Rasul te mentine mereu tanara si frumoasa – Radeti din toata inima

Rasul te mentine mereu tanara si frumoasa – Radeti din toata inima

Buna dispozitie alunga hormonii stresului, este dovedit medical. La opt saptamani, un bebelus le poate zambi celor din jur, iar la douasprezece, chicoteste si se bucura…
Deja ati ras astazi din tot sufletul? Atunci nu putem decat sa va felicitam: ati facut ceva pentru sanatatea dvs. – chiar si pentru suflet. Caci rasul este expresia bucuriei. Poate, de asemenea, sa ridice si moralul. Cine rade capata o dispozitie mai buna. Iata un mic truc: tineti un creion in gura, asa incat buzele sa schiteze un suras sau pronuntati vocala E. Aceste lucruri au fost cercetate de catre gelotologi – oamenii de stiinta care se ocupa cu rasul. Astfel, ei au descoperit ca acum 40 de ani se radea de trei ori mai mult decat acum. Tendinta in cazul adultilor este in descrestere. In vreme ce copiii inca mai rad aproximativ de 400 de ori pe zi, adultii rad doar de pana la 15 ori pe zi. Pacat!
Rasul va mentine in forma, intrucat de la fata pana la burta se pun in miscare cca. 300 de muschi. Singur, doar „muschiul rasului”, muschiul zigomatic, actioneaza 15 muschi ai fetei, printre care cei ai sacului lacrimal – de aceea putem rade cu lacrimi. In timpul unui acces de ras, muschii burtii imping aerul catre exterior cu 100 km/ora, respiratia se accelereaza, iar plamanii se umplu cu oxigen de doua-patru ori mai mult decat de obicei. Asadar, dupa un acces de ras, corpul nostru este mai bine irigat si proaspat.

Rasul este sanatos, caci creste alimentarea cu oxigen a creierului si se activeaza hormonii fericirii. Stresul este eliminat datorita productiei restranse de adrenalina si cortizol, hormonii stresului, ajungandu-se astfel la un somn mai bun si mai odihnitor. Digestia este, de asemenea, stimulata datorita „masajului” pe care diafragma il exercita asupra zonei abdominale. Circulatia este activata datorita cresterii pe termen scurt a presiunii sangelui. Sistemul imunitar se intareste, deoarece creste numarul anticorpilor care ne protejeaza de bacterii si virusi. Cel mai bun lucru este faptul ca acest medicament, rasul, este gratis si complet lipsit de efecte secundare.
Rasul ne face mai simpatici, intrucat in modul de comunicare uman este perceput ca un semn de intelegere si acceptare. Anumiti oameni de stiinta cred ca rasul este mai vechi decat limbajul, caci „zona rasului” din creier este, in mod evident, mai veche decat centrul vorbirii. Rasul are un efect linistior si ingradeste conflictele. Un salut insotit de un zambet deschide usile. Un suras pentru o scuza este de mare ajutor. Rasul impreuna cu ceilalti, spre exemplu dupa o victorie sportiva, este un semnal important al legaturii dintre cei implicati. In plus, rasul este prietenul ideal cand vine vorba de comunicare, deoarece sunteti mai simpatice si sunteti intampinate, in schimb, cu mai multa simpatie din partea celorlalti. Concluzie: chiar daca nu e nimic de ras, straduiti-va sa suradeti prietenos.


 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole