Pâine de carne

Care a fost valoarea netă a lui Meat Loaf?

Meat Loaf a fost un muzician și actor american care avea o valoare netă de 40 de milioane de dolari la momentul morții sale în 2022. Pe o carieră de reușite de mai multe decenii, Meat Loaf a fost o figură mai mare decât viața în industria divertismentului. A lansat 12 albume solo de studio și a apărut în peste 100 de filme și emisiuni de televiziune.

Albumul solo de debut al lui Meat Loaf, „Bat Out of Hell” din 1977 este unul dintre cele mai bine vândute albume din istorie, cu vânzări de peste 43 de milioane de exemplare. Albumul 14x Platinum continuă să se vândă în aproximativ 200.000 de exemplare în fiecare an, la mai bine de patru decenii de la lansare. A petrecut nouă ani în topurile muzicale.

Ca actor, Meat Loaf este cunoscut pentru roluri notabile precum Eddie în „The Rocky Horror Picture Show” (1975) și Robert „Bob” Paulson în „Fight Club” (1999). În 1999, a lansat „To Hell and Back: An Autobiography”, iar acesta a fost transformat într-un film TV VH1, „Meat Loaf: To Hell and Back”, în 2000.

Tinereţe

Meat Loaf sa născut Marvin Lee Aday pe 27 septembrie 1947, în Dallas, Texas. Părinții săi, Wilma și Orvis, dețineau Griffin Grocery Company, iar Wilma a predat la școală și a cântat cu grupul gospel Vo-di-o-do Girls. Orvis, un fost ofițer de poliție, era un alcoolic care uneori dispărea zile întregi. Meat Loaf a urmat liceul Thomas Jefferson, unde a apărut în producțiile „The Music Man” și „Where’s Charley?” A absolvit în 1965, apoi sa înscris la Lubbock Christian College. Mai târziu sa transferat la Universitatea de Stat din North Texas, dar după ce mama lui a murit în 1967 și am lăsat-o moștenire, el a renunțat și sa mutat la Los Angeles.

Cariera muzicala

Prima trupă a lui Meat Loaf, Meat Loaf Soul, a debutat în 1968, lansând pentru Them la Cave din Huntington Beach. Trupa a trecut prin câțiva chitariști principale și prin schimbări de nume, iar în 1970, Meat Loaf a fost distribuit într-o producție de la Detroit a muzicalului rock „Hair”. Motown Records la invitat pe co-starul lui Meat Loaf și „Hair”, Shaun „Stoney” Murphy, să înregistreze un album cu ei, iar „Stoney & Meatloaf” a fost lansat în octombrie 1971. Sa întors mai târziu la „Hair” , apărând într-o producție de pe Broadway, și la întâlnirea pe compozitorul/verisierul Jim Steinman la o audiție pentru muzicalul lui Jim „More Than You Deserve”. Meat Loaf a fost distribuit în spectacol și a continuat să colaboreze cu Steinman la mai multe albume, inclusiv „Bat Out of Hell”. În 1973, Meat Loaf a obținute rolurile lui Eddie și Dr.

David Becker / Getty Images

Meat Loaf a început să lucreze la „Bat Out of Hell” în 1972, iar piesele sale au fost respinse de mai multe cazuri de discuri înainte ca Cleveland International Records să-l semneze cu un contract de discuri. Todd Rundgren a fost de acord să producă și să cânte pe album, iar acesta a fost lansat în octombrie 1977, devenind în cele din urmă unul dintre cele mai de succes albume comerciale din toate timpurile. Meat Loaf a lansat încă 11 albume solo; „Bat Out of Hell II: Back into Hell” din 1993 a fost certificat de 5 ori platină, iar „Welcome to the Neighbourhood” (1995) și „Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose” (2006) au obținut ambele platină. Albumele sale au dat naștere unor single-uri populare precum „Id ​​​​Do Anything for Love (But I Won’t Do That),” „Paradise by the Dashboard Light” și „”Two Out of Three Ain’t Bad”.

Cariera în film și televiziune

În 1975, Meat Loaf la jucat pe Eddie în filmul cult „The Rocky Horr Picture Show” și a apărut ca invitat muzical la „Saturday Night Live” în 1978 și 1981. A apărut și în filmul „Saturday Night Live” „Wayne’s”. World” (1992), „Leap of Faith” al lui Steve Martin (1992) și filmul de groază „Stage Fright” (2014), iar el la jucat pe tatăl lui Jack Black în „Tenacious D in The Pick of Destiny” ( 2006). În 1999, la jucat pe Bob Paulsen în „Fight Club” și a trebuit să poarte un costum gras plin cu semințe de păsări (cu o greutate de peste 100 de lire) pentru rol și avea nevoie de o mască de oxigen după fiecare filmare. scenei de luptă. Meat Loaf a apărut și în mai multe proiecte de televiziune, printre care „Tales from the Crypt” (1992), „The Outer Limits” (2000), „

Viata personala

Meat Loaf sa căsătorit cu Leslie G. Edmonds pe 23 februarie 1979, la mai puțin de o lună de întâlnire cu ea, și a devenit tatăl vitreg al fiicei ei, Pearl. Cuplul sa mutat din New York în Connecticut și au primit-o pe fiica Amanda pe 21 ianuarie 1981. În timp ce locuia în diferite orașe din Connecticut, Meat Loaf a antrenat echipe de softball și baseball pentru copii. Sa mutat înapoi în California în 1998, iar căsătoria lui cu Leslie sa încheiat în 2001. Meat Loaf sa căsătorie cu Deborah Gillespie în 2007, iar cuplul sa mutat în Austin, Texas, în 2012.

Meat Loaf și-a schimbat prenumele în Michael în 1984 și este un creștin și un fan sport, susținând echipa de baseball New York Yankees și echipa engleză de fotbal Hartlepool United. De asemenea, a participat la baseball fantastic și a jucat în turnee de golf cu celebrități. Meat Loaf a urmat o dietă vegetariană timp de mai bine de un deceniu și a devenit vegan în ianuarie 2020 („Veganuary”), în timp ce promova noi produse vegane din meniu Frankie & Benny. În 2011, el a declarat că a avut 18 comoții și sa prăbușit pe scenă în timpul unui concert din Londra din 2003 (din cauza sindromului Wolff-Parkinson-White), unui concert din 2011 la Pittsburgh și al unui concert din 2016 la Edmonton. În 2019, Meat Loaf a căzut de pe o scenă la convenția Texas Frightmare, rupându-și clavicula.

Premii si onoruri

În 1993, Meat Loaf a câștigat un Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală rock, solo pentru „Id Do Anything for Love (But I Won’t Do That)”. În acel an, el a primit, de asemenea, un Echo Award pentru cel mai bun artist internațional rock/pop masculin și un Brit Award pentru cel mai bine vândut album și act single. În 2007, „Bat Out of Hell” a câștigat premiul Classic Album la emisiunea de premii „Classic Rock” Roll Of Honor.

Imobiliare

În 2005, Meat Loaf a plătit puțin sub 3 milioane de dolari pentru o casă de 7.142 de metri pătrați în Calabasas, California. Casa, care a fost prezentată într-un număr din 2008 la „Architectural Digest”, are șapte dormitoare, o sală de proiecție și o zonă. Anterior a deținut o casă în cartierul Brentwood din LA, pe care a vândut-o actorului Greg Kinnear în 2001 pentru 3,6 milioane de dolari.

Related Articles

Ultimele articole