Q-Tip

Care este valoarea netă a Q-Tip?

Q-Tip este un rapper și producător de discuri american care are o netă de 6 milioane de dolari. Cunoscut și sub numele de „The Abstract”, este cunoscut pentru munca sa cu grupul de hip hop de succes A Tribe Called Quest. Stilul său unic de hip-hop este celebrat pentru influențele sale de jazz, iar versurile sale ating adesea teme filozofice și ezoterice. În afară de muncă sa cu A Tribe Called Quest, el este cunoscut pentru că a început o echipă de producție numită The Ummah. În plus, Q-Tip este un artist solo de succes care a lansat albumul precum „Amplified” și „The Renaissance”, dintre care cel din urmă ia adus o nominalizare la premiile Grammy.

În afara muzicii, Q-Tip a avut succes ca actor, apărând în filme precum „Poetic Justice”, „She Hate Me” și „Prison Song”. În plus, este un DJ consacrat care a găzduit „Abstract Radio” pe Apple Music 1 de mulți ani. În 2018, a început să predea jazz și hip hop la Universitatea din New York. Mulți observatori cred că Q-Tip este una dintre cele mai influente figuri din istoria hip-hop-ului, unii chiar numindu-l cel mai mare rapper al tuturor timpurilor. În general, se înțeleg că este unul dintre cei mai buni textiști care au împodobit vreodată genul.

Tinereţe

Jonathan William Davis sa născut pe 10 aprilie 1970 în New York City. Crescut în Harlem de o familie cu rădăcini caraibiene și afro-americane, Jonathan sa stabilit în cele din urmă în Queens împreună cu familia sa. Până la vârsta de nouă ani, Jonathan rapea deja intens împreună cu prietenul său din copilărie, Phife Dawg. În această perioadă, Davis a ascultat des colecția de jazz a tatălui său. În timp ce a urmat liceul, sa întâlnit cu câțiva prieteni noi și a format Jungle Brothers, un nou grup de hip hop. În această perioadă, a jucat în diferite bătălii de rap și un cunoscut nume de scenă J Nice și MC Love Child. Când Davis avea 16 ani, tatăl său a murit din cauza emfizemului.

Carieră

Jonathan a început să rape de o vârstă fragedă. În timpul anilor de liceu, a colaborat cu Shaheed Muhammad pentru a face casete demonstrative pentru prima dată. Li s-au alăturat apoi Phife Dawg și Jarobi White și împreună au devenit cunoscuți sub numele de Quest. În prima parte a carierei sale, i sa dat pentru prima dată porecla Q-Tip de către un alt muzician pe nume Afrika Baby Bam. Același muzician a dat mai târziu grupului și-a numit numele „A Tribe Called Quest”. Înainte de aceasta, grupul a lansat un album de debut intitulat „Straight out the Jungle”. În această perioadă, Q-Tip și colegii săi artiști au devenit cunoscuți pentru afrocentrism.

În 1989, A Tribe Called Quest a semnat un nou contract cu Jive Records. Apoi au lansat un album de debut sub noul lor numit „People’s Instinctive Travels and the Paths of Rhythm”. Acest album a ajutat la consolidarea reputației lui Q-Tip ca fiind unul dintre cei mai pricepuți textieri ai generației sale. În această perioadă, a apărut și pe piesa house „Groove is in the Heart” de Deee-Lite, care a devenit un hit uluitor în toată lumea.

În 1991, A Tribe Called Quest a apărut cu un al doilea album numit „The Low End Theory”. Discul a devenit un hit și la ajutat pe Q-Tip să-și arate abilitățile de producție de jazz. În următorii câțiva ani, Q-Tip și-a continuat munca de producție cu alți câțiva artiști, inclusiv Apache și Tupac Shakur. În această perioadă, și-a făcut debutul în actorie alături de Shakur în filmul „Poetic Justice”. Totuși, a rămas activ cu A Tribe Called Quest, lansând un album intitulat „Midnight Marauders”. Acest album sa dovedit a fi cel mai de succes al lor de până acum și a fost foarte lăudat de critici.

Getty Images

La mijlocul an ’90, Q-Tip a început să caute provocări mai mari în afara A Tribe Called Quest, lansând numeroase albume de platină cu grupul. Și-a îndreptat atenția către producție, lucrând cu artiști precum Nas și Craig Mack în timp ce colaborează cu Beastie Boys. În 1995, a făcut echipă cu producătorul de la Detroit Jay Dee pentru a crea o nouă echipă de producție numită The Ummah. Dee și Q-Tip au creat apoi o casă de discuri intitulate Museum Music și au semnat rapid Vinia Mojica.

În această perioadă, Q-Tip a descoperit și Mobb Deep și a ajutat să producă albumul lor din 1995 „The Infamous”. Spre sfârșitul anilor 90, a colaborat cu artiști suplimentare precum Busta Rhymes, Consequence, Janet Jackson, Mariah Carey și alții. Q-Tip sa convertit apoi la islam, schimbându-și numele în Kamaal Ibn John Fareed. În plus, a început să se îndepărteze de alți membri ai A Tribe Called Quest, în special de Phife Dawg. Grupul a lansat un album intitulat „The Love Movement”, deși s-au desființat deja când albumul a ajuns pe rafturi.

După destrămarea A Tribe Called Quest, Q-Tip sa concentrat pe cariera sa solo. După un single intitulat „Get Involved”, a lansat un album de debut numit „Amplified”. Acest album conținea hituri precum „Vivrant Thing” și „Breathe and Stop”. Albumul a primit în cele din următorii recenzii pozitive și a câștigat o certificare de aur. „Vivrant Thing” a fost nominalizat ulterior la un premiu Grammy. În 2001, a apărut în filmul „Prison Song”, după ce a co-scris și scenariul. De asemenea, a contribuit cu mai multe piese la film. A urmat un alt album solo cu „Kamaal the Abstract”, deși acest album nu a fost lansat până în 2009 din cauza unor probleme de etichetă.

În 2008, a lansat „The Renaissance” prin Universal Motown. Acesta sa dovedit a fi cel mai înalt album al său de până acum și ia adus o nominalizare la premiile Grammy pentru Cel mai bun album rap. În anii 2010, Q-Tip a lucrat cu artiști precum Kanye West, Jay-Z, Mariah Carey și D’Angelo. În această perioadă, a început să găzduiască și Abstract Radio pe Apple Music 1. Spre ultima parte a deceniului, a lucrat cu Demi Lovato, Mary J. Blige, Danny Brown, Gang Starr și Eminem, continuând să lucreze la o nouă muzică solo. .

Articolul precedentJohn D. Rockefeller
Articolul următorJohn Grisham

Related Articles

Ultimele articole