Produsele cosmetice au o garantie

Produsele cosmetice au o garantie

Daca ai pretentia ca produsele de machiaj si produsele cosmetice sa isi faca datoria, este absolut necesar sa le folosesti numai cat timp sunt in termenul de valabilitate. In plus, este mult mai igienic asa, evitand posibile alergii sau iritatii provocate de produsele expirate. Chiar daca iubesti fardul de pleoape roz fucsia pe care nu l-ai mai gasit produselor-cosmetice-au-o-garantienicaieri, o data ce termenul de valabilitate a expirat, e momentul sa te desparti de el, chiar daca e pe jumatate plin. Unele produse cosmetice au pe eticheta, in spatele produsului, imaginea unei cutiute deschise, in interiorul careia veti gasi insemnele 6M, 12M, 24M, 36M. Asta inseamna ca din momentul in care este desigilat si intra in contact cu aerul, produsul mai este valabil numarul respectiv de luni. Ce ar mai fi bine de stiut?

Conditiile de folosire a produselor naturale. Produsele cosmetice naturale si produsele de machiaj pe baza de minerale sunt foarte recomandate de stilisti, insa e bine de stiut ca produsele pe baza de plante si derivate din plante, care nu folosesc conservanti artificiali ci alternative non-traditionale, sunt cele mai usor atacate de bacterii. Acetse produse au un risc de contaminare ridicat si implicit au si o perioada de valabilitate mai scurta. Respectati cu strictete intructiunile de pa ambalaj si aruncati produsul dupa ce a exprirat, indiferent cat a fost de scump sau de putin folosit. Fiti precauti in special cu produsele care intra in contact cu ochii, acestia fiind mult mai sensibili in fata infectiilor.
Igiena periodica a portfardului. Pentru a nu ajunge in situatia sa folositi inconstient produse expirate, este foarte importantc a o data pe luna sa faceti o curatenie generala in portfard, curatenie care sa implice curatarea efectiva si spalarea portfardului, spalarea pensulelor, periilor si aplicatoarelor de la toate produsele de machiaj, verificarea termenelor de garantie a produselor, aruncarea produselor care sunt pe terminate. Numai asa te poti asigura ca produsele sunt in forma maxima si iti vor oferi un machiaj impecabil, dar si ca igiena si sanatatea ta nu sunt puse in pericol. In plus, un astfel de raid in portfard sau pe raftul de cosmetice iti ofera scuza perfecta pentru a iesi la cumparaturi la Sephora!
Reguli generale pentru stocarea si folosirea cosmeticelor. Chira daca termenul de garantie al unui anumit produs se intinde pe 2 ani, el poate exira mai devreme daca nu este stocat in conditii optime. Asa cum un iaurt rezista o saptamana in frigider, insa se strica de pe o zi pe alta daca nu este tinut la rece. Ca si o regula generala, nu pastra produsele cosmetice, in special cele sub forma de pudra sau pulbere in baie, ami ales daca aceasta nu are aerisire, pentru ca umiditatea afecteaza textura produsului si favorizeaza inmultirea bacteriilor.
Nici soarele puternic nu le face foarte bine fardurilor si cosmeticelr tale, asa ca tine-le departe de actiunea directa a soarelui, care le alterneaza atat textura cat si culoarea si mirosul si le scurteaza considerabil durata de viata. Indiferent cat de amuzant e pentru fete sa se machieze impreuna inainte de a iesi in oras, evitati imprumutarea produselor cosmetice care nu au pompita (cum este fondul de ten). Puteti imprumuta fardurile de ochi cu conditia sa folositi aplicatoare curate pentru fiecare persoana in parte, dar in nici un caz n ar trebui sa faceti schimb de creion contur pentru ochi sau mascara. Desi aceste masuri vi se pot parea exagerate si egoiste, riscul infectiilor si transmiterii bacteriilor este foarte mare, mai ales daca produsul a fost indelung folosit si bacteriile s-au inmultit dupa voia lor.

Articolul precedentCum sa faci o intalnire reusita
Articolul următorDeserturi de nunta

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole