Pielea ingrijita

Pielea ingrijita

Pielea este prima care scoate la iveala semnele imbatranirii si ale unei sanatati precare. Este mult mai usor sa arati tanara atunci cand pielea ta este ingrijita!pielea-ingrijita
Pentru a ne putea ingriji cat mai rational pielea, este necesar un bagaj de cunostinte elementare despre structura ei. Pielea este alcatuita din trei straturi: epidermul, dermul si hipodermul.
Epiderma este stratul exterior care este format preponderent din celule moarte, din care eliminam zilnic cate putin prin spalare sau contactul pielii cu hainele. La fiecare 28 de zile pielea trece printr-un proces de reinnoire. La baza epidermei se afla un strat de celule epiteliale ce se inmultesc permanent pentru a le inlocui pe cele eliminate. Derma ofera elasticitate si rezistenta datorita colagenului si fibrelor de elastina. Iar hipodermul are rolul de a amortiza socurile zilnice la care e supusa pielea si reprezinta rezerva de nutrienti a pielii.

Este important sa iti cunosti si sa-ti ingrijesti pielea. Spalarea ei cu produse obisnuite duce la pierderea lipidelor proprii care mentin hidratarea epidermei. De aceea, e important sa folosesti produse de curatare delicate, iar dupa baie sau dus, nu uita sa iti hidratezi pielea cu o lotiune sau crema de corp. Alegerea noastra este Dove 1/4 crema hidratanta, pentru ca te ajuta sa mentii un nivel ridicat de hidratare a pielii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole