Probleme si intamplari in dragoste – Limbajul atingerii – Expresiile atingerii

Probleme si intamplari in dragoste – Limbajul atingerii – Expresiile atingerii

Atingerea este un limbaj aproape uitat pentru cea mai mare parte dintre oameni. Si asta pentru ca multi dintre ei o considera sinonima cu sexul. Multe persoane nu primesc sau nu ofera decat foarte rar o atingere cu adevarat dragastoasa. Corpul este privit ca un mecanism, in ideea ca trebuie sa te prezinti bine cu el si sa te incadrezi in cerintele momentului respectiv.

Din ce in ce mai multa energie este directionata catre minte, ca si cand mintea ar fi singurul aspect evolutiv al omului. Activitatile zilnice sunt indeplinite mecanic, fara o constienta fizica deosebita. In momentul in care apare durerea, abia atunci devenim atenti la viata din corpul nostru.

Oamenii au pierdut stiinta atingerii trupesti. Placerea, extazul, orgasmul, inteligenta instinctuala naturala, procesul gandirii, intuitia, cunoasterea interioara, intelepciunea, traile (fizice si emotioanale) si dragostea sunt doar cateva dintre calitatile ce se pot manifesta doar prin intermediul corpului nostru. Ele au o contributie esentiala in ceea ce priveste rostul vietii.

Una dintre trasaturile esentiale ale atingerii este capacitatea de a atrage constientizarea asupra trupului. Simpla atingere a unei zone iti va atrage atentia asupra ei si iti va permite sa simti aceasta parte a corpului si senzatiile subtile sau calitatile asociate ei. Deoarece tindem sa ne ridicam catre minte si sa ne deconectam de trup, atingerea este cel mai eficient mod de „a ne cobori” inapoi in trup.
Expresiile atingerii
 Atingerea incarcata de dragoste, tandrete, afectiune si grija este un anumit tip de atingere. Din pacate, este si cel mai neglijat tip de atingere. Mainile trebuie sa fie relaxate atunci cand atingi sau maingai persoana iubita. Deoarece multe dintre noi nu primim destul de multe atingeri in copilarie, nu suntem deschise sau ne simtim stangace in fata acestei forme de exprimare. Poate trece o perioada destul de indelungata pana sa simtim nevoia de acel moment al atingerii sau de cele mai multe ori nu suntem constiente de aceasta nevoie.
 Atingerea sexuala – este folosita pentru a excita partenerul, inainte si in timpul actului sexual. Spre deosebire de atingerea incarcata de dragoste, acest tip de atingere este insa cel mai des folosit. Oamenii se ating foarte rar din motive nonsexuale. Prin acest tip de atingere, se comunica de fapt dorinta.
 Atingerea constienta este un tip de atingere care presupune implicarea ambilor parteneri. Trupurile isi pierd densitatea si devin un fel de energii fluide. Cel ce iubeste si cel ce este iubit se contopesc si devin unul si acelasi trup.

Mainile sunt instrumente uimitor de sensibile, prin care putem comunica. O simpla atingere poate spune multe. Cand atingi o persoana, mainile vor transmite gandurile sau dorintele tale, iar cel atins le va interpreta cumva la nivel fizic si va simti puterea din spatele atingerii. Acesta este limbajul atingerii.

Intre indragostiti, pe masura ce relatia avanseaza, atingerea este folosita mai ales pentru a crea excitatia necesara actului sexual. Este o atingere cu un singur scop, acela de a obtine o reactie de la partener.

Limbajul atingerii poate insemna si masaj. Nu conteaza tehnica pe care o folosesti, ci important este ca trupurile voastre sa fie lipite unul de celalalt. Concentreaza-te asupra atingerilor si fi atenta la ceea ce faci. Aminteste-ti ca mainile tale pot transmite si cele mai ascunse ganduri. Cel mai important este ca atunci cand faci un masaj sa te bucuri de el. Daca iti place ceea ce faci si mai ales daca iti iubesti cu adevarat partenerul, atunci el va simti toata dragostea ta. A da si a primi sunt doua opuse complementare – nu poti avea una fara cealalta. Astfel de senzatii cauta oamenii atunci cand se implica intr-un act sexual. Cultivarea atingerilor iti pot imbuntati si iti pot aduce experiente noi in viata sexuala.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole