursurile Universității din New York în 1984, cu Rubin și Simmons, ambii alături de etichetă. Rubin sa aventurat dincolo de Bronx, Brooklyn și Harlem, pentru a cerceta și a găsi rapperi în locații și locuri precum Queens, Staten Island și Long Island. This search a condus la Rubin să semneze grupul hip-hop Public Enemy. Alte acte asociate cu Rubin includ Beastie Boys; ia ajutat să-i îndepărteze de sunetul lor original punk și să se îndrepte spre rap. Rubin a produs cu succes și pentru Run-DMC. Sunetul care caracterizează munca sa de producție din această activitate este o fuziune de rap și heavy rock. Acest lucru se reflectă poate cel mai bine în colaborare din 1986 dintre Run-DMC și Aerosmith, „Walk This Way”.

Rubin a trecut cu ușurință între muzica rap și rock, și primul său parteneriat cu trupa metal a fost cu trupa Slayer, producând albumul „Reign in Blood” (1986). Alte proiecte notabile la care a lucrat din această activitate includ „Electric” (1987), al treilea album al Cultului, produs de Rubin; și „Tougher Than Leather” (1988), un film Run-DMC regizat și co-scris de Rubin.

Def American / American Recordings:Cu toate acestea, Rubin și Simmons s-au despărțit în 1988, după ce Rubin sa certat cu președintele lui Def Jam la acea vreme, Lyor Cohen. În timp ce Simmons a rămas la New York cu Def Jam, Rubin sa mutat la Los Angeles, unde a început Def American Records. A continuat să lucreze cu trupe rap precum Public Enemy, LL Cool J și Run DMC dar lucrarea sa din această activitate, sa concentrat în principalele genurile rock și metal. A semnat trupele rock Danzig, Masters of Reality, The Four Horsemen, Wolfsbane și The Jesus and Mary Chain. După ce a aflat că cuvântul „def” a fost acceptat în dicționar, a ținut o înmormântare pentru cuvânt, plângând trecerea lui în curent. Apoi și-a redenumit noua etichetă de la Def American Recordings, devenind acum doar American Recordings. Primul proiect al American Recordings a fost albumul lui Jonny Cash „American Recordings” (1994), și următoarele cinci albume ale lui Cash au fost toate lansate și de label. Albumul lui Cash din 2003 „The Man Comes Around” a câștigat chiar și un Grammy în 2003 pentru cea mai bună interpretare vocală country masculină, cu o nominalizare pentru cea mai bună colaborare country cu voce.

Frazer Harrison/Getty Images

În plus, Rubin a lucrat cu artiști la proiecte care au fost lansate la alte case de discuri, inclusiv șase albume Red Hot Chili Peppers între 1991 și 2011, care au primit în total șaisprezece nominalizări la Grammy (șase victorii) și la câștigat pe Rubin. în 2006 Producătorul Anului Grammy pentru munca sa pe albumul „Stadium Arcadium” (2006). Alte albume pe care le-a îngrijit un produs includ „Wandering Spirit” de Mick Jagger (1993), „Voodoo-U” de la Lords of Acid (1994), „Wildflowers” ​​​​de Tom Petty (1994), „Ballbreaker” de la AC/DC (1995), „Sutras” de Donovan. „ (1996), „Death Magnetic” de la Metallica (2008) și proiectul de două albume al Shakirei „Fijacion Oral Vol. 1” și „Oral Fixation Vol. 2” (2005).

Columbia Records și American Recordings Revival: Rubin a fost numit co-șeful Columbia Records în mai 2007. În timp ce se află la Columbia, a câștigat de două ori premiul Grammy pentru Producătorul anului, non-clasic; o dată în 2007 pentru munca sa cu artiști precum Dixie Chicks, Michael Kranz, Red Hot Chili Peppers, U2, Green Day și Johnny Cash în cursul anului 2006; și o dată în 2009 pentru munca sa cu Metallica, Neil Diamond, Ours, Jakob Dylan și Weezer în cursul anului 2008. Rubin a câștigat și premiul Grammy pentru Albumul Anului în 2012 pentru rolul său de producător pe albumul lui Adele „21” (2011). ).

A părăsit Columbia în 2012 și și-a reînviat label-ul American Recordings ca o amprentă prin Republic Records. Primele albume pe care le-a lansat pe nouă amprentă au fost „La Future” de la ZZ Top (2012) și „The Carpenter” (2012) de la Avett Brothers.

Imobiliare : Rubin deține o serie de proprietăți notabile în Los Angeles. În 1992, Rick a plătit 2 milioane de dolari pentru un conac închis de 9.300 de metri pătrați deasupra Sunset Strip din West Hollywood. Nu după mult timp după ce a plătit 785.000 de dolari pentru o casă cu 4 dormitoare, presupusa băntuită, în zona Laurel Canyon din LA, cunoscută sub numele de „Conacul”. Red Hot Chili Peppers a locuit la acest conac în timp ce înregistrează albumul lor de succes „Blood Sugar Sex Magik”. După această experiență, Rubin sa transformat în esență într-un spațiu de înregistrare cu normă întreagă, care a fost folosit de Audioslave, Maroon 5, Linkin Park, Slipknot, The Mars Volta și multe altele.

Shangri La și Malibu: în Malibu, Rick deține mai multe proprietăți, dintre care două au ars în mod tragic în timpul incendiului Woolsey din 2019. În octombrie 2019, Rick a început din nou în Malibu, cu aplicarea unei case de 8,1 milioane de dolari cu vedere la ocean.

Rick a închiriat o casă în Malibu pentru peste un deceniu, bine realizat cu sfârșitul anilor 1990. nivelonat o proprietate legendară numită Shangri La pentru 2 milioane de dolari.

Shangri La a fost mult timp mai mult un studio de muzică decât o locuință. În anii 1950, proprietatea ar fi fost folosită ca un bordelo de lux. În anii 1960, casa a fost folosită ca episod de film din „Mr. Ed”, iar actorul/calul locuia de fapt în grajdul proprietății. În anii 1970, un producător de muzică a cumpărat Shangri La și la transformat într-un studio de muzică cu normă întreagă. În următorul deceniu+ a fost folosit de artiști precum Bonnie Raitt, Ringo Starr, Bob Dylan și Eric Clapton. De obicei, artiștii închiriază proprietatea pentru săptămâni sau chiar luni la un moment dat, locuind acolo în timp ce fac muzică. Shangri La a devenit celebru după ce a fost prezentat în filmul lui Martin Scorsese din 1978 „The Last Waltz”, despre grupul de muzică, The Band.

După ce Rubin a devenit proprietar, el a continuat o misiune de renovare/upgrade fără sfârșit. A păstrat fostul autobuz de tur al lui Bob Dylan, transformându-l într-un spațiu chill. Se pare că trimite noi idei de design arhitecților săi lunar. Echipa sa vopsește continuu studioul și spațiul de producție în alb, astfel încât să pară întotdeauna perfect curat și proaspăt. Mulți muzicieni moderni au înregistrat aici, în special Kanye West.

Articolul precedentCC Sabathia
Articolul următorSam Smith

Related Articles

Ultimele articole