Primul raport sexual

In timpul actului sexual corpul nostru printr-o serie de transformari absolut firesti care duc, in final, catre obtinerea placerii. 6Perspectiva primului raport sexual da nastere temerilor si multor intrebari, care pot fi lamurite daca sunt cunoscute modificarile prin care trece corpul in momentul respectiv.

Ce se intampla? Mangaierile si sarutarile dintre parteneri duc la excitarea celor doi, care atrage dupa sine si excitarea organelor sexuale. In cazul baietilor, penisul intra in erectie. La fata, vulva se modifica si se umezeste, iar clitorisul iese putin din preput. Clitorisul este zona cea mai erogena a corpului feminin, care trebuie stimulat cu delicatete, pentru ca miscarile brutale ii aduc mai multa durere decat placere.

Orgasmul. Orgasmul clitoridian este primul care apare, iar el poate sa nu fie insotit de senzatii vaginale. La inceputul vietii sexuale acestea nu sunt multe. Unele fete au destul de repede senzatii vaginale intense, al caror sediu nu este intotdeauna clar, insa zona cea mai frecventa pare a fi peretele anterior al vaginului, pe langa care trece canalul urinar.

Punctul G. unii sexologi au incercat sa gaseasca “punctul G”- care a fost considerat punctul de maxima intensitate a placerii feminine. Adevarul este ca nu exista un singur punct al placerii. Orgasmul nu este numai desavarsirea unei placeri crescande, ci si senzatia unui val de placere maxima, urmat de o destindere brusca a corpului. El poate aparea si fara contact, in vise sau in imaginatia erotica. In cazul baiatului, orgasmul este constant si survine in momentul ejacularii. Un act sexual reusit este acela in care partenerii se simt bine impreuna. Trebuie sa ajunga la orgasm ambii, simultan sau nu. Dupa o perioada de timp activa a relatiei sexuale, partenerii incep sa se cunoasca si sa stie fiecare punctele erogene, si cum sa ajunga la orgasm. Experimentati, comunicati, simtiti-va bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *