Rafael Nadal

Care este valoarea netă, salariul și câștigurile din carieră Rafael Nadal?

Rafael Nadal este un tenismen profesionist spaniol care are o avere netă de 220 de milioane de dolari. Considerat unul dintre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile, Rafael Nadal a câștigat nenumărate turnee de-a lungul anilor. Cunoscut drept „regele argilei”, Nadal deține un record de 82 de victorii consecutive pe o singură suprafață (zut).

El a câștigat cel puțin un Grand Slam în fiecare an timp de zece ani consecutiv – un alt record. În ianuarie 2022, Nadal a câștigat cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam când a câștigat la Australian Open. This victorie ia împins câștigurile din cariera pe terenuri peste 127 de milioane de dolari, cu aproximativ 3 milioane de dolari în spatele lui Roger Federer și cu 27 de milioane de dolari în spatele jucătorului de tenis masculin cu cele mai mari câștiguri din toate timpurile, Novak. Djokovic.

De-a lungul carierei sale, Nadal a câștigat numeroase premii, inclusiv Premiul pentru Sportivitate și cinci premii Jucătorul Anului ATP. De asemenea, a fost numit campion mondial ITF de patru ori și a câștigat o dată laureus World Sportsman of the Year.

Într-un anumit an, Rafael câștigă 40 de milioane de dolari din câștigurile turnee, taxele de apariție și din aprobări. În iunie 2020, câștigurile sale la French Open, câștigurile din carieră ale lui Rafael Nadal (aprobări + câștiguri) au depășit oficial 500 de milioane de dolari.

Tinereţe

Rafael Nadal sa născut pe 3 iunie 1986 în Mallorca, Spania. Tatăl său era un om de afaceri care deținea mai multe companii, iar unchiul său era un fost fotbalist profesionist. Un alt unchi a văzut potențialul atletic al lui Nadal când băiatul avea doar trei ani și la încurajat să învețe să joace tenis. Până la vârsta de opt ani, Rafael Nadal a câștigat campionate de tenis sub 12 ani, arătând și potențial ca fotbalist. În cele din urmă, tatăl lui Nadal la pus să aleagă un sport sau altul pentru a-și crea mai mult timp pentru temele școlare.

Deși federația spaniolă de tenis dorea ca Nadal să se mute la Barcelona pentru a se antrena cu finanțarea guvernului, familia sa a refuzat să-l lase să plece acasă. Tatăl său a acoperit în schimbul costurilor pregătirii sale și a continuat să se dezvolte în Mallorca. În 2001, când Nadal avea doar 15 ani, la învins pe profesionist pensionar Pat Clash într-un meci de expoziție.

Carieră

Mai târziu în acel an, Nadal și-a început cariera profesionistă la vârsta de 15 ani. În curând au venit primele victorii, iar Nadal a devenit al nouălea jucător din istorie care a câștigat un meci ATP înainte de vârsta de 16 ani. Anul viitor, a ajuns în semifinale la Băieți. Turneu de simplu la Wimbledon. De asemenea, a participat la victoria Spaniei împotriva Statelor Unite în Cupa Davis pentru juniori.

În 2003, Nadal sa clasat pe locul nr. 79 în lume și a continuat să se bazeze pe succesul său anterior. A participat la diverse turnee și a câștigat primul titlu ATP (un eveniment de dublu) în Croația. Anul viitor, a câștigat primul său titlu ATP la simplu, când a câștigat Prokon Open. De asemenea, a jucat pentru prima dată cu Federer, ieșind învingător și a înregistrat prima sa victorie într-un eveniment de simplu în timpul Cupei Davis.

În următorii câțiva ani, Nadal și-a continuat rivalitatea cu Federer și a câștigat mai multe titluri de Grand Slam. În 2005, Nadal a câștigat 79 de meciuri, în timp ce Federer a câștigat 81. Aceasta a fost o perioadă în care Nadal și-a stabilit dominația pe terenurile de zgură. Nadal la învins pe Federer în semifinala Openului francez din 2005. În 2006, la învins pe Federer la finala de la French Open, devenind primul jucător care a câștigat victoria împotriva lui Federer într-o finală de Grand Slam. Până la sfârșitul anului, Nadal și-a consolidat poziția de al doilea jucător din lume.

Federer și Nadal și-au schimbat încă o dată victorii și înfrângeri în 2007, deși zvonuri despre accidentări l-ar afecta pe Nadal în 2008. În acel an, la întâlnirea cu Federer în finala de la Wimbledon pentru ceea ce mulți mulți a fi cel mai mare meci de tenis din toate timpurile. Din cauza întârzierilor ploii și a abilităților egale, meciul a devenit cel mai lung din istoria Wimbledon. În cele din urmă, Nadal a câștigat setul final chiar înainte ca terenul să fie eclipsat de întuneric. Nadal a încheiat anul cu numărul unu în clasamentul mondial.

În 2008, Rafael Nadal a câștigat și o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Getty

În 2010, Nadal și-a încheiat cariera de Golden Slam câștigând toate cele patru titluri de Grand Slam. În următorii câțiva ani, Nadal a continuat să aibă succes pe teren, deși era încă tulburat de accidentări. Până în 2015, succesul și-a început să scadă și nu a reușit să câștige un Grand Slam. Acest lucru că seria lui de zece ani de a câștiga cel puțin un titlu pe an luat la sfârșit. Anul acesta sa încheiat oarecum dezamăgitor, deoarece a trebuit să se oprească pentru a-și lăsa încheietura să se vindece.

Nadal la începutul 2017 cu o altă înfrângere împotriva lui Federer, a ajuns în finala de Grand Slam pentru prima dată din 2014. A pierdut și împotriva lui Federer în finala Masters de la Miami, marcând un punct de cotitură în rivalitatea în favoarea lui. Federer. Cu toate acestea, a reușit să câștige Openul Francez pentru a zecea oară record, consolidându-și încă o dată poziția de număr unu în lume. Cu această realizare, Nadal a fost primul jucător de peste 30 de ani care a încheiat anul pe primul loc.

În 2018, Djokovic la înlocuit pe Nadal ca numărul unu în lume, în ciuda unui sezon solid al jucătorului spaniol. În 2019, a câștigat din nou Openul Francez, oferindu-i 12 victorii în total la eveniment. El a încheiat din nou anul cu clasamentul numărul unu – la vârsta de 33 de ani. Aceasta a marcat o intindere extraordinara a clasamentului numarului unu care a inceput pentru prima data in 2005.

Avize

Rafael are o relație strânsă cu Kia Motors, care la sponsorizat din 2006. El este sponsorizat și de Nike, iar această companie a proiectat îmbrăcăminte special pentru Nadal de-a lungul anilor. În plus, are aprobări cu colonii Lanvin, Quely (o companie alimentară din Mallorca), Emporio Armani și PokerStars.

Câștiguri

De a devenit profesionist în 2001, Nadal a câștigat peste 130 de milioane de dolari în premii în bani din turneu. Nadal aduce milioane de dolari în fiecare an diverse sale aprobări din alegeri. Între iunie 2016 și iunie 2017, el a câștigat peste 21 de milioane de dolari numai din aprobări. În 2016, Rafael Nadal a fost una dintre cele mai bine plătite celebrități din lume, aducând acasă 40 de milioane de dolari din câștiguri și din aprobări la turnee. Între iunie 2017 și iunie 2018, Rafael Nadal a câștigat 41 de milioane de dolari din salariu și din aprobări. El a câștigat aproximativ aceeași sumă în anul următor și din nou între iunie 2019 și iunie 2020.

În total, câștigurile din carieră ale lui Rafael Nadal (avizuri + câștiguri) depășesc 500 de milioane de dolari.

Related Articles

Ultimele articole